Otteluennakko

Paikallisotteluiden kolmas näytös – Teemu Rautiainen luottaa Ilvekseen

Vesa Suonsyrjä
Aarno Vuorinen

Hakametsässä nähdään perjantai-iltana hieno kiekkonäytelmä, kun hyvässä vireessä olevat Ilves ja Tappara iskevät kolmatta kertaa yhteen tällä kaudella. Tappara voitti runkosarjan avauksen, mutta Ilves tasoitti paikallisvoitot toisessa kohtaamisessa. Kumpi nappaa toisen kiinnityksen paikallisvaltikkaan?

Ilveksellä alla oivallinen jakso

Ilves on napannut edellisistä kymmenestä kamppailustaan 22 pistettä ja noussut huipputasaisessa sarjataulukossa sijalle neljä. Piste-erot ovat kuitenkin marginaalisia ja joukkueiden sijoitukset tulevat heilahtelemaan tulosten mukaan rajustikin lyhyessä ajassa.

Kymmenen ottelun ajanjaksolla Ilveksen erikoistilannepelaaminen on ollut ensiluokkaista, sillä ylivoima on ollut suorastaan murhaavaa – peräti joka kolmas ylivoima on tuottanut tulosta ja Ilves on tällä osastolla liigan ehdotonta eliittiä. Vastaavasti myös alkukaudesta selvästi aktiivisempaan muotoon siirtynyt alivoima on noussut samalla otannalla sarjan kolmanneksi parhaaksi lähes 85 prosentin onnistumisprosentilla.

Keskiviikon Sport-kamppailun parasta antia oli Ville Kolppasen onnistuminen maalilla vaikean alkukauden jälkeen. 27 torjunnalla napatun nollapelin jälkeen nähtiinkin vapautuneet tuuletukset. Kolppasen onnistumisen kautta Ilveksellä on heittää maaliin kaksi laadukasta maalivahtia.

Teemu Rautiainen luottaa omiinsa

Ilveksessä peräti kuudetta kauttaan pelaava Teemu Rautiainen iski eilen Ilveksen 2-0 maalin, kun joukkue kaatoi Vaasan Sportin kotiottelussa lukemin 3-0. Voitosta huolimatta ”Radu” odottaa joukkueelta parempaa tulevissa otteluissa.

– Sport-kamppailu ei ollut meiltä ihmeellinen esitys. Parannettavaa jäi monessa asiassa paljon, mutta on tärkeää saada välillä huonommallakin pelillä tärkeitä kolmen pisteen voittoja. Runkosarja on pitkä ja aina ei pystytä huippuesityksiin.

Teemu Rautiaisen alkukausi on ollut vaihteleva. Tyypillisesti Ilves-urallaan pisteet ryppäissä tehnyt pelaaja kasasi itselleen kovat odotukset kauden alkuun, mutta peli on lähtenyt rullaamaan tehojen valossa paremmin vasta marraskuussa, jossa kolmen ottelun tehosaldo on 3+3.

– Minulla oli vaikea alkukausi tehojen puolesta, vaikka pelasin muuten ihan hyvää jääkiekkoa. Nyt tuntuu sille, että onnikin on kääntynyt ja kiekot pomppineet osin tuurillakin sisään. En halua kuitenkaan mennä huonon tuurin taakse, sillä hyvät maalintekijät tekevät maalinsa ilman tuuriakin, Ilveksessä 251 runkosarjassa mukavat 70 kihausta viimeistellyt Rautiainen muistuttaa.

– Lähdin kauteen kovin odotuksin ja asetin itselleni välillä ihan turhaan paineita, kun onnistumisia ei meinannut tulla millään. Nyt kun on tullut onnistumisia niin kaikki johtuu kovasta työnteosta, joka palkitaan lopulta aina.

Viime kaudella Ilveksen marraskuu oli katastrofaalisen heikko ja joukkue keräsi koko kuussa ainoastaan kolme pistettä. Joukkueen keskuudessa aiempaa kautta ei olla sivuttu sanallakaan ja sarjataulukon tuijottaminenkin säästetään myöhempään.

– Nyt eletään uutta kautta ja vanhat on unohdettu. Joukkueen keskuudessa viime marraskuusta ei olla puhuttu sanaakaan. Meillä keskitytään aina seuraavaan tapahtumaan ja sitä kautta pyritään olemaan valmiina jokaisessa ottelussa. Runkosarjan lopussa voidaan sitten katsella mihin esitykset ovat riittäneet.

Ilveksen ykkösketjussa yhdessä Arttu Ruotsalaisen ja Eemeli Suomen kanssa pelaava Rautiainen on tyytyväinen siihen, että valmennus on luottanut häneen tehottomien jaksojenkin aikana.

– En usko, että kenellekään tarvitsee enää kertoa kuinka hyvien pelaajien kanssa saan pelata. Kaikki ovat varmasti nähneet kuinka hyviä jätkät ovat. Heidän kanssaan pelaaminen on minulle iso kunnia. Olen tyytyväinen siihen, että sain vastuuta tässä ketjussa vaikka tehllisesti olikin parannettavaa. Nyt näyttää taas paremmalle, kun olen saanut onnistumisia ja uskon, että kokonaisuudessaankin koko ketjullamme on vielä varaa parantaa kauden edetessä.

