Vesa Suonsyrjä
Ilves LA 20.3. klo 17:00 Lukko

Eilen makean paikallisvoiton napannut Ilves kohtaa sarjakärjessä upeaa kautta pelaavan Rauman Lukon. Kahdesti paikallisvoitto on kantanut seuraavan päivän ottelussa voittoon – aukaiseeko Ilves Lukon ensi kerran tällä kaudella?

Ilveksen puolustuspelaaminen tiivistynyt

Ilves on päästänyt edellisissä kymmenessä ottelussa ainoastaan kaksikymmentäyksi maalia. Tästä kuuluu oma osuutensa erinomaisesti viime aikoina pelanneille maalivahdeille Eetu Mäkiniemelle ja Ville Kolppaselle. Kun katsotaan tarkemmin päästettyjä maaleja on näistä kahdeksan tehty ylivoimalla, joten tasaviisikoin Ilveksen maaliin on saatu ainoastaan 1,3 maalia ottelua kohden edellisen kymmenen ottelun otannalla.

Ilveksen ykkösketjun sentteri Teemu Lepaus pelaa uransa kahdensadannen liigaottelun. 199 ottelussaan ”Lepi” on kerännyt tasan sata tehopistettä, joista maaleja on neljäkymmentäyksi.
Kuluvalla kaudella Lepaus on iskenyt tehot 11+7, joista maaliskuun kahdeksassa ottelussa tehot 5+2. Onnittelut toimitukselta! Omaa piste-ennätystään jatkuvasti parantava Matias Maccelli pelasi eilen suhteellisen vähän (11.10), mutta taikoi jälleen kaksi maalisyöttöä.

Illan kamppailuun Ilves lähtee täsmälleen samalla kokoonpanolla kuin eilen.

 

Lukko ollut toistaiseksi voittamaton vastus tällä kaudella

Ilves haastoi molemmissa aiemmissa kamppailuissa sarjakärjen hyvin, mutta helmikuun alussa pelatut ottelut päättyivät lopulta perättäisinä päivinä selkeisiin 1-4 lukemiin. Lukon vahvuudesta kertovat myös tilastot – joukkue on sarjakärjessä maalisuhteella 171-94 eli Lukko on tehnyt eniten ja päästänyt vähiten maaleja kuluvan runkosarjan aikana.

Lukko on myös erikoistilanteissa sarjan aatelia. Kymmenen viimeisen ottelun otannalla Lukko on sarjan paras ylivoimajoukkue ja toiseksi paras alivoimajoukkue. Ylivoimapelissä suurimmat pisterohmut ovat Daniel Audette 22 ylivoimapisteellään ja Robin Press, joka on tehnyt jo yhdeksän maalia ylivoimalla.

Eilen Lukko murjoi satakunnan paikallistaistossa Ässät selvin lukemin 7-2. Aleksi Saarela sai eilisen hattutemppunsa myötä täyteen kaksikymmentä osumaa.

Ilveksen kausikorttiasiakkaana voit lunastaa ilmaisen katselukoodin Pregame- ja C More-palveluihin:

ilves.com/tilaa-katselukoodisi

Pregame-livestudio: Ilves-Lukko lauantaina 20.3.
Ilves näytti luonnetta – Sarjakärki Lukko kaatui Hakametsässä
UUTISET