Otteluennakko

Kauteen valmistautuminen jatkuu HPK:n vieraana

Arno Hämäläinen

Viime viikonloppuna Decens Tampere Cupissa kautensa pelien merkeissä käynnistänyt Ilves jatkaa perjantaina Liigaan valmistautumista HPK:n vieraana. Kiekko tippuu Ritari-areenan jäähän kello 18.30.

Ilveksen kauden avaus Tampere Cupissa toi voiton ja tappion. Tappara voitti perjantaina tiukan pelin 4-3, mutta lauantaina Ilves onnistui kirimään päätöserässä ohi Pelicansin ja nappasi voiton lukemin 3-2. Ilveksen kuudesta maalista viisi ensimmäistä syntyivät omien kasvattien mailoista, kun Topias Haapanen, Jerry Laakso, Eero Savilahti, Olli Vainio ja Joose Antonen onnistuivat heiluttamaan verkkoa. Pelicansia vastaan voiton ratkaisi viimeisen minuutin osumalla kanadalaispuolustaja Mark Flood. Kokonaisuutena avausviikonloppu oli vielä tyypillistä hakemista jokaiselle turnaukseen osallistuneella joukkueella.

Ilveksen uusista pelaajista hyviä näyttöjä antoivat ainakin puolustajat Elias Laitamäki ja Tuomas Salmela. Ensi viikolla 18 vuotta täyttävä Laitamäki on mielenkiintoinen tulevaisuuden lupaus. Viime kaudella Rokissa ja JYPissä pelannut Salmela, 23, esiintyi jykevästi ja ilmoittautui kilpailuun vakituisesta pelipaikasta. Tutummista pelaajista Ilvekseen palannut Eero Savilahti osoitti monipuolisuutensa ja ärhäkästi karvannut taitava Topias Haapanen näytti ottaneen taas askeleen eteenpäin. Kokonaisuutena Ilveksellä on kasassa mielenkiintoinen nippu potentiaalisia pelaajia.

HPK:ta vastaan riveistä puuttuvat loukkaantumisten takia Teemu Lepaus (puujalka, sivussa 2 viikkoa), Jerry Ahtola (murtunut käsi, sivusssa 5 viikkoa), sekä lievän alaraajavamman jälkeen ensi viikolla rinkiin palaava kapteeni Eemeli Suomi. Ulkomaalaispelaajista Mike Halmo saapuu Suomeen ensi viikolla ja Matt Generous syyskuussa.

HPK on pelannut Ilveksen tavoin kaksi harjoitusottelua ja voittanut ne molemmat. Viime perjantaina Kerho kaatoi Valkeakoskella KHL-seura Sibir Novosibirskin lukemin 5-1. Keskiviikkona HPK voitti JYPin 2-3. Voittomaalin teki hiljattain joukkueeseen liittynyt Filip Riska. Hämeenlinnalaiset lähtevät alkavaan kauteen vähin muutoksin. Puolustuspäästä Kerholta lähtivät Joonas Lehtivuori, Jesper Lindgren ja loukkaantumisista kärsinyt Mathias Porseland. Viime kaudella Ilveksessä pelannut Arto Laatikainen liittyi hiljattain tuomaan kokemusta hämeenlinnalaisten puolustukseen. Hyökkäyspäässä HPK on vahvistunut Riskan lisäksi Philippe Cornetilla ja Markus Nenosella, sekä Jokipojissa viime kaudella pelanneella Oskari Lehtisellä.

Eero Savilahti: Yritän olla apuna nuoremmille

Yksi Decens Tampere Cupin onnistujista oli Eero Savilahti. Kasvattajaseuraansa palannut hyökkääjä pelasi hyvin molempiin suuntiin ja onnistui heti maalinteossakin. 26-vuotias Savilahti oli hyvillä mielin keskiviikon aamutreenien jälkeen.

– Hyvä on fiilis. Mitä enemmän saadaan jäitä alle, niin sitä enemmän saadaan tästä joukkuepelaamista.

Elokuu on tiukkaa aikaa kauteen valmistautumisessa. Ilves käy jäillä kahdesti päivässä ja siihen päälle on kauteen valmistavat ottelut.

– Kroppaa täytyy tietysti tässä vaiheessa huoltaa hyvin. Meillä on aika hyvin ripoteltu nämä harjoituspelit, eikä tarvi ihan joka toinen päivä pelata, niin voidaan treenata kunnolla ja hakea luistelukuntoa.

Savilahti menetti ison osan viime kaudesta loukkaantumisen takia. Viime viikonlopun pelit maistuivat silminnähden pelinälkäiselle hyökkääjälle.

