1. Etusivu
  2. Haastattelu
  3. Puolustajalupaus Lassi Thomson: Toivottavasti vielä joskus pelaan Ilveksessä

Puolustajalupaus Lassi Thomson: Toivottavasti vielä joskus pelaan Ilveksessä

Marko Herckman

Koko junioriuransa Ilveksessä pelannut Lassi Thomson, 17, siirtyy tulevaksi kaudeksi Kanadaan WHL-seura Kelowna Rocketsin riveihin. Tiistai-iltapäivänä Thomson saapui haastattelua varten vielä kertaalleen tutun kotihallinsa Hakametsän uumeniin. Heti keskiviikkoaamuna on edessä lähtö kohti Kanadan länsirannikkoa.

– Odottavainen on fiilis lähdön suhteen ja kauan sitä on jo odotettu. Vähän jännittää nyt ja uskon, että illan mittaan tulee vähän enemmänkin jännitystä, tutun kotihallinsa penkille istahtanut Thomson miettii.

Syyskuun 24. päivä 18 vuotta täyttävä Thomson saapui hallille viime kauden joukkuekaverinsa Miro Nallin kyydillä. Nyt tuttu Tampere jää taakse ja huomisesta lähtien nuorukainen hyppää täysin uusiin kuvioihin.

– Vielä en ole hirveästi miettinyt niitä asioita. Siinä on pitkä lento edessä ja koneessa on hyvin aikaa miettiä, että mitähän tässä on tullut tehtyä.

– Siellä pitäisi olla hyvät valmentajat ja kaupunki on kuulemma hieno. Muuten ei ole hirveästi tietoa siitä mihin ollaan menossa, paikalliseen perheeseen asumaan asettuva Lassi hymyilee.

Päätös lähteä Kanadan WHL-juniorisarjaa pelaavaan Kelowna Rocketsiin ei ollut itsestäänselvyys ja Thomson oli vahvasti tyrkyllä taistelemaan paikasta myös Ilveksen liigajoukkueeseen.

– Aika kauan sitä tuli mietittyä mitä ensi kauden suhteen tekisi. Halusin saada uusia kokemuksia tämän kautta ja se oli lopulta se, joka ehkä eniten vaikutti päätökseen lähteä. En ole vielä yhtään miettinyt sitä minkälainen sarja WHL on. Lähdetään pelaamaan ja katsomaan, eikä mietitä liikoja, ennakkoluuloton nuori mies pohtii.

Ilves ollut hyvä paikka kasvaa

Ennen Kelowna Rocketsia Thomson onkin vetänyt päälleen ainoastaan Ilveksen pelipaidan.

– Aloitin silloin kun menin kouluun. Ilveksessä pelasi kaikki kaverit ja sinne minäkin päädyin. Junnuvuosina pidettiin aina hauskaa ja treeneihin oli kiva mennä, pitkään myös jalkapalloa jääkiekon rinnalla kesäisin pelannut Thomson muistelee.

Ilves on ollut Thomsonin mielestä hyvä paikka kasvaa. Junnuvuosien valmentajista puolustaja nostaa esiin yhden vanhemman kollegansa.

– Olen kyllä tyytyväinen siihen miten Ilveksessä on saanut kasvaa. Pelaajille annetaan hyvät mahdollisuudet kehittyä ja valmentajat ovat aina olleet hyviä. Silloin pienempänä meitä valmensi pitkään Jani Nikko ja hän on sellainen joka on jäänyt hyvin mieleen, Thomson kehaisee Ilveksen entistä huippupuolustajaa.

Myös Ilves-vuosien pelikaverit saavat kiitosta.

– Kaikki ovat olleet hyviä jätkiä. Aina jos on mennyt vaikka vanhempien kanssa pelaamaan niin on otettu hyvin mukaan porukkaan. Ei mitään ongelmia sen suhteen.

Thomson nousi viime kaudella 16-vuotiaana mukaan Ilveksen A-nuorten joukkueeseen. Joukkueelle kausi oli vaikea, mutta Thomson keräsi hienot 27 tehopistettä ja keräsi paljon kokemusta.

– Joukkueella oli hankala vuosi, mutta itse sain hyvin vastuuta ja pelata paljon. Se oli iso asia, että kehittyi niin paljon ja pääsi uralla eteenpäin.

