Miia Kahila

Tampereen Ilves kohtasi sunnuntaina Nokia Arenalla Vaasan Sportin. Monivivahteisen ottelun jälkeen vaasalaiset veivät ottelusta täydet pisteet lukemin 2-4 (1-1, 1-1, 0-2).

Ensimmäinen erä ei ehtinyt vanhentua kuin 24 sekuntia, kun Ilves joutui alivoimalle. Paremmalla jalalla ottelun aloittaneet vaasalaiset ottivat omansa ja  ottelun avausmaali nähtiin ajassa 1:08. Tekijänä Sportin ruotsalaisvahvistus Jens Lööke. Erän edetessä Ilves petrasi otteitaan ja sen loppupuolella nähtiin Miroslav Svobodan vartioimalla Sport-maalilla kunnon myllytys, kun Ilves laukoi useasti kohti maalia. Yritys myös palkittiin ja ajassa 18:21 Petr Kodýtek tasoittaa ottelun kauden kymmenennellä osumallaan.

Toisessa erässä asialla nähtiin eilisessä JYP-ottelussa maalihanansa avannut Eemeli Suomi, kun Ilves meni ottelussa johtoon ajassa 23:47. Yleisö sai hengähtää johtoasemassa ainoastaan puoli minuuttia, kun oli Sportin vuoro tulla tasoihin. Erätauolle siirryttiin tilanteessa 2-2.

Kolmas erä alkoi molempien joukkueiden osalta rikkonaisesti, kun nujakan seurauksena minuutteja jaeltiin reilulla kädellä. Tilanteesta Vaasan Sportin Zack Hayes joutui poistumaan pukukopin puolelle kärsimään pelirangaistustaan. Oman rangaistuksensa kärsittyään Ilves sai mahdollisuuden pelata kolmisen minuuttia ylivoimalla, mutta loistavista paikoistaan huolimatta ei kiekkoa saatu Sport-maaliin asti. Ilvekselle tarjottiin ylivoimaa vielä kertaalleen, mutta ottelun ratkaisu nähtiin tasaviisikoilla. Ajassa 57:32 Sportin Simon Hjalmarsson etenee päättäväisesti kohti Jonas Gunnarssonin maalia ja pistää tilanteeksi 2-3. Ottelun loppulukemiin lisätään vielä yksi osuma Sportille, joka tekee viimeisensä tyhjiin. Loppulukemat Sportille 2-4.

Yleisömäärä Nokia Arenalla oli 8173.

Seuraavat ottelut: Ensi viikon keskiviikkona 25. lokakuuta Ilves matkustaa vieraspeliin Kouvolaan, jossa ottelu alkaa klo 18:30. Perjantaina 27. lokakuuta on vuorossa paikallisherkkua, kun Nokia Arenalla toisensa kohtaavat Ilves ja Tappara. Ottelu alkaa klo 18:30. Myös lauantaina 28. lokakuuta pelataan, kun Ilves vierailee pääkaupungissa Helsingin IFK:n vastuksena. Lauantain ottelu alkaa klo 17:00.

Osta ottelulippu: ilves.lippu.fi

Adam Clendening Ilveksen puolustukseen
CHL Playoffs: Ilves ja Dynamo Pardubice kohtaavat Tampereella 15.11. ja Pardubicessa 21.11.