Miia Kahila

Torstai-iltana saatiin Nokia Arenalle vieraita Oulusta, kun Kärpät tuli ottamaan mittaa viime aikoina hyvävireisesti pelanneesta Ilveksestä. Tällä kertaa Kärpät hallitsi erikoistilannepelaamisen vahvemmin ja vei ottelun nimiinsä lukemin 0-4 (0-2, 0-1, 0-1).

Ilves tuli hyvin ensimmäisen erän alkupuoliskolle ja eteni rauhallisesti rakentaen peliään. Yleisö sai todistaa muutamia Ilveksen hienoja läheltä piti tilanteita, mutta se oli Kärpät, joka käänsi erän tuloksellisesti itselleen. Ensin oululaiset riistivät kiekon keskialueella ja Ville Koivunen vie läpiajollaan Kärpät 0-1 johtoon. Vain reilua minuuttia myöhemmin Kärpät kasvattaa johtoaan ylivoimamaalilla, kun Victor Berglund laukoo vieraat jo kahden maalin karkumatkalle. Erätauolle lukemin 0-2.

Ottelu jatkui tasaisissa merkeissä ja erityistilanteet nousivat ratkaisevaan asemaan. Toisessa erässä Ilves pääsi pelaamaan ylivoimaa kolmeen otteeseen, mutta keltavihreiden avausmaalia ei näiden rangaistusten aikana nähty. Kun Kärpät käytti jälleen hyväksi oman ylivoimansa, oli taululla jo lukemat 0-3.

Kolmannessa erässä ei taikoja enää tehty ja rangaistusaition ovi kävi tiuhaan. Kärpät teki erän loppuun vielä yhden tyhjään maaliin, joten ottelu Kärpille lukemin 0-4.

ILLAN RATKAISU: Ottelu ratkesi erikoistilanteisiin, joista Kärpät teki tarvittavat osumat ja kotijoukkue ei.

ILLAN MERKKIPALUU: Tänään pelattu Ilves – Kärpät oli Joona Ikosen 300. Liiga-ottelu. Onnea Iksa!

Ottelun yleisömäärä oli 6463.

Seuraavat ottelut: Ilveksen viikon viimeinen ottelu pelataan Vaasassa lauantaina 4. marraskuuta, kun Ilves matkaa Sportin vieraaksi länsirannikolle. Ottelu Vaasan Sähkö Arenalla alkaa klo 17:00. Seuraava kotiottelu Nokia Arenalla pelataan keskiviikkona 15. marraskuuta, kun Ilves jatkaa CHL-taivaltaan Dynamo Pardubicea vastaan. CHL-ottelu alkaa klo 18:30.

Osta ottelulippu: ilves.lippu.fi

Les Lancaster CHL:n runkosarjan tähdistökentälliseen