1. Etusivu
  2. Uutinen
  3. Leo Lööfille NHL-sopimus St. Louis Bluesiin

Leo Lööfille NHL-sopimus St. Louis Bluesiin

Ilves-Hockey Oy

Kahdella viime kaudella Ilvestä edustanut ruotsalaispuolustaja Leo Lööf, 21, on tehnyt kolmivuotisen ja kaksisuuntaisen tulokassopimuksen NHL-seura St. Louis Bluesin kanssa.

Leo Lööf pelasi Ilveksen riveissä yhteensä 103 runkosarjaottelua tehoilla 8+18=26 ja 22 playoffs-ottelua tehoilla 1+4=5. Hänen runkosarjan plusmiinussaldonsa oli kummallakin kaudella Ilveksen joukkueen kolmanneksi paras ja viime kaudella koko Liigan neljänneksi paras.

Lööf voitti Ilveksessä kaksi SM-pronssia. Ruotsin alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa puolustaja saavutti pronssia vuoden 2022 MM-kisoissa.

St. Louis Blues hankki Lööfin pelaajaoikeudet vuoden 2020 NHL-varaustilaisuuden kolmannella kierroksella vuoronumerolla 88.

– Leo Lööf pelasi Ilveksessä kaksi hienoa kautta, joiden aikana hän kehittyi valtavasti kokonaisvaltaisena pelaajana. Hän on lahjakas ja rohkea puolustaja, ja mitä kovempi peli tai paikka, sen paremmin Leo pelasi, sanoo Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela.

– Leon parhaat pelivuodet ovat edessä, ja hän tulee kehittymään vielä useiden vuosien ajan. Haluamme kiittää Leoa Ilveksen eteen tehdystä työstä ja toivotamme hänelle onnea ja menestystä Pohjois-Amerikan kaukaloihin.

Jääkiekkoleijona Eero Saari on poissa
Raipe — Koikkarin kaukalosta leijonaikoniksi
UUTISET