1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Sport saapuu vieraaksi Lasse Laukkasen juhlailtaan

Sport saapuu vieraaksi Lasse Laukkasen juhlailtaan

Haastattelu: Milla Mettiäinen
Ilves LA 2.10. klo 17:00 Sport

Hakametsän ottelut 4/13

Tänään lauantaina Ilves kohtaa Vaasan Sportin Hakametsän hallissa kello 17:00 alkavassa ottelussa, jossa vahvavireiset joukkueet pääsevät mittaamaan tasoaan juhlavassa tunnelmassa.

Ottelussa juhlistetaan Lasse Laukkasta, elävää legendaa, joka on toiminut Ilveksen huoltajana kunnioitettavat 52 vuotta! Ottelu on Lassen uran 2438 runkosarjaottelu. Luku on huima. ”Hienoa on ollut olla mukana, ei se pahalta tunnu. Päivääkään ei ole, että harmittaisi hallille lähteä. Joka vuosi joukkueessa on ollut hienoja ystäviä, niin pelaajat, valmentajat, lääkärit, kuin hierojatkin. Toivottavasti saa olla vielä pitkään mukana,” kommentoi Lasse matkaansa tähän päivään. Kysyttäessä siitä, kuinka pitkä matka on vielä edessä, ja mikäli 3000 ottelun raja vielä rikkoutuisi Lasse toteaa: ”Ainakin nyt katsotaan uusi areena ensin ja mennään vuosi kerrallaan.” Juhlaottelusta hän iloitsee: ”Hieno homma, että muistetaan,” toteaa Lasse odottavaisin mielin.

Uudesta areenasta puhuttaessa Lasse paljastaa päässeensä jo katsastamaan uuden hallin, ja toteaa sen tarjoavan mahtavat puitteet. ”On yksi maailman hienoimmista halleista ehdottomasti. Hakametsän jäähallin hyvästely kuitenkin varmasti nostattaa haikeita tunteita pintaan.”

Pitkän uran tehnyt Laukkanen toteaa työmäärän kasvaneen vuosien saatossa, mutta töitä on edelleen hienoa tehdä. Erityismaininnan saa huoltajapari JP Jansson, jonka kanssa Lasse on työskennellyt vuosikymmeniä. ”JP:n kanssa on hieno tehdä töitä, roolit ovat tiedossa ja molemmat hoitavat omat tonttinsa.” Huoltajan työ on Lasselle elämäntapa.

Tämän vuoden Ilves-rosteria Lasse kehuu vuolaasti: ”Hyviä poikia ovat, nuoria pelaajia on paljon, ulkomaalaisvahvistukset ovat hyviä, maalivahtikaksikko on myös mahtava ja valmennus viimeisen päälle. Joukkueen asenne ja henki on myös kunnossa.”

Vaikka Lasse on omistautunut Ilves-elämäntavalle, hän kuitenkin toteaa Ilves-toiminnan olevan vasta toiseksi paras asia elämässä. Ykkössijalle kiilaa vaimo Pipa, tyttäret, sekä lapsenlapset. Kyseessä on varsinainen Ilves-perhe, sillä vävypojatkin toimivat jääkiekon parissa valmentajina.

Lassen komeat viikset olivat käytännössä hänen tavaramerkkinsä takavuosina, ja nykyajan viiksimuodista hän naurahtaa: ”Hienot on viikset kaikilla. Onneksi ne ovat jo itseltä jääneet pois, vaikka hienoa aikaa olikin, kun oltiin nuoria.”


Arvioidut poissaolot (päivitetty 2.10):

Karri Aho , 1-2 viikkoa
Santeri Airola , 1 viikko
Jakub Kos , 3-6 viikkoa

Kapteeni Suomi johdatti Ilveksen kotivoittoon
Hakametsässä juhlittiin Ilves-legenda Lasse Laukkasta
UUTISET