Marko Herckman

Ilves ja Lukko kohtasivat tällä kaudella ensimmäistä kertaa Liigan kärkikamppailussa. Ilves nousi toisessa erässä peliin mukaan, mutta Lukko vei pisteet lukemin 2-4.

Lukko vie avauserää

Ilves oli avauserässä vaikeuksissa Lukon kovan karvauspaineen alla ja raumalaiset onnistuivat alinomaan voittamaan kiekkoja hyökkäyspäässä. Erän ensimmäinen maali tuli kolmen minuutin jälkeen kun Anrei Hakulinen sai laittaa vapaasti maalin edestä Samuli Piipposen laukausen karat sisään.

Ilveksellä oli erässä myös kaksi jäähyä ja niistä ensimmäisen aikana Lukko osui. Sebastian Repo unohtui liian vapaaksi neliön keskelle ja lahtelaislähtöinen hyökkääjäjärkelä ohitti painavalla laukauksella Marek Langhamerin. Ilveksen paikat erässä olivat vähissä. Paras niistä tuli puolustaja Dominik Masinille, mutta puolustaja ei onnistunut viimeistelyssä. Erätauolle mentiin Lukon 0-2-johdossa.

Dominik Masin antoi ottelussa näyttöjä Tsekin maajoukkuevalmentaja Kari Jaloselle. Kuva: Anssi Takala, Ilves.com

Ilves nousee mukaan peliin

Toisessa erässä nähtiin turkkinsa täplät uudelleen luonut Ilves. Kotijuokkue iski hanakasti ylös ja nopeasti se tuotti myös tulosta. Petri Kontiola avasi Aku Rädyn vauhtiin ja laituri pisti luistelunsa päätteeksi kiekon maalin kulmalla olleelle Eetu Päkkilälle. Päkkilän kauden avausmaali syntyi ajassa 24.47.

Heti seuraavasta hyökkäyksestä Ilves iski tasoihin. Santeri Virtanen ja Eetu Tuulola petasivat, ja lopulta Dominik Masin pamautti kiekon verkkoon. Viime kaudella Masin veivasi uransa ensimmäisen liigamaalin komealla rankkarilla Lukon verkkoon ja myös uran toinen maali päätyi saman joukkueen verkkoon.

Ilves painoi tasoituksen jälkeen useammankin vaarallisen hyökkäyksen, mutta lisämaaleja ei syntynyt. Lukon Henri Ikonen puolestaan kaivoi kiekon hyökkäyspäädyssä itselleen ja kiepautti sen ohi Langhamerin ajassa 33.15. Ilves sai vielä erän lopussa hyvän paikan tasoitukseen ylivoiman myötä, mutta maalinteko ei onnistunut ja kolmanteen erään lähdettiin lukemissa 2-3.

Kamppailupelaaminen oli kärkimittelön tasolla. Kuva: Anssi Takala, Ilves.com

Lukko vie voiton

Lukko oli taas vahvoilla kolmannen erän alkupuolella. Antti Pennanen päätti ottaa viiden minuutin pelin jälkeen aikalisän ja se sai peliä taas kääntymään Ilves-merkkikseksi. Lukko laski karvauksensa alas ja vaikeutti sitä kautta Ilveksen hyökkäykseenlähtöjä. Ilves sai muutaman pitkän hyökkäyksen, mutta maalintekopaikoille pääseminen oli vaikeaa.

Kolmannen erän lopulla nähtiin pelottava tilanne kun Dominik Masin törmäsi pää edellä Lukon pelaajaan. Tsekkipakki pääsi kuitenkin onneksi omin jaloin vaihtopenkille. Ilves otti maalivahdin pois reilusti ennen loppua ja Lukon Otto Somppi onnistui lyömään loppulukemiksi 2-4-ajassa 57.57.

Ottelun ratkaisut:

Lukko onnistui Ilveksen hallitsemassa toisessa erässä rimpuilemaan mukana ja kiepauttamaan myös johtomaalin. Puolustuspelissä Lukko onnistui numeroiden verran paremmin.

Ilveksen parhaat:

Aku Räty teki hyvin töitä ja aiheutti luistelullaan useammankin hyvän oloisen hyökkäyksen. Petri Kontiolan pelin rytmitystä on ilo katsella. Dominik Masin antoi hyviä näyttöjä peliä katsomassa olleelle Tsekin maajoukkuevalmentaja Kari Jaloselle.