Vesa Suonsyrjä
Ilves TI 23.2. klo 18:30 Kärpät

Ilves ja Kärpät kohtaavat kolmannessa perättäisessä runkosarjaottelussa tänään Hakametsässä. Aiemmat kamppailut ovat olleet värikkäitä ja tasaisia – kumpi nappaa tänään minisarjan herruuden?

Ilves on viiden ottelun pisteputkessa

Ilves on pelannut helmikuussa selvämaalisten Lukko-kohtaamisten jälkeen seitsemän maalin erolla päättynyttä ottelua, joista joukkue on voittanut kolme. Huomionarvoista on se, että viime viikolla näistä kolmen pisteen voitoista tuli kaksi.

Lauantaina Ilveksellä onnistui etenkin koko joukkueen puolustuspelaaminen, jonka lukkona oli 35 kertaa torjunut maalivahti Eetu Mäkiniemi. Erityiskehut ottelusta ansaitsevat myös alivoiman soturit, jotka pitivät Kärpät ilman maalia hieman yli yksitoistaminuuttia kirsikkanaan lähes kahden minuutin kahden miehen alivoiman selvittäminen. Erikoistilanteet olivat muutenkin isossa osassa lauantain ottelussa, sillä Ilves osui itse kertaalleen Panu Miehon iskiessä maalin.

Kapteeni Eemeli Suomi on kahdessa edellisessä ottelussaan iskenyt tehot 1+3 ja on tämän minisarjan Ilveksen tehokkain pelaaja. Puolustuksessa kentällä Ilveksellä tuntuu koko ajan olevan yksi Salmela, kun Tuomas Salmela on pelannut helmikuussa kauden isoimpia minuuttejaan (18.55/ottelu) ja erinomaiseksi vahvistukseksi osoittautunut Anssi Salmela vielä enemmän (21.39/ottelu).

Illan otteluun Ilves lähtee samalla kokoonpanolla kuin lauantain otteluun. Ottelu on Antti Saarelalle sadas runkosarjaottelu liigassa, onnittelut!

Kärppien voittoputki päättyi lauantaina

Kärppien helmikuu on ollut pisterikas, sillä lauantain tappiota edellinen tappio tuli helmikuun ensimmäisessä ottelussa ja siitäkin Kärpät sai pisteen taivuttuaan KooKoo:lle 1-2vl. Seuraavista kahdeksasta ottelustaan Kärpät voitti kahdeksan, joista neljä varsinaisella peliajalla. Tuloksellisesti se tarkoittaa esimerkiksi suhteessa Ilvekseen sitä, että vaikka viikon sisään olleiden kolmen ottelun voitot ovat Kärpille 2-1 ovat pisteet menneet Ilvekselle 4-5.

Lauantai jätti Kärpille varmasti huonon maun, sillä runsaan ylivoimansa aikana joukkue vaikutti hampaattomalta. Kolmessa viikon sisällä pelatussa kohtaamisessa Kärpät on onnistunut ylivoimalla ainoastaan kerran. Koko kauden mittakaavassakin Kärppien ylivoima on yskähdellyt ja se on tällä hetkellä liigan kymmenenneksi tehokkainta (16.26%).

Kärppien kokoonpanossa ei ole suurempia muutoksia edelliseen kohtaamiseen, mutta aloittava maalivahti vaihtuu ja Justus Annunen pelaa maalissa. Minisarjan tehokkain Kärppä-pelaaja Mikko Niemelä (1+3) pelaa jälleen ykkösparissa.

Ilveksen poissaolot ja alustavat toipumisajat 23.2.2021
(Pelaajasiirtojen takarajan 1.3 jälkeen Ilves ei tiedota loukkaantumistilanteesta loppukauden aikana.)

Jarkko Parikka, karanteeni
Niko Peltola, Helmikuu 2021

Ilveksen kausikorttiasiakkaana voit lunastaa ilmaisen katselukoodin Pregame- ja C More-palveluihin:

ilves.com/tilaa-katselukoodisi

Pregame-livestudio: Ilves-Kärpät tiistaina 23.2.
Ilves kaatui Kärppä-trilogian päätösosan yhden maalin trillerissä
UUTISET