1. Etusivu
  2. Uutinen
  3. Lukáš Dostál siirtyy Anaheim Ducksin organisaatioon

Lukáš Dostál siirtyy Anaheim Ducksin organisaatioon

Ilves Hockey Oy / Mikko Alahäivälä

NHL-seura Anaheim Ducks on käyttänyt Lukáš Dostálin, 20, lainasopimukseen sisältyneen oikeutensa ja kutsunut tšekkimaalivahdin liittymään organisaatioonsa.

Anaheim Ducks hankki Lukáš Dostálin pelaajaoikeudet vuoden 2018 NHL-varaustilaisuuden kolmannella kierroksella vuoronumerolla 85. Helmikuussa 2019 alle 20-vuotiaiden MM-kisojen jälkeen kasvattajaseurastaan HC Kometa Brnosta Ilvekseen siirtynyt maalivahti pelasi ensimmäisen ottelunsa Ilves-paidassa 16.2.2019. Liigan pudotuspelien jälkeen keväällä 2019 Dostál solmi Ducksin kanssa kolmivuotisen tulokassopimuksen mutta palasi NHL-seuran harjoitusleirin jälkeen lainalle Ilvekseen.

Viime kaudella tšekkimaalivahdin voittoprosentti 73,17 oli Liigan paras, päästettyjen maalien keskiarvo 1,78 toiseksi paras ja torjuntaprosentti 92,76 kolmanneksi paras. 27:llä voitollaan Dostál oli myös maalivahtien voittotilaston kärkinimi, ja keväällä hänet palkittiin Liiga-kauden 2019-2020 parhaana maalivahtina.

Tälläkin kaudella Liigan maalivahtitilastoja hallinneen Dostálin toistaiseksi viimeiseksi esiintymiseksi Ilveksen paidassa jäi 14.11.2020 Vaasassa Sportia vastaan pelattu 0-6-vierasvoittoon päättynyt ottelu, jossa hän torjui Ilves-uransa viidennen nollapelin. Lokakuun parhaana pelaajana palkittu Dostál johtaa Pohjois-Amerikkaan siirtyessään Liigan maalivahtien tämän kauden voittotilastoa kymmenellä voitollaan ja myös hänen torjuntaprosenttinsa 94,14, päästettyjen maalien keskiarvonsa 1,64 ja voittoprosenttinsa 90,91 ovat sarjan parhaat.

Kolmen kauden aikana Dostál pelasi Ilveksessä yhteensä 64 runkosarjaottelua, joista voittoja kertyi 41. Maalivahdin torjuntaprosentti Ilveksessä oli 92,94 ja päästettyjen maalien keskiarvo 1,76.

– Haluamme kiittää Lukáš Dostália kaikesta Ilveksen eteen tehdystä työstä. Hän on jättänyt lähtemättömän vaikutuksen koko Ilves-perheeseen persoonallaan, ammattimaisuudellaan ja pelisuorituksillaan. Tämä on ollut kokonaisuudessaan aivan mahtava yhteistyön voitto, jossa molemmat osapuolet ovat saaneet valtavasti toisiltaan, kommentoi Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela.

– Mikäli Lukáš tarvitsee vielä Ilveksen apua matkallaan kohti NHL-pelejä, tulemme sen hänelle jatkossakin antamaan, mutta tässä vaiheessa haluamme toivottaa hänelle onnea seuraaviin haasteisiin Pohjois-Amerikkaan.


Videokuva: Sami Raiskio, Telia, C More

TUNTEMATON HUOLTAJA ja muita Ilves-tarinoita 1970-2020 – kirja nyt myynnissä!
Eetu Päkkilälle monivuotinen jatkosopimus
UUTISET