– Itse pääsin pelaamaan pitkästä aikaa kunnolla ja olin siitä tosi iloinen. Paljonhan meillä on vielä pelissä juttuja, jotka pitää saada automaatioksi, mutta vauhti on ihan ok ja suunta hyvä. Meillä on hyvin luisteleva ja nopeasti kiekkoa liikuttava joukkue. Itse tykkään siitä paljon. Eero analysoi.

Kun Eero Savilahti lähti muutama vuosi sitten Ilveksestä Kouvolaan, oli hän joukkueen kokematonta osastoa. Nyt pari vuotta myöhemmin hyökkääjä palasi nuoreen Ilvekseen konkariosaston edustajana.

– Siitä kun lähdin, niin aika monta prosenttia on tippunut keski-ikä. Se vaatii tietysti itseltä enemmän sitä esimerkin näyttöä – sitä miten asioita halutaan tehdä. Yritän olla apuna nuoremmille ja jos heillä on jotain kysyttävää niin ei muuta kuin nappaavat hihasta ja kysyvät. Jos osaan auttaa niin teen sen mielelläni, Ilveksen A-nuorissa kapteenina aikanaan toiminut Savilahti miettii.

Perjantaina vastassa on HPK Hämeenlinnassa. Pelistä ei vielä ole sen kummemmin joukkueessa puhuttu, mutta Savilahti odottaa vauhdikasta kamppailua.

– Jos yhtään pystyy ennustamaan, niin kyllä me sitä omaa sapluunaa lähdetään hakemaan mahdollisimman selkäksi. Vastustajaa ei vielä tässä vaiheessa kautta katsella vaan laitetaan se oma peli uomiin. Uskon, että siitä tulee vauhdikas peli. Pelaajat on intoa täynnä ja voi vähän rymistäkin, Tampere Cupissa painavia taklauksia esittänyt Eero hymyilee.

EDELLISET OTTELUT
AJANKOHTA KOTI VIERAS TULOS SARJA YLEISÖ
La 09.03.2019 Ilves HPK 2-1 ja Runkosarja 6585
La 12.01.2019 HPK Ilves 1-2 Runkosarja 4381
Ke 21.11.2018 Ilves HPK 0-4 Runkosarja 4141
La 29.09.2018 HPK Ilves 3-4 Runkosarja 3888
To 30.08.2018 Ilves HPK 4-3 ja Harjoitusottelut 1002
Pe 17.08.2018 HPK Ilves 1-5 Harjoitusottelut 1247
Ti 09.01.2018 Ilves HPK 5-6 ja Runkosarja 4209
Ke 13.12.2017 HPK Ilves 1-2 Runkosarja 3571
Pe 06.10.2017 Ilves HPK 5-4 Runkosarja 4469
La 16.09.2017 HPK Ilves 2-0 Runkosarja 3364

Lisää aiheita

7.6.2019 / Uutinen

Ilves-Hockey Oy:lle ennätystulos ja -liikevaihto

Ilves-Hockey Oy:n tilikausi 1.5.2018 – 30.4.2019 tuotti 6,85 miljoonan euron liikevaihdon ja 561 000 euron tuloksen, jotka ovat yhtiön historian parhaat. Edellisellä tilikaudella Ilves-Hockey Oy:n liikevaihto...

LUE LISÄÄ


3.6.2019 / Uutinen

Pelaajasopimuksia: Lukáš Dostál ja Topias Haapanen

Kevätkauden Ilveksessä pelannut ja toukokuussa Anaheim Ducksin kanssa kolmivuotisen NHL-sopimuksen tehnyt 18-vuotias tšekkiläismaalivahti Lukáš Dostál jatkaa Ilveksessä, mikäli paikka Anaheimin NHL-joukkueessa ei aukea vielä tulevalla...

LUE LISÄÄ


23.5.2019 / Uutinen

Jasse Ikonen Ilvekseen, Samuli Vainionpään sopimusta jatkettu

28-vuotias hyökkääjä Jasse Ikonen siirtyy Ilvekseen yksivuotisella sopimuksella, ja viime kaudella Ilveksen liigajoukkueeseen nousseen 19-vuotiaan hyökkääjä Samuli Vainionpään voimassa ollutta sopimusta on jatkettu. Vainionpään uusi...

LUE LISÄÄ


16.5.2019 / Haastattelu

Kalle Maalahti hakee Ilveksestä nousua seuraavalle tasolle

Ilveksen kanssa 1+1 vuotisen sopimuksen tehnyt puolustaja Kalle ”Kölli” Maalahti on kahden viime kauden aikana ollut yksi tehokkaimmista puolustajista Liigassa. Nyt Lappeenrannasta kotoisin oleva jykevä...

LUE LISÄÄ