1. Etusivu
  2. Otteluraportti
  3. Maali-iloittelu Hakametsässä toi Ilvekselle täyden pistepotin

Maali-iloittelu Hakametsässä toi Ilvekselle täyden pistepotin

Kalle Karlsson

Ilves sai haluamansa revanssin Vaasan Sportista ja otti ansaitun voiton sekä kolme sarjapistettä. Kotijoukkue käytti maalipaikat tehokkaasti ja esitti hyvää erikoistilannepelaamista. Ville Meskanen teki kaksi maalia ja yhteensä 11 eri pelaajaa kirjautti vähintään yhden tehopisteen.

Ilves tehokkaana avauserässä

Ottelun ensimmäiset minuutit menivät kotijoukkueen komennossa. Tästä huolimatta Sport on jälleen joukkueista se, joka sai maalihanat ensimmäisenä auki. Ajassa 3:33 valkopaitaisten kultakypärä Sebastian Ståhlberg lähetti siniviivan tuntumasta kiekon jäitä pitkin kohti maalia. Kuin ihmeen kaupalla kiekko löysi tien läpi useamman pelaajan ja ohittimyös Lukas Dostalin, jolla ei ollut mitään mahdollisuuksia nähdä kiekkoa.

Kotiyleisö sai kuitenkin nopeasti haluamansa, sillä 64 sekuntia myöhemmin Joose Antonen pääsi nokikkain maalivahti Niko Hovisen kanssa ja toimitti kiekon rutiininomaisesti rannelaukauksella verkon perukoille. Tilannetta edelsi heikko Sportin avauspeli ja kiekko kimposi Panu Miehon varusteista vapaana olevalle Antoselle. Tasoituksen jälkeen Ilves jatkoi pelin hallintaa. Seuraavassa vaihdossa Juuso Välimäki osoitti henkilökohtaista osaamistaan ja oli murtaa Sportin puolustuksen hyvällä luistelullaan. Juho Tommila ei voinut muuta kuin kaataa Välimäen sääntöjen vastaisesti, joten Ilveksen tulikuuma ylivoima sai illan ensimmäisen tilaisuuden.

Ylivoima tuotti tulosta ja Ilves siirtyi ajassa 6:07 2-1 johtoon. Ville Meskanen pääsi paraatipaikalle ja tarkka laukaus painui vastustamattomasti takanurkkaan. Samalla Sport otti aikalisän tavoitteena kasata rivejään ja hidastaa kotijoukkueen tahtia. Tapahtumarikkaan alun jälkeen tilanne hieman tasoittui. Ajassa 9:55 Sport sai puolestaan mahdollisuuden ylivoimalla, kun Kalle Maalahti otti kahden minuutin jäähyn estämisestä. Ilveksen alivoima hoiti kuitenkin erikoistilanteen mallikkaasti. Erän loppupuolella Ilves osoitti tehokkuutta hyvän karvauspelin ohella, kun Matias Maccelli sai irtokiekon haltuun. Maccelli siirsi kiekon viereen Roby Järventielle, joka tälläsi kovalla lämärillä kiekon kolmannen kerran ohi Hovisen.

Upeita syöttökuvioita ja hienoja maaleja

Kauaa ei ehditty toista erää pelata, kun Ilveksen ylivoimaviisikko pääsi metsästämään illan neljättä täysosumaa. Ylivoiman jälkeen Ilveksellä oli useamman minuutin pituinen hyökkäysjakso, jonka aikana ei kuitenkaan päästy aivan parhaimmille tekopaikoille. Pitkä pyöritys päättyi harmillisesti Meskasen kahden minuutin jäähyyn ajassa 26:31. Vastaavasti Sportin ylivoima kuihtui jäähyyn, kun Välimäki kaadettiin jälleen sääntöjen vastaisesti. Tästä seuranneella ylivoimalla Ilves sahasi toistuvasti Sportin alivoimanelikon ja Meskanen pääsi tuulettamaan illan toista maaliaan ajassa 29:50. Eemeli Suomi pelasi avopaikan Meskaselle, jolla oli helppo työ laukoa kiekko maaliin.

Vain 22 sekuntia myöhemmin Ilveksen nelosketju pääsi ylivoimahyökkäykseen, jonka tuloksena oli upea niin sanottu ”tic-tac-toe” maali. Kiekko liikkui lavasta lapaan ja Teemu Lepaus siirsi kiekon tyhjään maaliin takatolpalta. Tästä syöttöpisteet itselleen kirjauttivat Miro Nalli sekä Antti Saarela. Tässä vaiheessa Ilveksen pelaajista paistoi rentous, joka näkyi tulostaulun lisäksi kiekollisessa pelissä. Maalipaikkoja syntyi tasaisesti ja pitkät hyökkäysjaksot Sportin päädyssä pitivät pelin hallinnan poissa vaasalaisten hyppysistä.

Aivan toisen erän loppuun Maccelli tarjoili perjantain kunniaksi sitä kuuluisaa silmäkarkkia. Arizona Coyotesin lupaus laittoi läpiajossa kädet vispaamaan ja taituroi kiekon kuudennen kerran Sportin maaliin. Upea osuma syntyi ajassa 39:45 ja erätauolle suunnattiin Ilveksen vakuuttavassa 6-1 johdossa. Dostal joutui torjuntatöihin toisessa erässä vain kolmesti.

Vakuuttava esitys

Viiden maalin johtoasemassa on kenties hieman oletettavaa, että suurimmat tulospaineet on selätetty. Ilves hallitsi kiekkoa ja vaikka vierasjoukkue saikin hieman pelistä kiinni, ei ottelun voittajasta ollut epäselvyyttä. Lopussa oli hieman pelailun makua ja Ilves hoiti homman tyylikkäästi summerin soittoon asti.
Kolmas erä oli eristä verkkaisin ja rikkonaisin. Sport sai heti ensimmäisessä vaihdossa kaksi hyvää maalipaikkaa. Santeri Hatakka puolusti kuitenkin ylivoimahyökkäyksen hienosti heittäytymällä kiekon eteen ja hetkeä myöhemmin maali ammotti tyhjyyttään, mutta Ilves sekä Dostal kestivät. Jäähyjä vihellettiin tasaiseen tahtiin, mutta kumpikaan joukkue ei lisäosumia saanut aikaan. Ottelussa nousi vahvasti esille Ilveksen laadukas erikoistilannepelaaminen. Myös Dostal jatkoi loistavia otteitaan pysäyttämällä kiekon 25 kertaa.

Nappaako Ilves revanssin Sportista
Three points for Ilves after a goal-rich game
UUTISET