3. Leo Lööf semifinaalien ensimmäisen ottelun jatkoeräsankari

Leo Lööf semifinaalien ensimmäisen ottelun jatkoeräsankari

Vesa Suonsyrjä

Ilves kohtasi tänään Lahdessa semifinaalien ensimmäisessä kohtaamisessa Pelicansin. Kotijoukkueen kannattajat pääsivät juhlimaan loppuhetkien tasoitusta, mutta viimeiseksi nauroi runsaslukuinen Ilveksen kannattajajoukko Leo Lööfin iskettyä jatkoerässä upean ratkaisun ja Ilveksen napattua ensimmäisen kiinnityksen loppulukemin 2-3ja.

Maalihanat auki avauserässä

Pelicans tuli otteluun hyvällä sykkeellä ja Marek Langhamer joutui venymään heti avausminuutilla pariin kertaan kun Anton Mylläri ja Lars Bryggman pääsivät laukomaan hyviltä paikoilta. Ilves pääsi rytmiin koko ajan paremmin mukaan erän edetessä.

Ilves pääsi ensimmäisenä ylivoimalle, kun ajassa 4.33 Mylläri rikkoi Eetu Tuulolaa, mutta ylivoima jäi vaisuksi. Ilves sai ottelua haltuunsa yhä paremmin ja Ben Bloodin pitkän kiekon jälkeen Ilves onnistui iskemään sarjan avausmaalin. Ajassa 10.02 Dominik Masin iski viivasta kiekon ohi Bartosakin loistavan liikkuvan maskin avulla, syöttöpisteet 0-1 osumaan keräsivät kiekon viivaan pelannut Samu Bau ja nopean levityksen tehnyt Les Lancaster.

Dominik Masin oli tänään hienolla pelipäällä (1+1). Kuva : Tomi Natri / Liiga

Erän loppupuolella peli meni rikkonaisemmaksi, kun ensin Petri Kontiola kaatoi Iikka Kangasniemen. Pelicansin ylivoima oli vaarallista ja Mylläri laukoi kiekon tolppaan. Rangaistuksen käännyttyä jälkimmäiselle minuutilleen Elias Vilen karvasi liian innokkaasti ja joutui rangaistusaitioon.

Tasavajaalla pelatessa ajassa 18.56 Pelicans tasoitti ottelun ukemiin 1-1, kun Sakke Hämäläinen pääsi laukomaan vapaasti hyvän maskin avustamana kiekon aivan yläkulmaan. Tasaisessa avauserässä Bartosak torjui neljästi ja Langhamer torjui kuusi kertaa.

Valtava määrä paikkoja toisessa erässä – vain Joona Ikonen osuu

Ilves tuli väkevästi toiseen erään, vaikka erän alkuun jäänyt ylivoima olikin heikkoa. Ilves hallitsi kiekkoa ja Joona Ikonen oli karata läpiajoon, mutta Ben Blood katkaisi tilanteen hienosti. Ilves hallitsi ja sai palkintonsa, kun Joona Ikonen iski kiekon upealla laukauksella lähietäisyydeltä ohi Bartosakin. 1-2 osuman syöttivät Dominic Masin ja viimeisen käännön antanut Eemeli Suomi.

Pelicansin vaihtovirheen Ilves hyödynsi pelaamalla Petri Kontiolan läpiajoon, mutta tämä laukoi suoraan yli maalin ja Bartosak nappasi hienon jalkatorjunnan jatkotilanteesta Henrik Haapalan laukaukseen. Toisessa päädyssä Langhamer seurasi upeasti loppuun Elias Vilenin nousun ja torjui tämän hienon yrityksen.

Ilvekselle oli syntyä jälleen läpiajo, kun kesken Pelicansin paikanrakennuksen kiekko tökättiin Matias Mäntykivelle, jonka maalilta esiintullut Bartosak kaatoi ja Ilves pääsi kolmatta kertaa ylivoimalle ajassa 33.02. Nyt kiekko liikkui jo paremmin ja paras paikka aukeni Jani Nymanille, jonka laukaus nousi yli maalin.

Pelicans sai toisen rangaistuksen pelattuaan pidempään viidellä pelaajalla alivoimalla. Pelicans taisteli erinomaisesti ja pääsi vuorostaan ylivoimalle Haapalan kaadettua Bloodin. Ilveksen alivoima oli myös erinomaista ja näin Ilves siirtyi toiselle erätauolle 1-2 johdossa.

Kolmannessa erässä pitkään hiljaista – Pelicans vie ottelun lopussa jatkoajalle

Kolmannessa erässä ei nähty aiempien erien lailla paikkoja, mutta erässä oli kuitenkin tapahtumia. Ikävä tilanne sattui reilun viiden minuutin jälkeen, kun Pelicansin Ben Blood taklasi omaa puolustajapariaan Peter Anderssonia päähän ja tämä jätti kaukalon.

Ilves hallitsi erässä pitkiä aikoja kiekkoa, mutta isompia maalipaikkoja ei syntynyt Pelicansin puolustettua hyvin keskustaa.

Pitkään näytti sille, että Pelicansilta loppuu aika ilman maalipaikkoja. Ajassa 59.33 tulleella katkolla Bartosak jäi vaihtoaitioon ja Lukas Jasekin voitettua aloituksen vaarattomasta paikasta lähtenyt Topias Vilenin laukaus kimposi Tommi Tikan kautta maaliin ja kotiyleisö juhli riehakkaasti tasoitusta, joka syntyi 19 sekuntia ennen erän päättymistä ja ottelussa edettiin jatkoajalle.

Leo Lööf nousee ratkaisijaksi – Ilvekselle ensimmäinen kiinnitys

Jatkoerä jatkoi pelin tarkkaa kuvaa, mutta kauan ei tarvinnut odottaa ratkaisua. Matias Mäntykivi pelasi hienosti kiekon kanssa saatuaan kiekon Santeri Virtaselta. Mäntykiven syöttö löysi nuoren ruotsalaispuolustaja Leo Lööfin, jonka eleetön tilan teko ja loistava laukaus päätti ottelun aikaan 62.10.

Erittäin maistuvan 2-3 jatkoerävoiton myötä Ilves johtaa semifinaalisarjaa lukemin 1-0.

Illan suuri sankari Leo Lööf. Kuva : Tomi Natri / Liiga

Ottelun ratkaisut :

Ilves hallitsi kiekkoa ja onnistui iskemään peliä ohjannet johtomaalit. Pitkät hyökkäykset kuluttivat Pelicansia ja sarjan edetessä peliajan jakaantumisen pitäisi kääntyä Ilveksen eduksi.

Ilveksen parhaat :

Ilveksen joukkue oli täynnä onnistujia. Marek Langhamerin taso pysyy koko ajan erinomaisena. Dominik Masin (1+1) ja Leo Lööf nousivat esiin puolustuksesta ja rajusti kamppailleet Eemeli Suomi ja Joona Ikonen hyökkäyksestä.

Erikoista :
Runkosarjassa paremmin sijoittunut Ilves pelaa myös seuraavan semifinaaliottelun vieraissa Nokia Arenan ollessa varattuna. Kotietu syntyy ottelusarjan edetessä.