Vesa Suonsyrjä

Ilves ja Lukko kohtasivat toistamiseen perättäisinä päivinä. Lukemat olivat samat (4-1), mutta tänään ainoastaan Lassi Lehtisen unelmapeli piti pisteet Raumalla. Ilves pelasi vuoden 2021 parasta kiekkoaan ja jos vastaavaan pystytään tulevaisuudessakin on suunta taas ylöspäin.

Ilves hallitsee avauserää, vain Lukko osuu

Eilen osunut Vili Saarijärvi pääsi ottelun alussa luikertelemaan ensimmäisenä maalipaikkaan, mutta Ville Kolppanen selvitti tämän laukauksen. Ilves pääsi ylivoimalle ajassa 2.00 kun Lukas Klok koukkasi maalinedustalla Miro Nallia. Ylivoima pyöri kelvollisesti ja Lassi Lehtinen joutui venymään Santeri Hatakan, Aleksi Elorinteen ja Antti Saarelan laukausten tielle.

Ilves pääsi toistamiseen ylivoimalle lähes edellisen perään, kun Lukon Heikki Liedes kiilasi Tuomas Salmelan puolittain Lukon vaihtoaitiooon ja perään täydensi työnsä työntämällä jaloista Salmelan väärään aitioon ja lähti itse rangaistusaitioon ajassa 4.36. Ilveksen ylivoima jäi kuitenkin ponnettomaksi.

Ilves hallitsi kenttätapahtumia avauserässä ja oli lähellä iskeä avausmaalin kun ykkösketju pelasi hienosti yhteen, mutta lopulta Ville Meskanen ei saanut ohitettua Lehtistä. Tästä käynnistyi kotijoukkueen maalipaikkojen sarja. Ensin läpi pääsi Toni Koivisto, joka laukoi ohi ja tämän perään Ville Petman, jonka ujutuksen Kolppanen selvitti. Lopulta kotijoukkue kuitenkin onnistui kun Roby Järventien riskisyöttö napsahti Kristian Pospisilin lapaan ja tämä karkasi läpiajoon ja iski lukemiksi 1-0 hyvän harhautuksen jälkeen ajassa 14.36.

Ilveksen paras paikka avauserässä avautui Miro Nallille, joka sai vahvan karvauspelin kautta kiekon maalinedustalla, jossa pienen pyörähdysharhautuksen jälkeen Nallin rystyujutus kilautti tolppaa.

Ilveksen lievästä hallinnasta huolimatta avauserä siis kotijoukkueelle 1-0. Maalivahdeista Lehtinen torjui 11 kertaa Kolppasen selvitessä 8 torjunnalla.

Ilves hallitsee vauhdikasta toista erää ja tasoittaa

Toisessa erässä nähtiin loistavaa liigakiekkoa – Ilveksen osalta parasta mitä vuonna 2021 on toistaiseksi nähty. Ilves saikin heti toisen erän alkuun palkinnon maalin muodossa kun Eemeli Suomi toi kiekon alueelle ja kiekko sopivasti karkasi Aleksi Elorinteelle, joka iski 31-vuotis syntymäpäivänään kiekon tarkasti alanurkkaan hurjalla rannelaukauksella. Ajassa 20.45 syntyneeseen 1-1 tasoitukseen toisen syöttöpisteen sai Panu Mieho.

Erässä ei maalipaikoilla pihtailtu ja heti Ilveksen maalin jälkeen Lukon Antti Saarela laukoi ulkotolppaan, jota seuranneessa vastahyökkäyksessä Roby Järventie pelasi Matias Maccellim puolittain läpi, mutta Lehtinen torjui jälleen.

Erän puolivälin paikkeilla Ilves käynnisti hurjan mylläkän, jossa se pyöritti Lukkoa toista minuuttia. Parhaat paikat avautuivat Santeri Airolalle ja Antti Saarelalle, mutta Lehtinen kesti. Ilvekselle avautui lukuisia paikkoja, mutta Lukon maali oli kuin noiduttu. Ville Meskasen laukauksen Lehtinen torjui mailanvarrellaan ja kolmella yhtä vastaan hyökkäys päättyi Matias Maccellin laukaukseen, joka painui maalin ylitse.

Lukolla oli omat paikkansa, jotka Ville Kolppanen hyvin selvitti. Ilveksellä oli jälleen huimia paikkoja, joista seurasi ainoastaan ylivoima, kun Vili Saarijärvi löi Ville Meskasta mailaan tämän päästyä puolittain läpi. Ajassa 36.40 alkanut ylivoima jäi liigan parhaan alivoiman jalkoihin ja huippupaikkoja ei syntynyt.

Erän loppuhetkillä Lukon Daniel Audette pelasi huippupaikan Lukas Klokille, mutta hyvin pelannut Ville Kolppanen venytti highlight-torjunnan ja toiselle erätauolle siirryttiin tasalukemissa 1-1. Kahden erän jälkeen torjunnat olivat Lehtinen 22 torjuntaa ja Kolppanen 21 torjuntaa.

Kolmas erä kääntää ottelun Lukolle

Lukko sai heti erän alkuun ylivoiman, kun Jarkko Parikan kopautuksesta mailalla Sebastian Repoon tuomitiin rangaistus ajassa 41.34. Lukko sai kuvion kuntoon, mutta Ilves puolusti erinomaisesti. Lukon merkeissä jatkettiin ja Linus Nyman pääsi läpiajoon, mutta Kolppanen torjui jälleen erinomaisesti.

Panu Miehon saama hyökkäyspään rangaistus osoittautui kohtalokkaaksi, kun Robin Press laukoi lähes 150 km/h pommilla Daniel Audetten poikittaissyötöstä kiekon ylänurkkaan siirtäen Lukon 2-1 johtoon. Ilveksellä oli vielä huikea paikka tasoittaa kun Matias Maccelli pelasi Joni Ikoselle huippupaikan, mutta Ikosen yritys tyrehtyi Lehtiseen.

Ajassa 48.57 Ilves pääsi neljättä kertaa ylivoimalle Julius Mattilan kaadettua poikittaisella mailalla Tuomas Salmelan. Liigan paras alivoima suorastaan dominoi alivoimaa ja tasoitus jäi haaveeksi. Ilves oli tasaviisikoin koko ottelun edellä ja tasoitus jäi Matias Maccellin laukauksen jäädessä Lehtisen räpylän reunaan.

Ilveksen kolmas rangaistus osoittautui lopulta ottelun ratkaisuksi, vaikka se onnistuttiinkin selvittämään. Rangaistuksen umpeuduttua Lukas Klok pääsi laukomaan ja kiekko kimposi suoraan Kristian Pospisilin lapaan ja tällä oli helppo työ iskeä lukemiksi 3-1 ajassa 55.06.

Ilves otti aikalisän ja hyvän ottelun pelanneen Ville Kolppasen pois maaliltaan ajassa 56.28 ja lähti hakemaan kavennusta. Kiri jäi vajaaksi ja Pavel Skalicky pääsi iskemään loppulukemiksi 4-1 tyhjään maaliin.

Pelin paras pelaaja Lukon Lassi Lehtinen torjui 33 kertaa ja myös hyvin pelannut Ville Kolppanen 28 kertaa. Joukkueen peli-ilmeen ollessa tällä tasolla on jatkossa odotettavissa varmasti voittoja lisää.

Kuukauden Kotipizza-pelaaja: Aleksi Elorinne, tammikuu 2021
Another loss against Lukko
UUTISET