Vesa Suonsyrjä
Ilves TO 1.1. klo 02:00 Tappara

Viileähkön kesän kääntyessä syksyyn on aika lopettaa spekulaatiot ja laittaa kiekko jäähän. Kiekkokausi 2017-18 lähtee käyntiin totutusti paikalliskamppailulla, kun viime keväänä kohdanneet rakkaat viholliset Ilves ja Tappara iskevät yhteen Hakametsän perjantai-illassa!

Uusi Ilves lähtee kauteen nuorekkaalla joukkueella

Omistajanvaihdoksen läpikäynyt Ilves on uusiutunut monella rintamalla ja niin kaukalossa kuin toimistolla osa tekijöistä on muuttunut. Kauteen 2017-18 Ilves lähtee nuorekkaalla joukkueella, jonka keskimääräinen pelaaja on noin 23-vuotias ja keskimitoiltaan 182cm/83kg.

Ilveksen maalilla pelaavat viime kaudella hurmannut Antti Lehtonen ja nuori Markus Ruusu, joka tuli Ilvekseen JYP:stä. Puolustuksessa uusia nimiä edustavat seuran ensimmäinen Norjalaispelaaja Stefan Espeland ja hyvin valmistavissa otteluissa esiintyneet Juuso Pulli ja Valtteri Viljanen. Olli Vainiolta ja Jarkko Parikalta odotetaan vahvaa kautta hyvän viime kevään jatkeeksi.

Ilveksen hyökkäyskalustossa on taitoa runsain mitoin ja potentiaalisia ratkaisijoita riittää. Yksi kauden avainasioista onkin uusien vastuunkantajien esiinmarssi ja otetut askeleet eteenpäin. Sami Sandell on topiunut loukkaantumisistaan ja hänellä on suuri vastuu jäällä yhdessä Tapio Laakson kanssa johtaa esimerkillään.

Edellisen kauden nuorista hyökkääjistä Otto Koivulaan kohdistuvat suuret odotukset ja Juho Liuksiala on ollut valmistavissa otteluissa ilmiliekeissä viimeistellen kuudessa kamppailussa viisi osumaa. Uusina pelaajina joukkueeseen ovat liittyneet Arttu Ruotsalainen, Juhani Tamminen, Julius Valtonen sekä paluun tuttuun Ilves-paitaan tehneet Mikael Kuronen ja Teemu Lepaus.

Vahva Tappara lähtee kauteen suurena ennakkosuosikkina

Viime kauden mestaruusjuhliin päättänyt Tappara ei ole jäänyt paistattelemaan tyytyväisyydessä, vaan on jatkanut määrätietoista työtään vahvistaen joukkuettansa kolmannen perättäisen mestaruuden voittamiseksi. Median ennakoinneissa joukkuetta onkin sijoitettu toistuvasti sarjan kärkeen.

Tapparan maalilla jatkaa Dominic Hrachovina, joka on saanut aisaparikseen viime kaudella Lempäälän Kisassa pelanneen Christian Heljangon. Puolustuksessa pelaa melkoinen tähtisikermä, kun entisestään vahvaan kalustoon on tullut lisäksi Niko Mikkola KalPasta, Mikko Lehtonen KooKoo:sta ja Ilveksessä viimeiset kaksi kautta pelannut Veli-Matti Vittasmäki.

Tapparan hyökkäyskalustosta lähti kovia pelaajia, kun Sebastian Repo ja Henrik Haapala siirtyivät taalajäille ja Jani Lajunen Sveitsiin. Viime kaudella Ilveksen toituvasti upottanut Veli-Matti Savinainen taas lähti KHL-jäille. Tulopuolella on myös kovia nimiä, kun Ässistä hankitut Niko Ojamäki ja Jarno Kärki saavat rinnalleen Tomas Zaborskyn ja Tyler Redenbachin sekä Matti Järvisen.

Kautta edeltäneissä CHL otteluissa Tappara on ollut vahva ja voittanut neljä ensimmäistä kamppailuaan maalisuhteella 21-6.

Molemmilla poissaoloja

Ilvekseltä sivussa ovat ainakin Joona Koppanen, joka on Boston Bruinsin leirillä sekä loukkantuneet Joona Ikonen ja Ville Meskanen. Tapparalta puuttuvat varmuudella ainakin loukkantunut Jan-Mikael Järvinen ja St.Louis Bluesin leirillä oleva Niko Mikkola.

Pelaajakommentit, Otto Koivula:

– Odotan alkuun varovaista peliä, jossa molemmat joukkueet vähän katsovat, mitä toinen tekee. Siitä se sitten lähtee vaihto vaihdolta vauhtiin.

– Molemmilla joukkueilla riittää varmuudella virtaa, kun on kauden avaus kyseessä. Toivottavasti pystymme tarjoamaan maaleja kotiyleisölle.

 

Lätkäehtoo: Kiakkomakasiini – Osa 1 (Mauno Ahonen & Jukka Emil Vanaja)
Osallistu Raviliigaan ja tue Ilveksen juniorikiekkoilijoita!
UUTISET