Maailmanmestarina matkaan

Sarjakauden jälkeen Lassin pelit jatkuivat maajoukkueen matkassa. Puolustaja oli mukana alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa Venäjällä, jotka lopulta päättyivät Suomen maailmanmestaruusjuhliin.

– Se oli ihan huikea reissu. Meillä oli niin hyvä ja yhtenäinen joukkue siellä. Mitään pahaa sanottavaa ei siitä reissusta jäänyt ja se huipentui sitten parhaalla mahdollisella tavalla, Lassi myhäilee.

Maajoukkuepelit ovat puolustajalle muutenkin tuttuja. Viime viikonloppuna Thomson oli mukana U20-maajoukkueen turnausmatkalla Ruotsin Örnsköldsvikissä.

– Aina ne on olleet hienoja reissuja. Se toiminta on siellä kuitenkin aika erilaista kuin seurajoukkueessa. Siellä kaikki jätkät tietävät sen mitä pitää tehdä sen eteen, jos aikoo pärjätä.

Maajoukkueeseen liittyy myös yksi kauden tavoitteista kun Thomsonin silmissä kiiluu paikka nuorten MM-kisoissa, jotka vuodenvaihteessa pelataan puolustajan tulevan kauden kotiseuduilla Kanadan Brittiläisessä Kolumbiassa.

– Kyllä se on tavoite. Kilpailu pelipaikoista sinne on todella kova ja hommia pitää tehdä paljon, mutta tavoitteiden pitää olla korkealla, vuonna 2000 syntynyt lupaus toteaa päättäväisesti.

Junioripelejä seuraamattomille katsojille Thomson on vielä aika tuntematon pelaaja.

– Pyrin olemaan jäällä jämäkkä ja työteliäs. Tykkään tehdä paljon hommia ja kaiken sen eteen, että voitetaan pelit. Jään ulkopuolella yritän aina tsempata kaikkia muitakin kavereita, puolustaja kuvailee itse itseään.

WHL:ssä odottaa kotimaata pienemmät kaukalot, joihin Thomson uskoo sopeutuvansa nopeasti.

– Uskon, että se sopii itselleni jopa paremmin. Tykkään pelata jämäkästi ja aika fyysisesti, parin turnauksen verran kokemusta kapeammasta askista omaava Thomson uskoo.

”Toivottavasti vielä joskus pelaan Ilveksessä”

Lassi on valmistautunut tulevaan kauteen liigajoukkueen treeneissä. Miesten kanssa treenaaminen on antanut hyviä valmiuksia tulevaan.

– Kesä oli hyvä. Treenattiin aika lujaa ja paria kertaa päivässä. Oli mukava olla siinä ryhmässä ja näki vähän vanhempiakin pelaajia. Ihan erilainen kesä kuin mikään aikaisemmin, Thomson tiivistää.

Lähiajan tavoitteet ovat maajoukkueen lisäksi tiukasti seurajoukkueessa. Vuosi kerrallaan eteenpäin katsova Thomson ei poissulje mahdollisuutta pelata tulevaisuudessa Ilveksen liigajoukkueessa.

– Alkavalla kaudella on tärkeintä pelata ehjä kausi, saada vastuuta ja pelata mahdollisimman paljon. Ne on päällimmäiset tavoitteet.

– Katsotaan tämä vuosi ensin ja sitten sen jälkeen taas mietitään. Kaikki junnuvuodet olen pelannut Ilveksessä ja olisi se hienoa pelata täällä joskus Liigaakin, Thomson miettii liigajoukkueen harjoitellessa taustalla.

Ensi kesänä NHL:n varausiässä oleva Thomson myöntää, että pitemmällä aikavälillä haaveena on NHL.

– Sinnehän kaikki haaveilevat ja niin tietysti minäkin. Nyt yritetään tehdä mahdollisimman paljon hommia, että sinne joskus pääsisi.

Moni Ilveksen kannattaja odotti näkevänsä nuoren lupauksen tällä kaudella Ilveksen paidassa. Maailmalle lähtevä puolustajalupaus lähettää terveisensä ilvesläisille.

– Tsempatkaa hyvin liigajoukkuetta, että ne pääsisivät mahdollisimman pitkälle. Toivottavasti joskus vielä pelaan Ilveksen paidassa ja nähdään silloin.

Harjoitusotteluiden voittoputki jatkuu – Ässät kaatui Hakametsässä
Ilves voittoon Halmon debyytissa
UUTISET