1. Etusivu
  2. Uutinen
  3. Raipe — Koikkarin kaukalosta leijonaikoniksi

Raipe — Koikkarin kaukalosta leijonaikoniksi

Ilves.com

Legendaarinen kiekkoleijona ja Ilves-ikoni Raimo ”Raipe” Helminen kertoo ainutlaatuisesta urastaan ja elämästään kaukaloiden ulkopuolella syyskuussa ilmestyvässä kirjassa Raipe — Koikkarin kaukalosta leijonaikoniksi. Raipen signeeraamat kirjat ovat nyt ennakkotilattavissa vain Ilves-Kaupan verkkokaupasta. Arvioitu toimitusajankohta on viikolla 37/2023.

Ennakkotilaa kirja: kauppa.ilves.com


Kun Raipe hyppäsi kaukaloon, peli muuttui. Siitä tuli Raipen peli, jossa hän määräsi rytmin. Jo juniorina hän sai jopa kanadalaisyleisön taputtamaan seisaallaan aina, kun koski kiekkoon, ja takoi nuorten MM-kisoissa enemmän pisteitä kuin Wayne Gretzky.

Kirja kuvaa, miten Raimo Helminen nousi ainutlaatuisen kiekkouransa aikana pelaajien kunnioittamaksi ja fanien rakastamaksi lajilegendaksi. Hän oli avainroolissa, kun Leijonat voittivat ensimmäiset arvokisamitalinsa ja maailmanmestaruutensa.

Helminen on pelannut enemmän maaotteluja kuin kukaan toinen miesjääkiekkoilija. Raipe pelasi 44-vuotiaaksi, mutta ura oli loppua jo paljon aiemmin dramaattisessa autokolarissa Teemu Selänteen kanssa.

Kirjassa vuorollaan ovat äänessä Raipen lisäksi perheenjäsenet, pelikaverit, valmentajat ja ystävät. Raipe avaa myös elämänsä vähemmän tunnettuja puolia, kuten hevos- ja viiniharrastuksiaan.

Nyt Raipen rooli on vaihtunut pelaajasta valmentajaksi ja Tampereen Koikkarin pihajää huippumoderniin areenaan.

Kangasalla asuva Tapani Salo on kymmenissä arvokisoissa karaistunut pitkän linjan urheilutoimittaja ja tietokirjailija. Hän on kirjoittanut jääkiekosta kuudella vuosikymmenellä. Salo on seurannut Raipen uraa B-junioreista lähtien.

Leo Lööfille NHL-sopimus St. Louis Bluesiin
Aku Räty sopimukseen NHL-seura Arizona Coyotesin kanssa
UUTISET