1. Etusivu
  2. Uutinen
  3. Matias Myttynen, Teemu Väyrynen ja Erik Autio Ilvekseen

Matias Myttynen, Teemu Väyrynen ja Erik Autio Ilvekseen

Ilves Hockey Oy / Mikko Alahäivälä

Ilves vahvistaa rivejään kolmella pelaajalla. Hyökkääjät Matias Myttynen, 30, ja Teemu Väyrynen, 23, liittyvät joukkueeseen loppukauden mittaisilla sopimuksilla. Puolustaja Erik Aution, 25, koeajallinen sopimus on ottelukohtainen ja jatkuu 2-6 ottelun ajan.

Matias Myttynen on Ilveksen kasvatti, joka nousi seuran Liiga-joukkueeseen kaudella 2009-2010. Samalla kaudella hyökkääjä oli mukana Suomen alle 20-vuotiaiden MM-kisajoukkueessa ja saavuttamassa SM-pronssia Ilveksen A-nuorten joukkueessa. Kaksi kautta aiemmin hyökkääjä kuului myös Suomen alle 18-vuotiaiden MM-kisajoukkueeseen. Viimeksi Myttynen nähtiin Ilveksen paidassa kaudella 2011-2012, jonka jälkeen hän on pelannut Suomen ohella Kazakstanissa, Ruotsissa, Kiinassa, Venäjällä ja Latviassa.

Ilveksen jälkeen Myttynen edusti Liigassa JYPiä kaudet 2012-2014, joina hän saavutti SM-pronssia ja European Trophyn mestaruuden. Seuraavina kausina hyökkääjä pelasi ensin Venäjän toiseksi korkeimmalla sarjatasolla VHL:ssä kazakstanilaisjoukkue HK Kaztsink-Torpedossa ja sitten Ruotsin toisella sarjatasolla HockeyAllsvenskanissa VIK Västerås HK:n riveissä.

Liigassa Myttynen teki läpimurtonsa KalPassa kaudella 2016-2017, jolloin joukkue saavutti SM-hopeaa. Hyökkääjä iski kyseisellä kaudella 56 runkosarjaottelussa tehopisteet 14+25=39 ja 18 pudotuspeliottelussa 3+5=8 sekä 4 CHL-ottelussa 2+0=2.

Kausina 2017-2019 Myttynen pelasi KHL:ssä Kunlun Red Starin, Vitjaz Podolskin ja Dinamo Riian joukkueissa. Keväällä 2018 Ilves-kasvatti teki ensiesiintymisensä myös Suomen maajoukkueessa kevään MM-leirityksessä merkkauttaen kolmessa A-maaottelussa pisteet 1+1=2.

Viime kaudenkin keskushyökkääjä aloitti KHL:ssä Jokereiden riveissä mutta siirtyi lokakuussa Ruotsin pääsarjajoukkue Malmö Redhawksiin. SHL:ssä Myttynen teki 38 ottelussa tehopisteet 13+10=23. Vasemmalta puolelta laukova 187-senttinen ja 92-kiloinen hyökkääjä on pelannut tällä kaudella yhden KHL-ottelun Jokereiden paidassa.

Liigassa Myttysen tilille on kertynyt 254 runkosarjaottelua tehoilla 40+52=92. KHL:ssä hyökkääjä on pelannut 81 ottelua pisteillä 13+7=20.

– Tuntuu todella hienolta palata Ilvekseen ja päästä taas pelaamaan Hakametsässä oikean kotiyleisöni edessä. Se on ollut kaikkina näinä vuosina haaveeni, ja on hienoa, että nyt siihen tuli mahdollisuus, sanoo Matias Myttynen.

– Olen seurannut Ilveksen otteita vuosien varrella ja tietysti myös tänä syksynä. On ollut hienoa nähdä, miten viihdyttävää ja hyvää jääkiekkoa joukkue pelaa. Haluan nyt vain päästä pelaamaan ja saada mahdollisuuden menestyä ja onnistua – siihen Ilves on paras mahdollinen paikka.

Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela on mielissään kokeneen Ilves-kasvatin liittymisestä joukkueeseen.

