Ilves.com
Ilves PE 2.10. klo 18:30 SaiPa

Ilves kohtaa tänään Liiga-kauden 2020-2021 avausottelussa Lappeenrannan SaiPan klo 18.30. Valmistavalla kaudella Ilves pelasi seitsemän täysimittaista ottelua, joista se voitti viisi. Illan yksi mielenkiintoisimmista pelaajista on puolustaja Juuso Välimäki, 21, joka debytoi Ilveksen paidassa aikuisten tasolla lähdettyään jahtaamaan NHL-unelmaansa Ilveksen A-nuorissa pelaamansa kauden 2014-2015 jälkeen.


Haastattelu: Eemeli Suomi

Kausi alkaa tänään, minkälaisin ajatuksin liigakauteen 2020-21?

– Mahtava saada kausi aloitettua. Harjoituskausi on venynyt normaalia pidemmäksi ja on hienoa saada pelit taas käyntiin. Harjoituspelit ovat harjoituspelejä ja kun nyt tosipelit alkavat muuttuu pelaaminen ja on mielenkiintoista nähdä miten saadaan meidän oma peli käyntiin ja kehittymään.

Kausi alkaa tiiviillä tahdilla ja lokakuussa on heti kaksitoista ottelua, mitä ajatuksia se herättää?

– Pelaaminen on tämän homman suola. Itse ainakin kaiken mieluiten pelaan tiiviillä ottelutahdilla, sillä harjoittelemaan tässä ollaan todella keritty kun harjoituskausi venyi reilusti normaalia pidemmäksi. Sitä varten on harjoiteltu, että varmasti jaksaa jokaisena iltana pelata täysillä pisteistä.

Joukkueessa vaihtuvuus on ollut kohtuullisen pientä, miten joukkue on hitsaantunut yhteen?

– Joukkueessa on hyvä henki ja suuri osa pelaajista on entuudestaan tuttuja keskenään. Nyt kun kausi lähtee liikkeelle alkaa tosissaan myös joukkueen yhteenhitsautuminen. Viimeksi joukkueeseen liittyneen Juuso ”Juike” Välimäen kanssa olemme pelanneet aiemmin yhdessä A-junioreissa ja on hienoa saada mies taas mukaan.


Ilveksen poissaolot ja toipumisajat 2.10.2020

Airola, Santeri 1-2 vko
Päkkilä, Eetu 1-2 vko
Lepaus, Teemu 2-4 vko
Ikonen, Joni 8-10 vko
Peltola, Niko 3 kk

Ilves welcome The Old Irish Pub as main partner
Sarja-avauksesta täydet pisteet – Ilves kaatoi SaiPan Hakametsässä
UUTISET