Vesa Suonsyrjä
Ilves PE 30.10. klo 18:30 Sport

Ilves hakee revanssia viime perjantaille, kun Vaasan Sport saapuu uusintavierailulle. Viimeksi Sport juhli 2-4 vierasvoittoa – Onko nyt Ilveksen vuoro juhlia?

Ilves on pelannut tähän mennessä kymmenen ottelua, joista se on voittanut seitsemän. Alkuviikolla aiemmin voittamattomaksi linnakkeeksi muodostuneessa Jyväskylässä Ilves oli armoton vierailija ja haki pisteet 2-6 vierasvoitolla, jonka pääarkkitehti oli tehot 2+2 iskenyt Arttu Ruotsalainen. Ilveksen kaikki kolme tappiota ovat tulleet perättäisten ottelupäivien jälkimmäisinä päivinä.

Alkukauden yhteistyöseura KOOVEE:ssa hurjin tehoin 10.6+11=17 pelannut Ilves-kasvatti Joona Koppanen palaa liigakaukaloihin ja aloittaa tänään Ilveksen kolmosketjun keskellä laidoillaan Matias Maccelli ja Roby Järventie. Nikolas Matinpalo nousee myös kokoonpanoon seitsemänneksi puolustajaksi.

Vaasan Sport on pelannut epätasaisesti alkukaudesta keräten kahdeksasta ottelustaan saldon 3-2-3. Huomionarvoista on että Sportin alkukausi on pelattu kokonaisuudessaan vieraskaukaloissa Vaasan koronatilanteen vuoksi. Sportin kultakypärää kantaa 30-vuotias laitahyökkääjä Sebastian Stålberg, jolla on tehot 8.3+4=7. Kulttipelaaja Jonne Virtanen pelaa väkevää alkukautta.


Kuva: Timo Koistinen, Ilves.com

Haastattelu: Arttu Ruotsalainen

Viikko sitten Ilves taipui Sportille lukemin 2-4 , minkälaisia ajatuksia pelistä näin viikon jälkeen?

– Saatiin siihen peliin huono lähtö ja kun Sport sai parin maalin kaulan niin oltiin koko ajan takaa-ajajina. Onnistuttiin parantamaan pelin edetessä, mutta emme lopulta onnistuneet nousemaan ihan rinnalle saakka.

– Joukkueessa on nyt vahva revanssihenki ja halu näyttää, että pystymme ja osaamme pelata paljon paremmin. Kun pystymme pelaamaan omilla vahvuuksillamme uskon, että pisteet jäävät Tampereelle.

Ilveksen alkukauden erikoisuus on tappioiden osuminen perättäisten pelipäivien jälkimmäisiin peleihin, onko tähän mietitty syitä?

– Kyllä tästä on puhuttu kopissa. On vaikea sanoa mistä tämä johtuu, sillä jos perjantaina olemme pelanneet hyvin on lauantaina tilanne ollut sellainen, että emme ole ansainneetkaan pisteitä. Joukkueessa kaikki tiedostavat tilanteen ja pyrimme parantamaan näissä peleissä. Kaikki lähtee pienistä asioista, kuten edellisen pelin nollaamisesta ja hyvästä latautumisesta seuraavaan otteluun.

Alkukautesi on tehojen puolesta liki täydellinen. Mitä tehojen 10.9+3=12 sisään mahtuu – oletko tyytyväinen alkukauteesi?

– Tehot ovat alkukaudesta hyvät. Omassa ja ketjumme pelissä on kuitenkin paljonkin parannettavaa. Tietenkin itseluottamus nousee, kun heikommallakin pelillä tulee tehopisteitä mutta haluan nähdä meiltä vielä parempaa tulevaisuudessa.

Tiistaina haitte tuloksellisesti hienon voiton Jyväskylästä. Et kuitenkaan ollut tyytyväinen pelin jälkeen tapaan, jolla pisteet haettiin?

– Kuten henkilökohtaisten tehopisteiden kanssa pitää myös aina katsoa tuloksen taakse. Jos jää kiinni siihen, että heikko suoritus riittää tulee ongelmia tulevaisuudessa. Pelin pitää koko ajan kehittyä ja henkilökohtaisesti haluaisin tuntea enemmän olevani pelin ytimessä.


Ilveksen poissaolot ja alustavat toipumisajat 30.10.2020

Joona Ikonen, Tammikuu-Helmikuu 2021

Eetu Päkkilä, päivä kerrallaan

Taavi Vartiainen, toistaiseksi

Joni Ikonen, Joulukuu 2020
Niko Peltola, Joulukuu 2020
Santeri Airola, maajoukkuetauon jälkeen

Jarkko Parikka ja Eemeli Suomi Leijoniin, Ondřej Roman Tšekin maajoukkueeseen
Maali-iloittelu Hakametsässä toi Ilvekselle täyden pistepotin
UUTISET