1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Nappaako Ilves täydet pisteet kouvolalaisilta?

Nappaako Ilves täydet pisteet kouvolalaisilta?

Vesa Suonsyrjä
Ilves TO 1.1. klo 02:00 KooKoo

Hakametsän perjantai-illassa kamppaillaan todella tärkeä ottelu pudotuspelipaikasta taistelevien joukkueiden välillä, kun Kouvolan KooKoo saapuu Ilveksen vieraaksi.

Ilveksellä tutut murheet, tyylipisteet pitää pystyä kääntämään sarjapisteiksi

Uusi vuosi alkoi Ilveksen osalta kotiottelulla sarjakärki Oulun Kärppiä vastaan. Ilves pelasi erinomaisen ottelun ja olisi ansainnut täyden pistepotin, mutta käteen jäi jälleen kerran ainoastaan yksi piste. Pisteen arvoa nostaa nousu kahden maalin takaa päätöserässä Teemu Rautiaisen ja Teemu Lepauksen osuttua päätöserässä.

Ottelussa Kärppiä vastaan Ilves kaatui maalivahtipeliinsä, joka oli yksiselitteisesti riittämättömällä tasolla. Koko kauden mittaan tilanne on ollut vaihteleva, mutta yli kymmenen ottelua pelanneiden maalivahtien tilasto on karua luettavaa. 21 maalivahdin joukossa torjuntaprosentilla mitaten Antti Lehtonen on sijalla 19 ja Riku Helenius sijalla 21. Onkin päivänselvää, että tällä osastolla on paljon parannettavaa ja myös kyvyt parempaan pelaamiseen.

Ilveksen kokenut puolustaja Arto Laatikainen, 37 oli sivussa valtaosan loka- ja marraskuun liigapeleistä. Paluunsa jälkeen ”Lada” on rauhoittanut joukkueen puolustuspeliä maltillisella ja hötkyilemättömällä pelillään. Laatikaisen paluun jälkeen Ilves on pelannut seitsemällä puolustajalla ja se on näyttänyt sopivan hyvin kuorman jakautuessa pelaajien välillä.

Seuraavan viiden päivän jakson aikana Ilves kohtaa KooKoon lisäksi Vaasassa Sportin ja tiistaina kotona HPK:n. Tätä kolmen ottelun rypästä seuraavat kamppailut ovat Lahdessa Pelicans ja kotona Jukurit. Näistä peleistä pitää tulla pisteitä hyvällä keskiarvolla mikäli joukkue yhä haluaa olla mukana pudotuspelikamppailussa.

Ilves pääsee otteluun lähes parhaalla kokoonpanolla vain nuorten kisoista palaamassa olevien Otto Koivulan ja Joona Koppasen puuttuessa. Kouvolassa pahin loukkantumissuma alkaa helpottaa peräti kuuden pelaajan palattua Jukurit-kamppailuun. Sairastuvalla jatkavat Henrik Forsberg, Anrei Hakulinen, Robin Jacobsson, Eero Savilahti ja Ville Vainikainen. Veeti Vainion pelaaminen oli ennakkoa kirjoittaessa epävarmaa.

Kouvolassa kaksijakoista tekemistä

KooKoo oli alkukauden positiivisimpia yllättäjiä raikkaalla ja tuloksekkaalla hyökkäyspelaamisellaan. Parhaimmillaan joukkue majailikin viidentenä syyskaudella. Marraskuussa KooKoo keräsi kahdeksassa kamppailussaan 11 pistettä, mutta joulukuu oli seuralle synkkääkin synkempi. Pelaajia oli sairastuvalla pahimmillaan lähes kolme ketjullista ja pelaaminen sukelsi pahasti.

Edellisistä kymmenestä kamppailustaan KooKoo on voittanut ainoastaan kaksi. Joulukuun ensimmäisenä päivänä ja reilua kuukautta myöhemmin molemmilla kerroilla Mikkelin Jukurit. Jukuri-kamppailuiden välillä KooKoo hävisi seitsemän kamppailua maalisuhteella 5-23 jääden neljä kertaa ilman maalia.

Kahdeksan kamppailua loukkantumisen takia ennen edellistä kamppailua sivussa ollut Michael Keränen on pelannut loistavaa kautta. 28-vuotias taiturimainen hyökkääjä on kerännyt pisteen ottelukeskiarvolla tehoja summaten 25 ottelussa tehot 10+15. Ilves saakin olla varuillaan paluussaan kaksi syöttöpistettä keränneen Keräsen kanssa.

Pelaajakommentit, Arto Laatikainen :

– Nyt on pelaajan juhla-ajat kun pelejä on paljon. Olen ehtinyt tähän ikään jo sen verran harjoitella, että kentällä pitää tietää jo mitä tekee. Välillä ohjelmassa on välipäiviä ja ne pitää käyttää hyödyksi. Optimirytmillä pelattaisiin tiistaina, torstaina ja lauantaina kuten vanhaan aikaan, mutta nyt mennään näin.

– Pitkän sivussa olemisen jälkeen on ollut hienoa päästä takaisin mukaan peliin. Tuntuu kuin olisi eri mies kypärän sisällä, kun palautuu hyvin ja saa pelailla hyvällä mielellä. Nöyrin mielin peli kerrallaan eteenpäin kun oma pelaaminen on ollut ihan hyvällä tasolla paluun jälkeen. Kroppa on lämmin ja kone käy hyvin, tiivistää Laatikainen.

– En usko KooKoon muuttaneen tapaansa pelata, joten sieltä on odotettavissa korkeaa prässiä ja se tarkoittaa, että meidän pitää päästä paineen alta nopeilla siirroilla pois ja saada paine toiseen päähän. Tilanne on siis sama kuin edellisessä pelissämme Kärppiä vastaan, jossa onnistuimme avaamaan hyvin.

 

Ilveksen kiri riitti pisteeseen
Hyökkääjä Niko Ahoniemi lainalle TuToon
UUTISET