2. Otteluraportti
  3. Rangaistusten sävyttämän ottelun voitto jäi Kuopioon

Rangaistusten sävyttämän ottelun voitto jäi Kuopioon

Miia Kahila

Tampereen Ilveksen ja Kalevan Pallon neljäs kohtaaminen Liigan neljännesfinaaleissa pelattin keskiviikko-iltana Kuopiossa. Erikoistilanteiden sävyttämä kamppailu päättyi KalPan voittoon lukemin 4-2 (1-1, 0-1, 3-0).

Ottelun avauserä ei ollut edes puolivälissä, kun Olvi Areenalla oli nähty Ilves-ylivoima, Ilves-alivoima ja kuopiolaisten rangaistuslaukaus. Erää jatkettiin kuitenkin maalittomana. Kun ajassa 16:24 videotarkastuksen jälkeen Matias Mäntykivi joutui jättämään kaukalon suihkukomennuksen takia, pääsi KalPa pyörittämään ylivoimaa. Kuopiolaisten erikoistilannepelaaminen tuotti tulosta ja ottelun avausmaali meni Ilveksen verkkoon ajassa 18:13 maalitekijänään Filip Westerlund. Ilveksen pitkää alivoimaa helpotti KalPalle langetettu rangaistus estämisestä ja ottelua jatkettiin tasavajaalla. Ajassa 19:39 Šimon Stránský nousi rohkeasti maalille ja jälkitilanteesta toi Ilveksen ottelussa tasoihin. Erätauolle lukemista 1-1.

Toisessa erässä Ilveksen rangaistusminuutit vetelivät ihan omilla lukemillaan, mutta alivoimista huolimatta Ilves-vahti Jakub Málekin maaliin ei erässä kuteja vedelty. Ilves sen sijaan sai punnerrettua itsensä johtoasemaan oman ylivoimansa jälkimainingeissa, kun ajassa 33:27 Eemeli Suomi vei keltavihreät 1-2 johtoon.

Pomppivia kiekkoja ja läheltä piti tilanteita. Niistä oli rakennettu kolmannen erän alkupuolisko. Kun Ilvekselle vihellettiin erän toinen kahden minuutin rangaistus, sai KalPa momentuminsa, mikä jatkui myös kuopiolaisten ylivoiman jälkeen. Ajassa 52:51 KalPan Andreas Okany tasoitti ottelun lukemiin 2-2 ja viisi minuuttia myöhemmin Matyas Kantner laittoi lukemiksi 3-2. Ilves yritti vielä kavennusta ilman maalivahtia, jolloin KalPa viimeisteli ottelun lopputulokseksi 4-2.

Seuraava ottelu: Ilveksen seuraava kotiottelu pelataan Nokia Arenalla perjantaina 29. maaliskuuta, kun neljännesfinaaleiden viides osaottelu pelataan Kalevan Palloa vastaan. Ottelu alkaa perjantaina klo 18:30.

Osta ottelulippu: ilves.lippu.fi