1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Kauden toinen paikalliskamppailu edessä

Kauden toinen paikalliskamppailu edessä

Vesa Suonsyrjä
Tappara PE 13.11. klo 18:30 Ilves

Ilves kohtaa Tapparan toistamiseen tällä kaudella. Kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi Ilveksen 5-2 voittoon, jossa maaleista vastasivat liigan maalipörssiä tällä hetkellä johtava Arttu Ruotsalainen kaksi kertaa ja Eetu Päkkilä, Panu Mieho ja Roby Järventie kukin kertaalleen. Vaikuttaako kahden viikon ottelutauko voimasuhteisiin, juhliiko Ilves toistamiseen vai pilaako kotijoukkueena esiintyvä Tappara juhlat?

Ilveksellä alla vahva kauden avaus viidennes

Ilveksen ensimmäiset kaksitoista ottelua tuottivat peräti 27 pistettä, jotka nostavat joukkueen sekä perinteisessä sarjataulukossa että ottelukohtaisen pistemäärän mukaan laadittavassa toiselle sijalle molemmissa edellään vain Rauman Lukko. Joukkueen alkukausi on ollut pelillisesti kehittyvää ja alkukauden merkkausvirheet ovat vähentyneet. Lokakuun pelaajaksi liigassa valittu Lukas Dostal on ollut vakuuttava maalillaan ja koko joukkue on auttanut maalivahtiaan upeasti pelaamalla hyvää kamppailupelaamista tasaviisikoin ja erikoistilanteissa.

Ilveksen ratkaisijarintama on laaja, sillä kymmenen tehopisteen rajan ovat ylittäneet kultakypärä Arttu Ruotsalaisen lisäksi Matias Maccelli, Roby Järventie, Eemeli Suomi ja puolustaja Juuso Välimäki, joka on näyttänyt minkälaisella tasolla puolustaja voi olla koko sarjan eliittiä. Oman mausteensa kamppailuun tuo Barrett Hayton, joka käytännössä kylmiltään oli hyvä Kuopiossa ja nyt maajoukkuetauon jälkeen varmasti vielä paremmin samalla sivulla joukkueensa kanssa.

Tapparalla hankalampi startti kauteen

Tappara on aloittanut vaatimattomammin kautensa – ainakin kun joukkueen odotuksia suhteuttaa hankittuihin pelaajiin ja liigan toiseksi suurimpaan pelaajabudjettiin. Kestomenestyjä on kerännyt kymmenessä ottelussa kuusitoista pistettä ja on sarjataulukossa yhdeksäntenä. Pistekeskiarvolla mitaten joukkue on kuitenkin kuudennella sijalla, joten mikään pannukakku ei myöskään Tapparan kaudenavaus ole ollut.

Tapparan kultakypärää kantaa hyväksi hankinnaksi osoittautunut Jiri Smejkal tehoin 10.5+4=9. Marraskuun loppuun saakka ainakin toistaiseksi olevalla tiedolla Tapparassa pelaava maajoukkuepuolustaja Valtteri Kemiläinen on tehnyt jo neljä maalia, joista huomionarvoisesti kolme ylivoimalla. 37-vuotias Kristian Kuusela on yhä vaarallinen etenkin ylivoimalla, mutta tasaviisikoin Kuuselalla on piiputtanut alkukaudesta ja 956-liigaottelun konkari on saanut tasaviisikoin vain yhden syöttöpisteen. kovin odotuksin Tapparaan palannut Dominic Hrachovina ei ole ollut ainakaan vielä tasollaan ja kuuden pelatun ottelun torjuntaprosentti 89,16% ei varmasti tyydytä ketään.


Haastattelu: Jouko Myrrä

Ilveksen torstain harjoitusten jälkeen tavoitettu päävalmentaja Jouko Myrrä on suhteellisen tyytyväinen joukkueensa kauden avausviidennekseen.

– Alkukausi on ollut meille ihan ok, siinä on ollut paljon hyvää. Meillä on paljon työtä edessä ja parannettavaa riittää, tavoitteena on saada aikaan pelistä toiseen ehjempiä 60 minuuttisia – tietenkin pitää aina muistaa että kaukalossa on vastustaja sotkemassa tätä suunnitelmaa, mutta parempaan ehdottomasti vielä pystymme.

Edellisestä ottelusta on kulunut kaksi viikkoa . Miten joukkue on tämän ajan käyttänyt?

– Maajoukkueissa olleiden ulkopuolella olemme jakaneet tämän ajan kolmeen teemaan – yksilötaitoon, kropan paranteluun ja lepäämiseen. Olemme harjoitelleet pelipaikattomasti hyvällä ilmeellä ja sisäinen kamppailu pelipaikasta on kovaa.

Pelaajatilanne on tosiaan parempaan päin – mitä se tarkoittaa joukkueen arjessa.

– Kilpailutilanne voimistuu, muutama pelaaja on jo lähetetty yhteistyöseura KOOVEE:n matkaan (Santeri Airola, Ville Kolppanen) hakemaan pelituntumaa ja muiden pelaajien kesken käydään hyvää kilpailua pelipaikoista. Jo nyt harjoituksissa on huomannut sen, että sellaista positiivista kaiken likoon laittamista on harjoituksesta toiseen. Laajassa materiaalissa yksi iso etu on myös mahdollisuudessa kierrättää pelaajia tuplapelien aikaan.


Ilveksen poissaolot ja alustavat toipumisajat 13.11.2020

Joona Ikonen, Tammikuu 2021
Niko Peltola, Joulukuu 2020
Joni Ikonen, Joulukuu 2020

Ilvekselle neljä voittoa eLiigan avausviikolta
Sarjajohtaja Ilves jatkaa Tampereen herrana
UUTISET