1. Etusivu
  2. Otteluraportti
  3. Mäkiniemi tehoili ja torjui – Ilves kaatoi IFK:n Tampere cupin pronssipelissä

Mäkiniemi tehoili ja torjui – Ilves kaatoi IFK:n Tampere cupin pronssipelissä

Marko Herckman

Hakametsän lauantaisauna lämmitettiin Tampere cupin merkeissä jo kello 14.00. Turnauksen pronssiottelussa Ilves kaatoi Helsingin IFK:n lukemin 4-2. Illan tehokkain Ilves-pelaaja löytyi yllättävästä osoitteesta, sillä Eetu Mäkiniemi keräsi 26 torjuntaa ja kaksi syöttöpistettä. Ensimmäiset maalinsa Ilves-paidassa tekivät Taavi Vartiainen ja Ondrej Roman.

Vartiainen tekee ensimmäisen

Eilen hurlumhei-iltaa Tapparan kanssa viettänyt Ilves aloitti pelin IFK:ta vastaan hyvin ja hallitsi avauserän ensimmäistä puolikasta. Ensimmäinen maali näki päivänvalon kuuden minuutin pelin jälkeen. Antti Saarela pääsi yrittämään ensin huipputontilta, mutta Niilo Halonen IFK:n maalilla kesti vielä tämän yrityksen. Kiekko ajautui eilen maalinteossa onnistuneelle Miro Nallille, joka syötti sen maalin kulmalle nousseelle Taavi Vartiaiselle. Täksi kaudeksi Pelicansista Ilveksen siirtynyt Vartiainen vei ensimmäisellä maalillaan tamperelaisten paidassa kotijoukkueen 1-0-johtoon ajassa 6.06.

Helsingin IFK pääsi numeroiden muodossa Hakametsän mediakuutiolle ylivoimalla. Tuomas Salmelan istuessa kiinnipitämisjäähyä Mikko Kousa ampui kiekon Ilves-maalia vartioineen Eetu Mäkiniemen takapatjaan ja reboundissa ensimmäisenä paikalla oli Rasmus Heljanko. IFK:n tasoitus syntyi ajassa 12.39.

IFK sai maalin jälkeen peliä hieman hallintaansa ja erän avauspuolikkaan helpolla päässyt Mäkiniemi joutui torjuntatöihin. Paras paikka oli Sebastian Dykillä, mutta Mäkiniemi venyi erinomaiseen reaktiotorjuntaan. Ilveksen suorahyökkäyspelaaminen tuotti useita hyvänoloisia hyökkäysaihioita, mutta viimeinen silaus vielä puuttui. Minuutti ennen erän loppua kapteeni Eemeli Suomi vetäisi näyttävällä harhautuksella ensin kärkikarvaajan solmuun, mutta Halonen sai mailansa laukauksen eteen ja erätauolle lähdettiin lukemista 1-1.

Ilveksellä jälleen tehominuutti

IFK:n kapteeni Ville Varakas hermostui ensimmäisen erän viimeisellä minuutilla aloituksen jälkeen Ville Meskaseen ja viuhtoi tältä kypärän pois päästä. Varakkaan väkivaltaisuusjäähyn seurauksena Ilves pääsi aloittamaan toisen erän ylivoimalla, mutta se ei tuottanut mitään valmista. Toisen erän ensimmäinen kymppi oli enimmäkseen tasaista päästä päähän pelaamista. Ilveksestä erottui edukseen totutusti Arttu Ruotsalaisen johtama ykkösketju, sekä Antti Saarelan johtama nelosvitja – laidoillaan Taavi Vartiainen ja Miro Nalli.

Ilves tekaisi eilen Tapparaa vastaan toisessa erässä kaksi maalia puolen minuutin sisään. Sama toistui tänään IFK:ta vastaan. Ensin Ilves teki nopealla suunnanmuutospelillä ylivoimahyökkäyksen, jonka päätteeksi Arttu Ruotsalainen tuuppasi kiekon reppuun Joona Ikosen syötöstä. 28 sekuntia myöhemmin Roby Järventie nosti pelin hyökkäysalueelle, sai kiekon hetkeä myöhemmin kiekon uudelleen itselleen ja jatkoi sen upealla yhden kosketuksen syötöllä keskustaan Samuli Vainionpäälle. Vainionpää näytti käsiensä pehmeyttä ja kiepautti rystyn kautta kiekon ohi Halosen. Useammankin hienon suorituksen sisältänyt maali syntyi ajassa 30.38.

Kokonaisuutena erä oli melko tasainen ja helsinkiläisilläkin oli omat paikkansa. Mäkiniemi venyi komeasti mm. Aleksi Laakson laukauksen eteen, mutta maskin takaa lähtenyt Mikko Kousan terävä ranne oli liikaa – yläpesään solahtanut kiekko kavensi pelin ajassa 32.59. Eemeli Suomi pääsi erän loppupuolella vielä erinomaiseen paikkaan, mutta kiekko kimmahti IFK-puolustajasta ja päätyi suoraan Halosen syliin. Erätauolle lähdettiin lukemista 3-2.

Roman ratkaisee

Ilveksen liike IFK-pelissä oli erinomaista, varsinkin ottaen huomioon eilisen myöhäsillan paikallispelin. Myös koko viisikon puolustaminen oli ottanut eilisestä aimo harppauksen eteenpäin. Kolmannessa erässä IFK oli hallitsevampi, mutta mitään hätää Ilveksellä ei missään kohtaa ollut.

Tamperelaiset joutuivat päätöserässä kahdesti alivoimalle. Varsinkin jälkimmäisen rangaistuksen aikana Ilves näytti todellista tiikerinsilmää. Arttu Ruotsalainen karkasi läpiajoon, mutta kiekko jäi harhautuksen jälkeen tolpan viereen ja ajautui päätyyn. Sentteri laittoi kroppansa peliin ja pelasi yhdessä Eemeli Suomen kanssa kellosta useammankin alivoimasekunnin pois. Alivoiman toisen minuutin päällikkö oli Kalle Maalahti, joka hallinnoi jämäkällä otteella Eetu Mäkiniemen vartioiman maalin edustaa.

IFK otti lopussa Halosen pois maaliltaan ja haki tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla. Mäkiniemi kesti helsinkiläisten yritykset ja Ondrej Roman sai kiekon haltuunsa omalla puolustusalueella. Tsekkihyökkääjä nousi harhauttaen yli keskiviivan ja vippasi kiekon reppuun ajassa 59.47. Osuma oli Romanin ensimmäinen Ilveksen paidassa. Eetu Mäkiniemi syötti Arttu Ruotsalaisen 2-1-osuman ja merkkasi syötön myös Romanin osumaan. Näin Ilves-veskarille kertyi 4-2-voitossa 26 torjuntaa ja kaksi syöttöpistettä.

Joukkueet kohtaavat uudestaan ensi viikon keskiviikkona Helsingissä. Kyseessä on Ilveksen viimeinen kauteen valmistava ottelu, ennen 2.10. käynnistyvää Liigan runkosarjaa.

Verkko heilui paikallispelissä – Tappara nousi päätöserässä voittoon
Ilveksen Liiga-joukkueessa ei koronavirustartuntoja
UUTISET