Vesa Suonsyrjä

Ilves vieraili tänään Turussa, jossa kotijoukkue TPS juhli 100-vuotista taivaltaan. Ilves oli niskan päällä varsinaisella peliajalla, mutta jäi ilman maaleja. Kovalla intensiteetillä pelatun ottelun ratkaisi Jonne Tammela jatkoajan osumallaan.

Tapahtumaköyhässä avauserässä ei tilastomerkintöjä

Ilves hallitsi avauserää, mutta lopulta huippupaikkoja ei nähty kummassakaan päädyssä. TPS vaikeutti Ilveksen otteita aktiivisella karvauspelillään. Ilvekseltä parhaat paikat avauserässä tulivat Tuomas Salmelalle ja maalinedustalle unohdetulle Tommi Tikalle, jonka hyvän yrityksen torjui Lassi Lehtinen.

TPS piti kiekkoa kulmauksissa, mutta sai avauserässä vain neljä laukausta kohti maalia. Ex-Ilves Jasse Ikonen pääsi nostamaan maalinedustalta, mutta Marek Langhamer torjui vaikean laukauksen varmasti. Juhlallisuuksien jälkeen pelattu avauserä jäi lopulta tapahtumaköyhäksi.

Ei maaleja kahden erän jälkeen

TPS aloitti hyvin ja Ilveksen maalilla Marek Langhamer joutui venymään Juuso Pullin laukauksen eteen. Illan ensimmäinen tilastomerkintä saatiin ajassa 28:29 kun Leo Lööfille vihellettiin rangaistus laitataklauksesta. Langhamer selvitti Jonne Tammelan hyvän yrityksen ja peliä jatkettiin maalittomana.

Ilveksen etsikkoaika nähtiin, kun Juhani Jasu kaatoi Eemeli Suomen. Ylivoima oli haasteellista, mutta kun Niklas Arell rikkoi Matias Mäntykiveä kasvoivat odotukset. Kahden miehen ylivoimalla peli puuroutui kulmaukseen ja ainoastaan Joona Ikosella oli todellinen maalipaikka, mutta laukaus suuntautui yli maalin.

Toisessa erässä nähtiin paljon paitsioita ja kiekonmenetykisä. Täysi Gatorade Center saattoi vaikuttaa jopa jäänlaatuun, josta esimerkkinä Eemeli Suomen ja Petri Kontiolan luoma huippupaikka, jossa ratkaisuhetkellä kiekko pyörähti yli avopaikassa olleen Kontiolan lavan.

Kahden erän jälkeen torjunnat olivat Lassi Lehtinen 16, Marek Langhamer 11.

Ilves hallitsee, varsinainen peliaika maaliton

Ilves hallitsi päätöserää hyvällä ja aktiivisella peliotteella. Molemmilla maaleilla seisoivat ottelun parhaat pelaajat, kun Marek Langhamer ja Lassi Lehtinen ottivat varsinaisella peliajalla kaiken kiinni.

Erän edetessä Ilveksen hallinta lissääntyi, mutta ajassa 48.55 Roni Allenin ottama rangaistus jäi hyödyntämättä. Eemeli Suomi pelasi hyvän paikan Aku Rädylle, mutta Lehtinen kesti. Erän lopulla harvat paikat tulivat Dominik Masinille ja Santeri Virtaselle, mutta Lauri Lehtinen torjui nämäkin paikat hienosti.

Jonne Tammela iskee ratkaisun

Jatkoajalla Ilves ehti kahdesti haastaa Lassi Lehtistä. Helpossa tilanteessa kokenut Jyrki Jokipakka pelasi turhan rohkeasti ja menetti alimpana miehenä kiekon. Jonne Tammela iski kiekkoon ja hyvällä liikkellä sai harhautettua Langhamerin ja iski ottelun ainoan osuman ajassa 61.18.

Plussat

– Ilves puolusti, luisteli ja kamppaili vahvasti

Miinukset

-Ylivoima oli luokatonta
-Nolla on aina nolla maalisarakkeessa

Ottelun ratkaisut

-Molemmat joukkueet taistelivat ja blokkasivat kiekkoja. Molemmilla maaleilla maalivahdit olivat varmoja. Yksi henkilökohtainen virhe ratkaisia ottelun.

Ilveksen parhaat

-Dominik Masin pelasi virheettömän ottelun, Aku Räty oli yritteliäs.

Erikoista

– Kotijoukkue TPS juhli tänään 100-vuotista taivaltaan. Historiassaan seura on voittanut 10 mestaruutta, 13 hopeaa ja 4 pronssia, onnea Turun Palloseura!

Seuraava ottelu :
– Ilves kohtaa Rauman Lukon tiistaina 18.10. Kiekko tippuu jäähän kello 18:30! Nyt kannattaa lähteä paikalle, sillä seuraava kotiottelu pelataan vasta lauantaina 29.11 eli nyt on ainoa mahdollisuus nähdä Ilves kotikentällä yli kuukauteen!

Stavanger Oilers vei ratkaisuottelun – Ilveksen matka CHL:ssä katkesi lohkovaiheeseen
Lukko saapuu Ilveksen vieraaksi kärkikamppailussa
UUTISET