3. Rangaistusten sävyttämästä ottelusta jatkoaikavoitto Ilvekselle

Rangaistusten sävyttämästä ottelusta jatkoaikavoitto Ilvekselle

Miia Kahila

Tampereen Ilves aloitti neljän ottelun viikkonsa tiistaina Hämeenlinnasta. Ottelussa jaettiin useita rangaistuksia ja varsinaisen peliajan päätyttyä tasalukemiin siirryttiin jatkoajalle. Jatkoilla Ilves onnistui maalinteossa ylivoimalla ja keltavihreät nousivat ottelun voittoon lukemin 2-3 ja. (0-0, 1-1, 1-1, 0-1).

Ottelun ensimmäinen erä tarjosi puolin ja toisin muutamia maalipaikkoja, mutta viimeistelyt jäivät puuttumaan. Erän ainoat rangaistukset tulivat joukkueille samasta tilanteesta, joten kentän dynamiikkaan se ei vaikuttanut.

Toisessa erässä rangaistusminuutteja jaettiin sen verran reippaasti, että kahden erän jälkeen molempien joukkueiden jäähysarakkeet näyttivät 30 rangaistusminuuttia. Myös maaleissa määrät jaettin tasan. Ajassa 30:32 Hämeenlinnan Pallokerho meni siirretyn rangaistuksen aikana 1-0 johtoon Miro Karjalaisen maalilla. Ilveksen kuittaus tuli vielä saman erän puolella, kun Eemeli Suomi ei erehtynyt maalin edestä ja tasoitti ylivoimalla tilanteeksi 1-1.

Kolmannen erän alussa ajassa 40:53 Ilves siirtyi ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon, kun Šimon Stránský pisti läpiajosta kiekon HPK-vahti Sami Rajaniemen selän taakse. Johtoasema ei ehtinyt kauaa vanheta, kun ajassa 43:45 Kerhon Aleksi Mustonen tasoitti ottelun. Ottelun varsinaisen peliajan viimeiset viisi minuuttia alkoi HPK-rangaistuksella, joten Ilvekselle tarjottiin mahdollisuutta mennä johtoon ylivoimamaalilla. Potentiaalisen pyörityksen perään ei verkko kuitenkaan enää heilunut ylivoimalla eikä myöskään varsinaisen viimeisillä minuuteilla, joten Hämeenlinnassa siirryttiin jatkoille.

Jatkoajalla HPK otti kahden minuutin rangaistuksen, mikä koitui ottelun ratkaisuksi. Neljä sekuntia ennen HPK-rangaistuksen päättymistä Ilveksen Adam Clendening tekee ottelun voittomaalin ja Ilvekselle jatkoaikavoitto sekä kaksi pistettä Hämeenlinnasta.

ILLAN TORJUNNAT: HPK Sami Rajaniemi 30 – ILVES Jakub Málek 14

ILLAN TILASTO: Eemeli Suomi teki kauden 18. maalinsa.

Seuraavat ottelut: Keskiviikkona 31. tammikuuta Ilveksellä on vuorossa vierasottelu Kouvolassa, kun vastaan tulee KooKoo klo 18:30. Viikon ainoa kotiottelu pelataan perjantaina 2. helmikuuta, kun Nokia Arenalle saapuu Oulun Kärpät. Ottelu alkamisajankohta on klo 19:31. Oulun Kärpät tulee vastaan myös lauantaina 3. helmikuuta, kun Kärpät kohdataan toistamiseen Oulussa toistamiseen. Ottelu Oulussa alkaa klo 18:00.

Osta ottelulippu: ilves.lippu.fi