1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Neljän ottelun ruuhkaviikko lähtee liikkeelle Hämeenlinnasta

Neljän ottelun ruuhkaviikko lähtee liikkeelle Hämeenlinnasta

Mikko Aaltonen
HPK TI 30.1. klo 18:30 Ilves

Ilveksen hurja viiden päivän ja neljän ottelun rypistys lähtee liikkeelle Hämeenlinnasta HPK:n vieraana. Ilves haluaa nopeasti takaisin voittokantaan, kuten Juho Rautanenkin totesi ILVES+ ottelulähetyksen jälkipeleillä lauantaina. HPK antoi viime viikolla pelaajilleen luvan neuvotella siirtoja loppu kaudeksi muihin seuroihin, mutta toistaiseksi seuran on jättänyt vain kanadalaishyökkääjä Danick Martel.

Ilveksen neljän ottelun voittoputki tuli päätökseensä lauantaina Nokia Arenalla, kun Vaasan Sport oli ensimmäisen erän maaleillaan parempi maalein 2-0. Ilveksen onnistujiin illan ottelussa voidaan laskea ainakin maalivahti Jakub Málek, joka komennettiin tolppien väliin vaasalaisten toisen maalin jälkeen. Hänen selkänsä taakse ei päässyt ainoatakaan kiekkoa.

HPK:n edellinen ottelu miteltiin viime perjantaina Lahdessa, jossa Pelicans nappasi Hämeen herruuden haltuunsa kaatamalla Kerhon maalein 4-0. Näin ollen on selvää, että tiistaina Pohjantähti Areenalla Hämeenlinnan Rinkelinmäellä kohtaavat kaksi varmasti ärsytettyä joukkuetta.

Ilves ja HPK ovat kohdanneet kolmesti tällä kaudella. Heti kauden alussa Ilves kaatoi hämeenlinnalaiset Nokia Arenalla maalein 6-3 ja haki voiton myös Hämeenlinnasta marraskuun lopussa maalein 3-2. Tuolloin Ilveksen voittomaalista vastasi Joona Ikonen 39 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. HPK kuittasi puolestaan 3-2-vierasvoiton Ilveksen kustannuksella tammikuun alussa. Ilves sai 3-0-tappioasemassa hyvän kirin alulle kolmannen erän alussa kahdella Eemeli Suomen osumalla, mutta HPK kesti ja nappasi mukaansa täyden pistepotin.

SEURAA HEITÄ:
Ilveksen Oula Palve mätti viime viikolla paikallispelissä hattutempun Tapparan verkkoon ja näytti jälleen, että pelintekijältä onnistuu myös maalinteko. Taitavan sentterin Liigaura lähti lentoon nimenomaan Hämeenlinnassa, joten tutussa kaukalossa näyttöhaluja riittänee. Pistepörssin kärkipaikkakin on käden ulottuvilla, jos tehotahti jatkuu nähdynlaisena. Ja miksi ei jatkuisi?

HPK:n nuori Axel Skinnari otti Danick Martelin lähdettyä paikan HPK:n ykkösketjusta. Jos nuorukaisen vastuu jatkuu kärkiketjuissa, voi häneltä alkaa odottaa näyttöjä myös tehojen muodossa. Vaikka HPK:n jääkiekkojohtaja Erkki Rajamäki kommentoikin Skinnarin hankinnan yhteydessä kyseessä olevan tulevaisuuden palanen hämeenlinnalaismiehistöön, häneltä silti on tuskin läpimurtoa kielletty tältäkään kaudelta.

MISTÄ SEURATA:
Ottelu alkaa Pohjantähti Areenalla kello 18.30. MTV Urheilun suora lähetys käynnistyy kello 18.15. ILVES+ ottelulähetys lähtee liikkeelle kello 17.30. Viikon teemana käsittelemme runkosarjan loppurutistusta sekä palautumista, jota todella mitataan neljän ottelun viikon aikana.

Niklas Friman ja Eemeli Suomi Leijonien EHT-joukkueeseen – Jakub Málek ja Šimon Stránský mukana Tšekin ryhmässä
Rangaistusten sävyttämästä ottelusta jatkoaikavoitto Ilvekselle
UUTISET