1. Etusivu
  2. Uutinen
  3. Adam Clendening Ilveksen puolustukseen

Adam Clendening Ilveksen puolustukseen

Ilves-Hockey Oy

Ilves vahvistaa puolustustaan Adam Clendeningillä, jonka sopimus kattaa loppukauden. 30-vuotias yhdysvaltalaispuolustaja on jo saapunut Tampereelle ja liittyy joukkueen vahvuuteen huomenna.

Yksitoista kautta Pohjois-Amerikan ammattilaissarjoissa pelannut Adam Clendening on tehnyt urallaan AHL:ssä 512 runkosarjaottelussa tehopisteet 49+269=318 ja 42 playoffs-ottelussa 6+18=24. NHL:ssä hänen pistesaldonsa on 90 runkosarjaottelussa 4+20=24 ja seitsemässä playoffs-ottelussa 0+1=1. Chicago Blackhawks varasi Clendeningin vuoden 2011 NHL-varaustilaisuuden toisella kierroksella 36. pelaajana.

Clendening edusti viime kaudella AHL:ssä Rockford IceHogsia, jossa hän toimi varakapteenina, sekä loppukaudella Hartford Wolf Packia. 183-senttinen, 88-kiloinen ja oikea käsi alhaalla laukova puolustaja merkkautti yhteensä 68 runkosarjaottelussa tehot 4+29=33 ja kuudessa playoffs-ottelussa 2+0=2.

Maajoukkueessa yhdysvaltalainen on voittanut MM-pronssia vuonna 2021 ja alle 18-vuotiaiden MM-kultaa vuosina 2009 ja 2010.

Clendeningin pelinumero Ilveksessä on 44.

– Adam Clendening on luonut pitkän uran Pohjois-Amerikassa. Hän oli New York Rangersissa koeajalla ja tavoitteli NHL-sopimusta täksi kaudeksi. Meillä on ollut suunnitelma yhden puolustajan hankkimiseksi, ja Adamin NHL-koeajan päätyttyä ilman sopimusta pääsimme työstämään hänen siirtoaan Ilvekseen, sanoo urheilujohtaja Timo Koskela.

– Adam tulee maajoukkue-edustuksiaan lukuun ottamatta ensimmäisen kerran Euroopan kaukaloihin, joten on erittäin tärkeätä saada hänet mukaan välittömästi. Hän ehtii pelata hyvän osan Liigan runkosarjasta, pystyy olemaan mukana CHL:n pudotuspeleissä ja pääsee siten hyvissä ajoin sisään joukkueeseemme kevääseen mennessä. Adam tuo joukkueeseemme monenlaista osaamista. Hänen pelinäkemyksensä, syöttötaitonsa ja laukauksensa ovat erinomaisia.

Sunnuntain Lasten pelissä Ilves saa vastaansa Sportin
Pisteet matkasivat sunnuntaina Vaasaan
UUTISET