1. Etusivu
  2. Uutinen
  3. Marko Anttila vahvistaa Ilvestä loppukauden

Marko Anttila vahvistaa Ilvestä loppukauden

Ilves Hockey Oy

Sopimusuutisen tarjoaa lempääläläinen yritys Pisa Kattoremontti Oy


Olympiavoittaja ja maailmanmestari Marko Anttila, 36, palaa Ilvekseen loppukauden mittaisella sopimuksella. Ilveksessä Liiga-uransa aloittanut hyökkääjä liittyy joukkueen vahvuuteen tänään.

Kautensa päättäneistä Jokereista Ilvekseen siirtyvä Marko Anttila teki tällä kaudella helsinkiläisten paidassa 40 ottelussa tehopisteet 6+5=11. Hyökkääjä oli mukana Suomen olympiajoukkueessa, joka voitti kultaa helmikuussa pelatussa Pekingin olympiaturnauksessa. 203-senttinen, 104-kiloinen ja oikealta puolelta laukova hyökkääjä toimi Leijonien varakapteenina ja iski viidessä ottelussa pisteet 2+1=3.

Lempäälästä kotoisin oleva Anttila aloitti Liiga-uransa Ilveksessä, jossa hän voitti myös A-nuorten Suomen mestaruuden ensimmäisellä kaudellaan 2004–2005. Hyökkääjä edusti seuraa kevääseen 2011 asti ja teki 330 runkosarjaottelussa tehopisteet 43+55=98. Anttila on kantanut Liigassa myös TPS:n paitaa kausina 2011–2013, joiden aikana hän iski 119 runkosarjaottelussa pisteet 31+46=77 ennen siirtymistään ulkomaille.

Kauden 2013–2014 Anttila aloitti Venäjällä Metallurg Novokuznetskissa ja pelasi loppukauden Ruotsissa Örebro HK:n joukkueessa. Hän vietti Ruotsissa myös kaksi seuraavaa kautta tehden Örebron riveissä yhteensä 123 runkosarjaottelussa pisteet 35+19=54.

Jokereissa Anttilalla oli käynnissä kuudes peräkkäinen KHL-kausi, joista kahdella viimeisimmällä hän toimi joukkueen kapteenina. Hyökkääjä on merkkauttanut sarjassa yhteensä seitsemällä kaudella 320 runkosarjaottelussa tehot 53+43=96 ja 30 playoffs-ottelussa 4+6=10.

Anttila on edustanut Suomea neljissä MM-kisoissa ja kaksissa olympialaisissa. Hän toimi joukkueen kapteenina Leijonien voittaessa maailmanmestaruuden keväällä 2019 ja MM-hopeaa keväällä 2021. Urheilutoimittajain liitto valitsi hyökkääjän vuoden 2019 parhaaksi jääkiekkoilijaksi.

Urheilujohtaja Timo Koskela on innoissaan Anttilan paluusta Ilvekseen.

– Marko Anttilan paluulla on valtava merkitys Liigalle, joukkueellemme ja organisaatiollemme. Markon saavutukset jääkiekkoilijana hakevat vertaistaan, ja hänellä on kaikkien jääkiekon parissa toimivien ihmisten valtava kunnioitus niin pelaajana kuin ihmisenäkin. Haluamme toivottaa Markon lämpimästi tervetulleeksi takaisin Ilves-perheeseen, kommentoi Koskela.

Marko Anttila kantaa Ilveksessä pelinumeroa 12, josta luopuu numeroon 67 vaihtava hyökkääjä Matias Mäntykivi.

– Jääkiekkojoukkueiden sisäiseen hierarkiaan kuuluu asioita, jotka ansaitaan teoilla. Minulle oli ihan itsestään selvä asia, että Marko Anttila saa pelata Ilveksessä loppukauden omalla numerollaan 12. Odotan erittäin innolla hänen liittymistään joukkueeseemme ja pelaan erittäin mielelläni loppukauden numerolla 67, sanoo Mäntykivi.


Mörkö-tuotteet Ilves-Kaupasta:

Mörkö-huppari
Mörkö-huppari selkänumerolla
Mörkö is back -t-paita

Mörkö-huppari selkänumerolla, lapset
Mörkö is back -t-paita, lapset

Kannattajapaita, premium

Ilves repi väkisin voiton IFK:sta
Marko Anttila palaa pitkän tauon jälkeen Ilvekseen
UUTISET