Vesa Suonsyrjä
Kärpät LA 20.2. klo 17:00 Ilves

Joukkueiden eilinen kohtaaminen jätti varmasti etenkin Ilvekselle hampaankoloon. Selkeästä hallinnasta huolimatta käteen jäi vain piste. Vaihtuuko voittaja toisessa kohtaamisessa?

Kärpät jauhavat rutiinilla

Kärppien joukkueessa on kokemusta menestymisestä ja joukkuetta kannattelevat kokeneet yksilöt. 39-vuotias Mika Pyörälä ja 36-vuotias Juhamatti Aaltonen ovat joukkueen toiseksi ja kolmanneksi kovimmat pistemiehet. Tänään mukaan tuleva Jussi Jokinen on 37-vuotiaana kuudenneksi tehokkain Kärppä tällä kaudella. Myös 34-vuotias Jari Sailio hyppää tänään kokoonpanoon, joten Kärpillä riittää kokemusta kaukalossa.

Kärppien maalille vaihtuu Patrik Rybar, joka on ollut helmikuussa voittamaton ollessaan maalilla. Jos Ilves pystyy eilisen ottelun viimeisen 40 minuutin tasoiseen esitykseen on Rybarin venyttävä parhaimpaansa pitääkseen pisteet Oulussa.

Hyvä esitys, yksi piste

Kuulostaako tutulle? Ilveksen kuusi edellistä ottelua on päättynyt maalin erolla ja näistä peräti kolme kertaa Ilves on hävinnyt jatkoajalla tai voittolaukauksien jälkeen. Kärppiä vastaan viikon sisään kahdesti samoin lukemin 3-4vl.

Ilveksen ongelmana on ollut huonot avauserät ja suhteessa vastustajaan heikompi maalivahtipelaaminen ja viimeistelytehokkuus. Paikkoja joukkue loi hienosti eilenkin ja luisteli vastustajaa paremmin.

Illan kamppailuun Ilves lähtee usean muutoksen kautta. Maalissa pelaa Eetu Mäkiniemi ja ketjuja on sekoitettu. Kakkosketju muuntuu muotoon Maccelli-Myttynen-Järventie ja kolmosketjussa kokoonpanoon nousevien Joni Ikosen ja Joose Antosen kanssa pelaa maalittoman putkensa eilen katkaissut Joona Ikonen.

Ilveksen poissaolot ja alustavat toipumisajat 20.2.2021

Jarkko Parikka, karanteeni
Niko Peltola, Helmikuu 2021

Pirteä Ilves taipui Raksilassa jatkoajalla
A unfortunate overtime loss in Oulu
UUTISET