Miia Kahila

Tampereen Ilveksen otteluviikko alkoi keskiviikkona Kuopiosta, kun KalPa kohdattiin vieraskaukalossa. Tällä kaudella erinomaisesti kotonaan pelannut KalPa teki ottelusta tiukan, mutta Ilves vei siitä huolimatta täydet kolme pistettä Tampereelle lukemin 1-2 (1-0, 0-1, 0-1).

Ottelun ensimmäinen erä ei tarjonnut kovin suuria ja näyttäviä käänteitä. Tasaisen erän tilastoihin merkittiin yksi Ilves-rangaistus, jonka aiheuttama alivoima selvitettiin kunnialla. Erässä tehtiin myös yksi KalPa-maali, joten erätauolle siirryttiin 1-0 tappioasemassa.

Toisen erän puolivälissä saatiin odotettu tilastomerkintä, kun Ilveksen Samu Bau ja Jérémy Grégoire karkasivat kohti Juha Jatkolan vartioimaa KalPa-maalia. Lopputulemana Samu Bau pistää längeistä sisään ja tekee kauden ensimmäisen osumansa. Ilves nousee ottelussa tasoihin.

Kolmannessa päästiin vihdoin asiaan. Vauhti kiihtyi ja intensiteetti pääsi pelin vaatimalle tasolle. Ottelun kolmas Ilves-ylivoima toi tulosta, kun Oula Palve laittoi hienon syötön Matias Mäntykivelle, joka veti tämän kauden neljännen ylivoimaosumansa maalin perukoille. KalPa rummutti vielä erän lopussa ilman maalivahtia, mutta Ilves kesti ja otti Kuopiosta tärkeän vierasvoiton lukemin 1-2.

ILLAN NÄTEIN: Oula Palveen peliä on ilo seurata. Taattua pelisilmää, jonka tuloksena tänään voittomaali.

ILLAN ILVES: Jonas Gunnarssonilta varmaa työskentelyä Ilves-maalilla.

ISKUSSA: Matias Mäntykivellä peli luistaa ja tulosta syntyy. Huikeat pari viikkoa takana!

Seuraavat ottelut: Ilveksen viikon ainoa kotiottelu pelataan torstaina 2. marraskuuta, kun Oulun Kärpät vierailee Nokia Arenalla klo 18:30. Tapahtuma on Halloween teema-ottelu. Viikon kolmas ottelu pelataan Vaasassa, kun Ilves matkaa Sportin vieraaksi länsirannikolle lauantaina. Ottelu Vaasan Sähkö Arenalla alkaa klo 17:00.

Osta ottelulippu: ilves.lippu.fi