1. Etusivu
  2. Haastattelu
  3. Marko Anttila palaa pitkän tauon jälkeen Ilvekseen

Marko Anttila palaa pitkän tauon jälkeen Ilvekseen

Milla Mettiäinen

Marko Anttilan paluu kotimaiseen sarjaan koittaa Ilves-paidassa kesken kauden, kun Jokereiden pelit päättyivät KHL:ssä tältä kaudelta. Anttila on pelannut Ilveksessä viimeksi kaudella 2010-2011. ”Stretsi”-lempinimellä Ilveksessä aiemmin tunnettu Anttila on sittemmin saanut lisänimen Mörkö MM- ja Olympiamenestyksen myötä.

Viikko sitten Marko Anttila oli juhlimassa historiallista saavutusta Olympiastadionilla, kun Suomen Leijonat olivat varhain sunnuntaiaamuna voittaneet Venäjän Olympiakomitean joukkueen Pekingissä Olympiafinaalissa lukemin 2-1. Marko Anttila oli jälleen yksi joukkueen kantavista voimista varakapteenin ’A’ rinnassaan.

Viikossa on ehtinyt tapahtua paljon. Tänä maanantaina Marko Anttila on saapunut Tampereelle tehtyään loppukauden kattavan sopimuksen Ilveksen kanssa. KHL-kausi Jokereiden kanssa päättyi varhain ja Anttila halusi vielä päästä pelaamaan. Kun tilanne alkoi vaikuttaa siltä, että mahdollisuus tähän siirtymään on, teki urheilujohtaja Timo Koskela heti selväksi, että Ilves on pelaajasta kiinnostunut. Myös Marko Anttila tiesi, että mikäli hän Liigaan palaa, on vain yksi joukkuevaihtoehto. Päätös oli lopulta Anttilalle helppo. Myös Timo Koskela kiittelee Anttilaa siitä, miten tämä oli yksi helpoimmista pelaajahankintoihin liittyvistä prosesseista.

Viimeksi kaudella 2010–2011 Ilvestä edustanut Anttila muistelee aiempaa seitsemän vuoden taivalta Ilveksessä lämmöllä. Ilves tarjosi mahdollisuuden kehittyä rauhassa ammattilaiseksi, vaikka alku olikin kärsimystä, eikä Anttila enää ollut aivan teinikään. Oppia hän imi sellaisilta pelaajilta kuin Timo Peltomaa, Raimo Helminen ja Vesa Viitakoski. Näiden vuosien jälkeen Ilves on ollut matkan varrella mietteissä joukkueena, jossa Anttila haluaa vielä pelata.

Nykyhetkessä Marko Anttila on innostunut mahdollisuudesta jatkaa kautta hienossa joukkueessa. Joitakin pelejä hän on suoratoistopalvelusta ehtinyt seurata, mutta vaikkei kaikkia mies olekaan ehtinyt katsoa, ovat tulokset olleet syynin alla vuosien varrella. Hän näkee Ilveksen ja Tampereen paikkana, jossa on mahdollisuus tavoitella Suomen mestaruutta. Vaikka Anttilalla on kovia saavutuksia vyöllään, kuten maailmanmestaruus joukkueen kapteenina vuonna 2019 ja olympiakulta tänä keväänä, puuttuu listalta vielä kotimaisen sarjan mestaruus. Sankarinimikkeitä hän ei kuitenkaan pidä niin erityisinä, vaikka onkin ylpeä näistä saavutuksista. Tavoitteena Anttilalla on pelata omilla vahvuuksillaan, sillä aiemmin se on onnistunut ja siihen hän pyrkii Ilves-paidassakin. ”Joukkueen pelitapaan sopeutuminen on haaste, mutta samaa peliä pelataan, oli liiga mikä hyvänsä,” kommentoi Anttila.

Tänään maanantaina Anttila kävi jo joukkueen kanssa jäällä. ”Tulin tänään innoissani hallille. Vastaanotto oli hyvä ja joukkueessa on mukavia jätkiä. Kopissa oli hyvä tunnelma ja jäällä tekemisen meininki, eli oli hauskaa tulla mukaan,” toteaa Anttila. ”Ihan positiivista oli, että suurin osa tunnisti minut, kun tulin hallille,” Anttila naureskelee. Areenaa Anttila kehuu mahtavaksi, vaikka ei olekaan vielä sen puolella ollut kuin kengät jalassa. ”Tampere on hienosti kasvanut siitä, mitä se oli viimeksi, kun täällä olin pelaamassa.”

Marko Anttila nähdään todennäköisesti jo huomenna pelikentällä, kun Ilveksen vieraaksi saapuu Vaasan Sport. ”Faneilla on hyvä meno ollut mökissä ja sitä on ollut hienoa seurata. Varmasti on eri fiilis olla paikan päällä,” toteaa Anttila odottavaisin mielin.

Anttila pukee päällensä paidan, jota koristaa numero 12. ”Ei numeroon mitään erityistä liity, olen vetänyt sillä LeKin junnuista asti. Kun nuorena liittyy joukkueeseen, ei ole paljon varaa valita numeroa, mutta nyt olen sen saanut muissakin joukkueissa. Mäntykivelle kiitokset siitä, että pystyi luottamaan numeron eteenpäin minulle. En tiedä mitä Mäntykivelle pitää ostaa korvaukseksi, mutta pitää tutustua paremmin, ettei osta Guccin hupparia, jos ei ole sen tyyppinen kaveri.”


Mörkö-tuotteet Ilves-Kaupasta:

Mörkö-huppari
Mörkö-huppari selkänumerolla
Mörkö is back -t-paita

Mörkö-huppari selkänumerolla, lapset
Mörkö is back -t-paita, lapset

Kannattajapaita, premium

Marko Anttila vahvistaa Ilvestä loppukauden
Marko Anttila returns to Ilves for the remainder of the season
UUTISET