1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Kuopiolaiset nälkäisen Ilveksen vieraaksi

Kuopiolaiset nälkäisen Ilveksen vieraaksi

Markus Mesiä
Ilves MA 21.7. klo 02:00 KalPa

Tampereen perjantai-illassa kohtaavat vahvassa kevätliidossa oleva Ilves sekä yhdentoista pisteen päässä pudotuspelipaikasta majaileva KalPa. Siinä missä tupsukorvat pelaavat paikasta kuuden parhaan joukkoon, vierailevat kuopiolaiset alkavat olla jo auttamatta pudotuspelien ulkopuolella. Panosta ottelussa kuitenkin riittää, joten Hakametsän lehtereillä päästään katsomaan jännittävää ottelua, johon tamperelaiset lähtevät selvänä ennakkosuosikkina.

Ilves saalistaa jatkoa hyvälle jaksolleen

Ilves pääsee perjantaiseen koitokseensa erinomaisesta vireestä, vaikka viime viikko tuntuikin tamperelaisfaneille osittain pettymykseltä. Tupsukorvat ovat jääneet edellisen kahdeksan ottelun aikana vain kerran ilman pisteitä. Erityisesti keskiviikkoinen vierasvoitto SaiPasta oli tamperelaisille elintärkeä. Voiton ansiosta matkaa yhdeksäntenä majaileviin lappeenrantalasiin tuli jo neljä pistettä, mikä tarjoaa vielä myös mahdollisuuden edessä olevien joukkueiden saavuttamiseen.

Tamperelaisten menestyksen osasyynä on tsekkiläistorjuja Lukáš Dostálin vahvat otteet maalinsuulla. Dostal on tuonut jämäkkyyttä takalinjoille, mikä on antanut silmin nähden luottamusta koko muulle kenttäviisikolle. Hyvin toiminut maalivahtipeli näkyy myös selvän kehitysloikan ottaneessa erikoistilannepelaamisessa. Läpi kauden ontunut alivoimaprosentti on kohonnut edellisen kahdeksan pelin aikana jo päälle 80 prosentin, mikä on lähes kymmenen prosenttia parempi kuin koko kauden keskiarvo. Parannus on tasaisissa ja monesti maalin eroon päättyvissä väännöissä elintärkeä.

Niin ikään ylivoimapelikin on alkanut asettua uomiiinsa. Samaisen kahdeksan ottelun aikana ylivoima on tehnyt tuhojaan yli kerran viidestä, mikä on ilvesläisittäin harvinaisesti Liigan parempaa puoliskoa. Menestykseen ison lisän on tuonut jälleen piristynyt hyökkäys, jossa talvella hetkittäin pimentoon jääneet Joose Antonen ja Teemu Lepaus ovat jälleen nousseet kukoistukseensa. Myös erityisesti kapteeni Eemeli Suomen otteet aiheuttavan hymyä kotiyleisössä. 23-vuotias hyökkääjä on saanut iskettyä helmikuun yhdeksässä pelissä komeat tehot 4+5=9. Samalla loukkaantumisten takia kymmenisen matsia missannut tähti lähestyy kovaa vauhtia jopa tupsukorvien kultakypärä Arttu Ruotsalaista. Matkaa ykköstehoilijan titteliin on enää kolme pistettä.

KalPalla alla heikko jakso

Hakametsässä Ilvestä vastaan asettuva KalPa on jo lähes ulkona pudotuspeleistä. Sijalla 12 majailevat kuopiolaiset ovat jo 11 pisteen päässä kymppipaikan JYPistä, ja kun otteluitakin on jäljellä enää vaivaiset kuusi, matka pudotuspeliviivan päälle näyttää auttamattomasti liian pitkältä. Isompiakin ihmeitä on toki tapahtunut, mutta kun välissä on vielä vaasalainen kotkaparvikin, KalPan kausi on jäämässä 60 ottelun mittaiseksi.

