Vesa Suonsyrjä
Ilves LA 16.1. klo 17:00 HPK

Ilves kohtaa ensimmäistä kertaa tällä kaudella puolustavan mestarin HPK:n. Siinä missä Ilves on pelannut koko kauden sarjan kärkipäässä on HPK kontannut sarjan hännillä.

Ilveksen kokoonpano hakee muotoaan

Ilveksen edellinen viikonloppu sisälsi voiton Ässistä kotiottelussa ja tappion KalPan vieraana. Ilveksen peli ailahteli näissä otteluissa rajustikin otteluiden sisällä ja siihen osasyynä on varmasti toistuvat muutokset kokoonpanossa.

Edellisten otteluiden jälkeen Joona Koppanen kutsuttiin takaisin Boston Bruinsin organisaatioon ja vastapainoksi pronssia voittaneista pikkuleijonista saadaan takaisin Santeri Hatakka ja Roby Järventie. Ilveksen sairastuvaltakin kuuluu hyviä uutisia ja tänään askiin palaa Joona Ikonen ja debyyttinsä Ilveksessä tekevä Santeri Airola.

Ilveksen taitava laita/keskushyökkääjä Teemu Lepaus on äitynyt kovaan vireeseen viime kierroksilla ja ”Lepillä” on nyt käynnissä neljän ottelun pisteputki ja kolmen ottelun maaliputki.
Joukkueen kapteeni Eemeli Suomi saa tänään täyteen 300-liigaottelua. Toistaiseksi Suomi on tehnyt urallaan tehot 73+115=188.

HPK on juuttunut sarjan häntäpäähän

Ainoastaan kaksi kolmen pisteen voittoa alkukauden 23 ottelusta on surullinen lukema. Se kertoo karua kieltään siitä, kuinka hallitsevalla mestarilla on ollut vaikeuksia kääntää tasaisia otteluita edukseen. Mikään heittopussi joukkue ei ole ollut, josta kertoo sarjan suurin tasapelien määrä.

HPK:n hyökkäyskalusto on laaja ja tasokas. Puolustuksen kanssa on ollut suuria ongelmia, johon ongelmaan HPK reagoi kiinnittämällä todelliset sotaratsut Markus Kankaanperän ja ex-Ilves Arto Laatikaisen.

Huipputaitava Petri Kontiola kantaa HPK:n kultakypärää tehoin 23.5+14=19. Etenkin ylivoimalla kokenut kettu on todellinen uhka edelleen.

Ilveksen poissaolot ja alustavat toipumisajat 16.1.2020

Niko Peltola, Helmikuu 2021
Joni Ikonen, Tammi-Helmikuu 2021
Kalle Maalahti, henkilökohtaiset syyt
Taavi Vartiainen, toistaiseksi

Ottelu pelataan ilman yleisöä!

Matias Myttynen haluaa menestyä Ilveksen paidassa
Ilveksen voitto suli viimeisillä sekunneilla – HPK nappasi lisäpisteen
UUTISET