– Hienoa, että Ilves-taustainen ja äärimmäisen motivoitunut pelaaja on ilmoittautunut mukaan talkoisiimme tässä poikkeuksellisessa tilanteessa. Saamme Matias Myttysestä monipuolisen ja luotettavan pelaajan, joka pystyy pelaamaan useassa eri roolissa, sanoo Koskela.

Joensuulaislähtöinen Teemu Väyrynen saavutti juniorivuosinaan Espoo Bluesin A-nuorten joukkueessa SM-pronssia ja SM-hopeaa kausina 2014-2016. Liigassa Bluesia, TPS:ää ja viimeksi HIFK:ta edustaneen hyökkääjän tilille on kertynyt yhteensä 230 runkosarjaottelua, joissa hän on tehnyt pisteet 33+16=49.

Kaudella 2016-2017 Suomen alle 20-vuotiaiden MM-joukkueeseen kuuluneen Väyrysen toistaiseksi tehokkain Liiga-kausi oli 2017-2018, jolloin hän teki TPS-paidassa tehot 15+2=17. Neljän kauden ajan turkulaisjoukkueessa pelannut hyökkääjä merkkautti viime kaudella pistesaldon 10+3=13. TPS:ssä Väyrynen pelasi myös 12 CHL-ottelua kausina 2017-2019.

Vasemmalta puolelta laukova 177-senttinen ja 77-kiloinen hyökkääjä on pelannut tällä kaudella Joensuun Kiekko-Pojissa neljä Mestis-ottelua pisteillä 2+6=8 ja Helsingin IFK:ssa kymmenen Liiga-ottelua tehoilla 1+1=2.

– Teemu Väyrynen on monipuolinen pelaaja, joka tuo hyökkäykseemme lisää kilpailua ja vaihtoehtoja niin tasakentällisin kuin alivoimallakin. Hän pystyy pelaamaan sekä keskellä että laidassa ja on ikäisekseen kokenut hyökkääjä, joka pelaa joukkue ensin -mentaliteetilla, kommentoi urheilujohtaja Koskela.

179-senttinen, 83-kiloinen ja vasemmalta puolelta laukova Erik Autio on espoolaisen kiekkokoulun kasvatti. Kausina 2011-2014 Espoo Bluesissa C-, B- ja A-nuorten Suomen mestaruudet sekä B-nuorten SM-hopeaa saavuttanut puolustaja oli mukana myös Suomen alle 18-vuotiaiden MM-pronssijoukkueessa keväällä 2013.

Bluesin A-nuorissa pelaamiensa kausien jälkeen Autio siirtyi Pohjois-Amerikkaan, jossa hän edusti NCAA-yliopistosarjajoukkue Penn State Universityä vuosina 2014-2018. Kolmannella NCAA-kaudellaan Aution plusmiinussaldo oli runkosarjassa liigan paras ja hänet valittiin finaaleiden tähdistökentälliseen Penn Staten voittaessa Big Ten -konferenssin mestaruuden. Viimeisellä kaudellaan joukkueensa varakapteenina toiminut puolustaja keräsi yhteensä 138 NCAA-ottelussa pistesaldon 8+50=58.

Kahdella viime kaudella Autio pelasi Liigassa SaiPan riveissä yhteensä 89 runkosarjaottelua tehoilla 4+17=21. Tällä kaudella hän on edustanut Kiekko-Espoota 16 Mestis-ottelussa, joissa joukkueen varakapteenina toiminut puolustaja merkkautti pisteet 6+8=14.

– Puolustuksemme pitkittyneiden poissaolojen vuoksi tarvitsemme apua tuleviin peleihimme. Erik Autio on erottunut alkukauden aikana Mestiksessä selkeästi edukseen, ja lisäksi hänellä on kokemusta Liigasta viime vuosilta, joten hän sopii erinomaisesti tähän tilanteeseen, sanoo Koskela.

Matias Myttysen pelinumero Ilveksessä on 65, Teemu Väyrysen 55 ja Erik Aution 3. Pelaajat ovat valmennusjohdon käytettävissä jo sunnuntaina 27.12. pelattavassa KooKoo-Ilves-vierasottelussa.

Päivitetty: Ilves ja Hope käynnistävät Yhdessä & Yhteisesti -tukilippukampanjan
Pregame-livestudio: Katso Ilves-Pelicans-ottelun ennakkotunnelmat keskiviikkona 30.12.
UUTISET