Otteluraportti

Ilves näytti luonnetta – Sarjakärki Lukko kaatui Hakametsässä

Marko Herckman
Anssi Takala

4 - 3

60:00 -

Eilen Tapparan kaatanut Ilves sai lauantaina Hakametsään vieraaksi sarjakärki Lukon. Ilves näytti luonnetta ja nousi kahden maalin takaa komeaan 4-3-voittoon. Ilveksen maaleista vastasivat kahdesti osunut Teemu Lepaus, Roby Järventie ja Joona Ikonen.

Lukko kääntää nopeasti

Ilves aloitti pelin eilisen Tappara-ottelun tapaan terävästi. Sebastian Repo lähti heti avausvaihdossa jäähylle ja Ilves pääsi hieromaan viime aikoina murheenkryyninä ollutta ylivoimaa. Tällä kertaa tatsi löytyi nopeasti ja Eemeli Suomi antoi poikittaissyötön Ville Meskaselle, jonka laukauksesta tulleen irtokiekon Teemu Lepaus napautti ilmasta sisään.

Lukko tuli tasoihin kun Daniel Audette näytti kuinka pakin jaloista ammutaan ja kiekko löytyi Ilves-maalin ylänurkasta ajassa 7.31. Teemu Väyrynen lähti minuuttia myöhemmin jäähylle ja myös Lukon ylivoima oli tikissä. Aleksi Saarela sivalsi kiekon reppuun ajassa 10.27. Lukko sai otetta maalien myötä ja iski erässä vielä kertaalleen. Jonne Tammela kurvasi vapaata kaistaa maalin edustalle ja laittoi kiekon rystyllä ohi Eetu Mäkiniemen.

Ilves sai vielä erän lopulla kavennusmahdollisuuden Aleksi Saarelan jäähyn myötä, mutta toinen yritys ei tuottanut tulosta ja tauolle mentiin lukemista 1-3.

Ilveksen vuoro ottaa ohjat

Ilves pääsi toisessakin erässä nopeasti ylivoimalle kun Robin Press kampitti Eemeli Suomen ajassa 20.28. Ilveksen ylivoima jauhoi ja Suomi tarjoili useammankin paikan, mutta maali jäi uupumaan. Ylivoiman jälkeen Roby Järventie ampui tulisesti, mutta Oskari Setänen venyi. Hetkeä myöhemmin Järventie irtosi tekopaikkaan ja tällä kertaa hyökkääjänuorukainen viimeisteli vuorenvarmasti alanurkkaan.

Ilves pelasi toisessa erässä erittäin hyvin ja oli jatkuvasti ahnaana hyökkäysalueella. Jonne Tammela kiepautti Kalle Maalahden kumoon ja Ilves pääsi jälleen ylivoimalle. Ilveksen junioireissa muutama vuosi takaperin pelannut Miska Kukkonen purki huolimattomasti ja Teemu Lepaus kiitti – hyvässä maalivireessä olevan hyökkääjän kauden 13 osuma toi Ilveksen tasoihin ajassa 27.21.

Lukko sai oman mahdollisuutensa Anssi Salmelan rangaistuksen aikana. Joona Ikonen oli kuitenkin eri mieltä ja ikitaistelija otti alivoimalla ratkaisijan avaimet käteen ja päätti nousunsa tarkkaan laukaukseen ohi Setäsen. Lukollakin erässä omat paikkansa oli, vaikka Eetu Mäkiniemi sai olla erän ensimmäisen kympin lähes työttömänä. Kertaalleen Mäkiniemi sai apuja myös kapteeni Suomelta, joka pelasti kiekon liki maaliviivalta väljemmille vesille. Kolmanteen erään lähdettiin Ilveksen 4-3-johdossa.

Ilves taistelee voiton

Lukon Anrei Hakulinen pelotteli heti kolmannen erän ensimmäisellä minuutilla Ilves-kannattajia, mutta tolppa piti lukemat entisellään. Jarkko Parikka näytti pari minuuttia myöhemmin luisteluosaamistaan ja purjehti koko kentän läpi. Oskari Setänen kuitenkin torjui.

Ilves puolusti kolmannessa erässä tiiviisti omaa keskustaansa ja selvitti lisäksi Anssi Salmelan ja Ville Meskasen rangaistukset. Lukko painoi kolme viimeistä minuuttia rajusti kohti Ilveksen maalia, mutta tamperelaiset taistelivat. Joona Ikonen antoi Ilveksen taisteluilmeelle vielä kuvan aivan viime sekunneilla heittäytymällä tulisen laukauksen eteen. Se päätti Lukon tasoitusyritykset lopullisesti ja Ilves nappasi erittäin maukkaan 4-3-kotivoiton.


Ilves matkustaa keskiviikkona Jukureiden vieraaksi Mikkeliin. Ottelu alkaa 18.30.

TWITTER

Lisää aiheita

23.6.2022 / Uutinen

Ilvekselle kuusi pelaajasopimusta – Jyrki Jokipakka palaa kasvattajaseuraansa

Ilves vahvistaa puolustustaan Jyrki Jokipakalla ja Kevin Czuczmanilla sekä hyökkäystään Eetu Tuulolalla. Jatkosopimuksen on allekirjoittanut puolustaja Dominik Mašín, ja hyökkääjä Joonas Odenin voimassa ollutta sopimusta...

LUE LISÄÄ


23.6.2022 / Uutinen

Ilves-Hockey Oy:n tilikausi oli taloudellinen menestys

Ilveksen Liiga-joukkueen ja U20-joukkueen taustayhtiö Ilves-Hockey Oy:n liikevaihto tilikaudella 1.5.2021 – 30.4.2022 oli 11,1 miljoonaa euroa. Edellisellä tilikaudella liiketoimintaan vaikutti merkittävästi koronapandemia, liikevaihdon jäädessä 5,2...

LUE LISÄÄ


21.6.2022 / Uutinen

Ilves-Hockey Oy:n toimisto on suljettuna kesälomien ajan 23.6. – 31.7.

Ilves-Hockey Oy:n toimisto on suljettuna kesälomien ajan 23.6. – 31.7. Nokia Arenan Ilves-Kauppa palvelee läpi kesän arkisin klo 10-17 ja lauantaisin klo 10-15. Juhannuksen aikaan...

LUE LISÄÄ