KalPan mahdollisuuksia heikentää entisestään joukkueen heikko vire. Onkin selvää, että kun edellisestä viidestä ottelusta on tarttunut matkaan vain yksi piste, Hakametsän perjantaiset vieraat ovat Liigan alavireisin joukkue. Lukemien takaa paljastuu liuta tasaisia mutta viime hetkillä vastustajan hyväksi kääntyneitä otteluita, joita nuorekas joukkue ei ole saanut pidettyä näpeissään.

Tiukkojen otteluiden takana näkyy kuitenkin niin ikään erikoistilanteissa varsin hyvin toimiva joukkue, vaikka onnistumiset eivät olekaan voitoiksi kääntyneet. KalPa on saanut tapettua alivoimansa viimeisten 15 ottelun aikana yli 80 prosentin tehokkuudella, minkä lisäksi ylivoima on osunut lähes joka viidennellä yrittämällä. Lukemat ovat varsin kelvolliset ja Liigan keskitasoa.

Kuopiolaisten ykköspyssynä on häärännyt läpi kauden Alexandre Texier. Nuori ranskalaishyökkääjä kantaa kultakypärää varsin komeilla tehoilla 11+24=35. Joukkueen tehopyssyleiman säilyttäminen kauden päätökseen asti voi vielä mennä tiukaksi, sillä seitsemän ottelua vähemmän pelannut Jaakko Rissanen vaanii vain kahden pisteen päässä. Sami Kapasen luotsaaman seuran harmiksi kaksikko ei kuitenkaan ole saanut riittävän vahvaa taustatukea alemmilta ketjuilta, minkä vuoksi KalPa on jäänyt harvoja poikkeuksia lukuun ottamatta vain muutamiin osumiin.

Kotiyleisön siivittämä Ilves vahvana ennakkosuosikkina

Ilves ja KalPa ovat kuluvan kauden aikana olleet hyvin tasainen kaksikko. Tamperelaiset ovat toistaiseksi niskan päällä, mutta pistejako on Ilveksen hyväksi ainoastaan 5-4. Tästä huolimatta vahvaa kevättä pelaava Ilves lähtee illan otteluun selvänä ennakkosuosikkina. Samalla tupsukorvien panokset ovat niin isot, että vapautuneiden vieraiden avausmaali voi tehdä kotiyleisön illasta piinaavan.


OSALLISTU LÄHITAPIOLA PIRKANMAAN ARVONTAAN

Perjantain Ilves-KalPa-pelin otteluisäntä LähiTapiola Pirkanmaa järjestää arvonnan, jossa on palkintona minisähköauto!

Sähköauton arvontaan voit osallistua ⬇️
1️⃣ https://www.lyyti.in/minisahkoautoarvonta tai
2️⃣ LähiTapiola Pirkanmaan pisteillä Ilves-Kalpa-pelissä


ÄÄNESTÄ OTTELUN PARASTA PELAAJAA ILVES-APPISSA

Ilves ry:n, Ilves Edustus Oy:n ja Ilves-Hockey Oy:n virallinen mobiilisovellus, Ilves-Appi, on ladattavissa Google Play -sovelluskaupasta ja Applen App Storesta. Ilveksen liigajoukkueen pelipäivinä löydät sovelluksesta muun muassa kokoonpanon ja pelin jälkeen voit äänestää ottelun parasta pelaajaa. Äänestykseen osallistuneiden kesken arvotaan Ilves-tuotepalkinto.

Sovelluksen kautta voit myös liittyä Ilves ry:n jäseneksi ja pääset seuraamaan seuran kaikkien lajien kaikkia joukkueita.

Lataa ilmainen sovellus:

Google Play (Android) | App Store (iOS)

Tehopelaajat Teemu Lepaus ja Arttu Ruotsalainen valmiina kevään otteluihin
Huippuvireinen Dostal torjui ja syötti – Ilves kuritti KalPaa Hakametsässä
UUTISET