1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Lukko saapuu Ilveksen vieraaksi kärkikamppailussa

Lukko saapuu Ilveksen vieraaksi kärkikamppailussa

Marko Herckman
Ilves TI 18.10. klo 18:30 Lukko

Ilves ja Lukko kohtaavat tiistaina Nokia Arenalla Liigan kärkikamppailussa. Nyt kaikkien ilvesläisten kannattaakin suunnata halliin, sillä tiistain pelin jälkeen Ilves lähtee peräti seitsemän ottelun vieraskiertueelle ja pelaa kotona seuraavan kerran vasta kuukauden päästä.

Sarjan kärkijoukkuiden kauden ensimmäinen

Ilves ja Lukko kohtaavat tällä kaudella ensimmäistä kertaa. Molempien kauden aloitus on ollut tuloksellisesti erinomainen. Raumalaiset johtavat sarjaa 26 pisteellä ja yhden ottelun vähemmän pelannut Ilves on kolmantena kerättyään tähän mennessä 25 pistettä.

Ilveksellä on alla kaksi tappiota. CHL-taival päättyi viime viikolla Norjassa Stavangerin voitettua lukemin 4-2. Lauantaina Ilves ei hallinnasta huolimatta onnistunut pilaamaan TPS:n satavuotisjuhlia ja turkulaiset nappasivat jatkoajalla 1-0-voiton.

Lukko puolestaan voitti molemmat viime viikon pelinsä – JYP kaatui kotona 5-1-ja KooKoo vieraissa 0-2. Lukon verkkoon on tällä kaudella muutenkin ollut vaikea tehdä maaleja. Raumalaiset ovat päästäneet vain 17 maalia kauden 13 pelaamassaan ottelussa. Ilves on tässä tilastossa kolmantena kun oma verkko on soinut 25 kertaa.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat neljä kertaa. Kaikki pelit olivat tasaisia, mutta Ilves onnistui voittamaan kolmesti.

Tilastojen kärkinimiä

Lukon voitokkaat otteet näkyvät myös henkilökohtaisissa tilastoissa. Kokenut Anrei Hakulinen painaa elämänsä syksyä ja johtaa koko Liigan pistepörssiä tehoilla 6+8. Artem Zagidulin on pelannut yhtä erää lukuun ottamatta kaikki minuutit Lukon maalilla. Torjuntaprosentti on sarjan paras 94,23% ja päästettyjen maalien keskiarvo hurja 1,18. Muita mielenkiintoisia nimiä Lukosta on mm. ex-ilvekset Julius Mattila ja Antti Saarela, sekä täksi AHL:stä Raumalle palannut Tarmo Reunanen ja Dinamo Rigasta Lukkoon siirtynyt Jere Karjalainen.

Ilveksen Marek Langhamer pelasi lauantaina Turussa jälleen huippupelin, eikä juuri jää tilastoissa Zagidulinin jälkeen. Hyökkäyksessä tehoja ovat viime aikoina iskeneet mm. nuori Jani Nyman, sekä Tommi Tikka. Tärkeä puolustaja Jyrki Jokipakka palasi loukkaantumisen jälkeen kaukaloon lauantaina ja kellotti heti Ilveksen isoimman peliajan.


Areenan ovet aukeavat kello 17:00. DJ soittaa musiikkia tapahtuman alusta lähtien ja noin tunti ennen ottelua aulassa alkaa Ilves Pregame. Tapahtumassa Mikko Heinämäen vieraana on Ilveksen joukkueenjohtaja Timo Peltomaa. Avausmaaliveikkauksen palkintona on Ilves-pelaajan maila. Ilves-Kaupan paitapaino aulassa ennen ottelun alkua sekä erätauoilla.