Kolmannen paikalliskamppailun aattona Rautiainen on luottavainen.

– Tappara on aivan sarjan kärkeä ja he pelasivat hyvän ottelun tiistaina CHL:ssa Zugia vastaan. Heidän otteensa ovat aivan liigan parhaimmistoa, mutta uskon että kovalla työllä heidät on mahdollista kaataa, kuten edellinen paikalliskamppailu osoitti. Luotan siihen, että kun saamme parhaamme irti jäävät pisteet kotijoukkuelle.


EM-karsintaottelu Suomi-Liechtenstein katsottavissa Hakametsässä

Jäähallin ovet aukeavat perjantaina klo 17.00, ja Restelin D-päädyn myyntipisteillä on Happy Hour klo 17-18 sekä pelin jälkeen. Hakametsän A/D-käytäväkulmassa ei poikkeuksellisesti ole läpikulkumahdollisuutta.

Paikallispelissä jäähallin Ilves-Kaupassa on myynnissä kaksi uutta hupparimallia, jotka tulevat lähiaikoina saataville myös Ilveksen verkkokauppaan ja Kaupinkadun myymälään.

Hakametsässä voi seurata myös Huuhkajien unelman toteutumista! Klo 19 alkava jalkapallon EM-karsintaottelu Suomi-Liechtenstein näkyy jäähallin käytävien, ravintoloiden ja Ilves-Klubin näytöiltä.

Mikäli otteluiden ajoitukset osuvat kohdilleen, Huuhkajien ottelun loppuhetket näytetään paikallispelin jälkeen myös Hakametsän mediakuutiolta.


Ilveksen poissaolot ja toipumisajat 15.11.2019

Puolustajat:
Aleksi Elorinne (viikko kerrallaan)
Lassi Thomson (viikko kerrallaan)

EDELLISET OTTELUT
AJANKOHTAKOTIVIERASTULOSSARJAYLEISÖ
Pe 21.02.2020TapparaIlves1-2 JARunkosarja7300
Pe 31.01.2020IlvesTappara3-4 VLRunkosarja7300
Pe 13.12.2019TapparaIlves3-4Runkosarja7300
Pe 15.11.2019IlvesTappara1-0Runkosarja7300
Pe 25.10.2019TapparaIlves1-2Runkosarja7300
Pe 13.09.2019IlvesTappara4-5Runkosarja7300
Pe 09.08.2019IlvesTappara7-2Harjoitusottelut3716
Pe 22.02.2019IlvesTappara1-3Runkosarja7300
Pe 01.02.2019TapparaIlves1-4Runkosarja7300
Ke 26.12.2018IlvesTappara3-2 VLRunkosarja7300
Pe 16.11.2018TapparaIlves3-1Runkosarja7300
Pe 19.10.2018IlvesTappara2-4Runkosarja7300

Kauden kolmas paikallistaisto perjantaina 15.11. klo 18.30. Tervetuloa!

Lisää aiheita

26.6.2020 / Uutinen

Ilves-Hockey Oy:n toimisto suljettuna 27.6. – 2.8.

Ilves-Hockey Oy:n toimisto on suljettuna kesälomien ajan 27.6. – 2.8. Kaupinkatu 40:ssä sijaitseva Ilves-Kauppa on kesällä avoinna arkisin klo 10-17, ja verkkokauppa palvelee ympäri vuorokauden...

LUE LISÄÄ


26.6.2020 / Uutinen

Ilveksen harjoitusottelut kaudella 2020-2021

Ilves pelaa Liiga- ja CHL-kautta ennen kuusi täysimittaista harjoitusottelua, joista kaksi viimeistä tänä vuonna Tapparan järjestämässä Wisehockey Tampere Cupissa. Lisäksi otteluohjelmaan kuuluu uusi turnaus 3v3...

LUE LISÄÄ


26.6.2020 / Uutinen

Ilves mukana uudessa 3v3 Super Series -turnauksessa – ottelut pelataan kolmella kenttäpelaajalla!

HIFK, Ilves, Kärpät, Tappara ja TPS pelaavat elo-syyskuussa yhteisen turnauksen kolmessa kaupungissa. Turnaus alkaa Turussa, jatkuu Tampereella ja huipentuu Helsingissä. Viisi Liiga-seuraa käynnistävät yhteistyössä elokuussa...

LUE LISÄÄ


25.6.2020 / Uutinen

Viime kauden parhaat pelaajat palkittu

Ilves Hockey Oy on palkinnut perinteiseen tapaan valitut pelaajat liigajoukkueen ja A-nuorten osalta. Liigajoukkueen MVP-palkinnon pokkasi loistokauden pelannut maalivahti Lukas Dostal ja A-nuorten MVP-palkinnon nappasi...

LUE LISÄÄ


25.6.2020 / Uutinen

Liiga-kausi 2020-2021 alkaa lokakuussa – katso Ilveksen otteluohjelma!

Ilveksen Liiga-kausi 2020-2021 alkaa kotiottelulla SaiPaa vastaan perjantaina 2.10. Lokakuun alusta maaliskuun loppuun saakka kestävässä runkosarjassa pelataan aikaisempien kausien tapaan 60 ottelua joukkuetta kohden. Pääottelupäivinä...

LUE LISÄÄ