1. Etusivu
  2. Haastattelu
  3. Kapteenistoon noussut Joona Ikonen puhkuu intoa kauden kynnyksellä

Kapteenistoon noussut Joona Ikonen puhkuu intoa kauden kynnyksellä

Marko Herckman

Itävallassa leireilevä Ilves kohtaa huomenna seurahistorian ensimmäisessä CHL-ottelussa sveitsiläisen Fribour-Gottéronin. Ilvekseen on saapunut taas täksi kaudeksi iso nippu uusia vahvistuksia, mutta mukana on myös jo pitempiaikaisia runkopelaajia. Yksi heistä on ensimmäistä kertaa Ilveksen kapteenistoon valittu Joona Ikonen. Viidennen täyden liigakautensa Ilveksessä aloittava 24-vuotias hyökkääjä lähtee kauteen suurin odotuksin.

Joona Ikonen on viihtynyt ulkomaanleirillä hyvin. Maisemanvaihto tuo vaihtelua ja hitsaa joukkuehenkeä yhteen entistä tiiviimmällä saumalla.

– Paikka on hieno ja halliltakin löytyy kaikki tarvittava. Mukavaa vaihtelua tämä on arkeen. Aamutreenien jälkeen on hyvin ehtinyt katsella paikkoja ja hengailla jätkien kanssa. Sehän se tässä parasta on.

– Uskon kyllä, että tämmöisellä leirillä on iso ja positiivinen vaikutus joukkuehenkeen. Tekee meille varmasti hyvää ja uskon, että kaikki pelaajat ovat siitä samaa mieltä, ”Iksa” pohtii.

Pelkästään harjoittelemassa ja maisemia katselemassa leirillä ei kuitenkaan olla, sillä CHL käynnistyy huomenna ja vain muutaman harjoituspelin pelaamaan ehtineellä Ilveksellä käynnistyy tosipelit nopeasti.

– Me ollaan kuitenkin treenattu tässä jo aika pitkä pätkä joukkueen kanssa ja paljon mielummin noihin kunnon peleihin pääsee käsiksi kuin pelaa treenipelejä. Koen itse pelkästään hyvänä hommana, että tosipelit alkaa jo nyt, Joona toteaa.

Ilveksellä on menneiltä vuosikymmeniltä historiaa erilaisista eurooppalaisista kilpasarjoista, mutta nykymuotoiseen CHL:ään tamperelaisseura osallistuu ensimmäistä kertaa. Se kutkuttelee kannattajien lisäksi myös pelaajien mieltä.

– CHL herättää tosi positiivisia ajatuksia. Hienoa päästä katsomaan uusia paikkoja, joukkueita ja pelaajia. Meille sattui vielä lohkoarvonnassa sellaiset joukkueet, että päästään pelaamaan hienoissa paikoissa. Innolla odotan pelejä.

Liigaseurat on Ikosellekin jo enemmän tai vähemmän läpikotaisin tuttuja, mutta CHL:ssä vastaan asettuu täysin uusia seuroja ja tapoja pelata jääkiekkoa. Lauantaina vastaan tuleva Red Bull Salzburg ja myöhemmin syksyllä kohdattava norjalainen Stavanger Oilers eivät vielä ole olleet ajatuksissa, mutta huomista Fribourg peliä ollaan jo vähän joukkueen kanssa läpi käyty.

– Aika vauhdikasta lätkää on varmasti odotettavissa. Aika luomumeiningillä siellä on menty, eivätkä ne hirveästi missään träpissä seiso, vaan koko ajan vaan annetaan mennä kovaa. Itse ainakin nautin sellaisesta pelistä, Iksa puntaroi.

Kirjain rintaan

Ikosella itsellään käynnistyy Ilveksessä viides täysi kausi. Se toi valinnan myös joukkueen kapteenistoon. Varakapteenin A kiinnittyy nyt ensimmäistä kertaa Ikosen rintapieleen.

– Se tuli kyllä aika isona yllätyksenä itselleni. Hieno juttu se tietysti on ja koetan hoitaa sen mahdollisimman hyvin.

Mikään suupaltti hyökkääjä ei ole koskaan ollut, mutta jäällä johtavia ominaisuuksia on näkynyt nuoresta lähtien.

– Vaikea tietysti itse sanoa miksi minut kapteenistoon valittiin, mutta ainakin jäällä ja treeneissä joskus sitä esimerkkiä pystyy näyttämään. En ole se äänekkäin persoona, niin sen jään kautta sitä on pakko sitten tuoda, joukkueen eteen aina pelaava Ikonen analysoi.

Itseltään aina paljon vaatinut Ikonen ei ole tyytyväinen muutamaan aikaisempaan kauteensa. Tällä kaudella hän haluaa olla monessa asiassa parempi.

– Pari viimeisintä kautta on ollut vähän vaikeampia. Aika kovat odotukset on itseä kohtaan ja aika paljon pitää pystyä parantamaan. Etenkin tehokkuutta pitää saada paljon lisää. Ei nyt mitään tiettyä pistemäärää tai vastaavaa, mutta kuitenkin niin, että pystyy olemaan kauden jälkeen tyytyväinen, hyökkääjä painottaa.

Raikas, nopea ja vahva Ilves

Tämän kauden Ilves on ehtinyt vetelemään pikku hiljaa yhteisiä luistimenpiirtoja elokuun aikana. Ikonen on tyytyväinen siihen mihin suuntaan joukkue on alkanut kehittyä.

– Jäällä on ollut kyllä tosi raikas meininki ja fiilis on kaikin puolin hyvä. Hyvä pöhinä on joukkueessa ja laaja rosteri tuo hyvää kilpailua joukkueeseen. Kovat odotukset on kyllä tästä kaudesta ja uskon, että meillä on hyvät mahdollisuudet menestyä.

Joukkueeseen on liittynyt joukko uusia pelaajia. He ovat Ikosen mukaan sulautuneet aikaisempaan runkoon hyvin.

– Ei ole mitään pahaa sanottavaa kenestäkään. Erilaisia persoonia toki löytyy – on äänekkäämpää ja vähän rauhallisempaa kaveria. Hyviä pelaajia jokainen ja tuntuvat hyvältä lisältä joukkueeseen.

Huomenna päästään ensimmäistä kertaa mittaamaan tähän asti tehdyn työn tulosta. Ikonen odottaa huomiselta peliltä paljon.

– Me halutaan olla raikas, nopea ja vahva Ilves tällä kaudella. Toivottavasti sitä nähdään jo huomisessa pelissä. Tavoite on, että peli olisi jotenkin kasassa jo heti kauden alussa ja jäällä nähtäisiin niitä juttuja, joita on tässä yhdessä treenailtu. Kova testi ja peli on tiedossa heti alkuun, mutta lähdetään siihen iloisella ilmeellä ja avoimin mielin.

Ja missä Ilves, siellä kannattajat. Euroopan reissuun on tueksi tulossa jälleen iso liuta keltavihreitä kannattajia.

– On se varmaan heillekin hieno juttu, että pääsevät vähän reissaamaan ja paikan päälle katsomaan Ilveksen pelejä. Pakko arvostaa, että tännekin asti tulevat meidän pelejä katsomaan. Toivottavasti pitävät ääntä huomenna ja auttavat meitä voittamaan, varakapteeni kiittelee.

CHL-lohkovaiheen vastustajat: Red Bull Salzburg
Ilves kohtaa historiansa ensimmäisessä CHL-ottelussa Fribourg-Gottéronin
UUTISET