Tiistain ottelun teemana on lasten ja nuorten hyvinvointi, kun yhteistyökumppanimme Pohjantähden järjestämä hyväntekeväisyyskiertue Pohjantähti Tour rantautuu Tampereelle! Ottelun aikana myös katsojien on mahdollista tehdä hyvää. Poikkea illan aikana Pohjantähden promopisteellä ja tule kasvattamaan Pohjantähden lahjoituspottia lasten ja nuorten hyväksi. Samalla voit osallistua Joonas Odenin pelipaidan arvontaan!

Alkushow alkaa kello 18:15. Ensimmäisellä erätauolla järjestetään Ilves U8-junioreiden peli ja toisella erätauolla on luvassa vauhdikas Lost Tacos -erätaukokisa. Kuplapallot sekä muut elämys- ja ohjelmapalvelut koko Suomessa tarjoaa Grr8t Sports.

Ottelutapahtuman lisätiedot on luettavissa otteluinfosivulta.


Miro Ruokonen: Kiekkokontrolli lisääntynyt

Miro Ruokonen pelaa ensimmäistä kauttaan Ilveksessä. Kuva: Timo Koistinen, Ilves.com

Ilves.comin otteluennakon haastatteluun päätyi tällä kertaa puolustaja Otto Latvalan vinkistä Miro Ruokonen.

– Niin se Otto sanoikin, että saattaa tulla puhelua. Ollaan tunnettu pitkään niin kai se sen takia minut tähän ilmoitti, Ruokonen nauraa.

Ilves on tällä hetkellä sarjassa kolmantena pisteen päässä kärkipaikasta.

– Ollaan saatu raavittua pisteitä ja ihan plus merkkisesti on mennyt. On toki vielä paljon asioita, joita pitää parantaa, mutta niin niitä tässä vaiheessa kautta pitää ollakin.

– Puolustus on toiminut meillä tehokkaasti ja maalipaikoissakin on oltu riittävän teräviä. Ja tietenkin maalivahtipeli on ollut koko ajan hyvää ja joissain peleissä Marek on pitänyt meitä pystyssäkin. Siitä pitää antaa krediittiä, hyökkääjä pohtii joukkueen alkukautta.

Ilves on ollut nyt kymmenen päivää Antti Pennasen valmennuksessa. Pelejä sille aikavälille on mahtunut neljä, joten projekti on vielä aivan alkutekijöissään.

– Ei vielä mitään isompia juttuja ja ”Pendo” tuokin niitä varmasti pala kerrallaan lisää. Mutta sellainen kiekolla pelaaminen ja kiekkokontrolli on lisääntynyt. Pyritään hallitsemaan enemmän pelivälinettä, jolloin vastustaja joutuu puolustamaan enemmän, Pennasen valmennuksessa aikaisemminkin pelannut Ruokonen avaa.

Ilveksellä on runsaasti hyökkäyspään pelaajia ja osaa on kierrätetty reilusti alkukauden aikana.

– Eihän se ikinä tietenkään pelejä ole kiva katsomosta katsoa. Kyllä siitä aina tulee ekstraa kun pääsee kokoonpanoon. Hyvin pitää pelata koko ajan, että pääsee pelaamaan, Ruokonen sanoo.

Omalta osalta hyökkääjä haluaa tuoda vielä enemmän omia vahvuuksiaan esiin.

– Alivoimapelaaminen on itsellä kyllä sellainen iso juttu. Koitan siitä yrittää saada hyvää roolia. Olen myös aina tykännyt taklata ja sitä, sekä luisteluvoimaa koitan myös Ilvekseen tuoda.

Hyvin Ilvekseen sopeutunut hyökkääjä on ollut alkukaudesta vakuuttunut myös Ilveksen äänekkäistä kannattajista.

– Ei ole kyllä tämmöisiä faneja tullut aiemmin vastaan. On kyllä hieno pelata kun fanit seisoo takana ja laulavat, sekä pitävät jatkuvasti hienoa meteliä. On kyllä huikeat fanit, Ruokonen kiittelee.

TPS:n juhlat huipentuivat jatkoajalla
Lukko vei pisteet kärkikamppailusta
UUTISET