1. Etusivu
  2. Uutinen
  3. Roby Järventielle NHL-sopimus Ottawa Senatorsiin

Roby Järventielle NHL-sopimus Ottawa Senatorsiin

Ilves Hockey Oy / Mikko Alahäivälä

Ilves-kasvatti Roby Järventie, 18, on tehnyt NHL-sopimuksen Ottawa Senatorsin kanssa.

Toissa kaudella Ilveksen Liiga-joukkueessa ensiesiintymisensä tehnyt hyökkääjä Roby Järventie ja Ottawa Senators ovat solmineet kolmivuotisen ja kaksisuuntaisen NHL-tulokassopimuksen. Senators hankki Ilves-kasvatin pelaajaoikeudet viime lokakuussa järjestetyn varaustilaisuuden toisella kierroksella vuoronumerolla 33.

Päättyneellä kaudella Järventie pelasi Liigassa 48 runkosarjaottelua tehopisteillä 14+11=25, joilla hän sijoittui tulokkaiden pistepörssissä toiseksi ja Ilveksen sisäisessä pistepörssissä viidenneksi. Playoffseissa hyökkääjä merkkautti viidessä ottelussa yhden syöttöpisteen. Järventie kuului myös Suomen alle 20-vuotiaiden MM-kisajoukkueeseen, joka saavutti vuodenvaihteessa Kanadassa pelatussa turnauksessa MM-pronssia.

Järventien kolmivuotinen NHL-sopimus astuu voimaan ensi kauden alussa, mutta hyökkääjä siirtyy Pohjois-Amerikkaan jo lähiaikoina ja pelaa loppukauden Ottawa Senatorsin organisaatioon kuuluvan AHL-seura Belleville Senatorsin riveissä. Järventien ja Ilveksen välinen sopimus kattaa kauden 2021-2022.

– NHL-sopimus on ollut iso unelmani, joten fiilikset ovat aika sanoinkuvailemattomat. Nyt lähdetään jatkamaan vielä kautta hetkeksi, ja tulevaisuutta katsotaan sen jälkeen. Totta kai tavoitteenani on joku päivä pelata NHL:ssä, kommentoi Roby Järventie.

– Tähänastiset vuodet Ilveksessä ovat olleet hienoa aikaa – varsinkin kun on vielä kasvattajaseurastani kyse. Seuran Liiga-organisaatiossa ja junioripuolella tehdään hyvää työtä, mikä mahdollistaa pelaajien kehittymisen. Koen oman kehitykseni perustana olevan myös sen, että olemme joka vuosi löytäneet minulle oikean paikan pelata. Varsinkin viime vuosi oli todella iso vuosi itselleni, kun pääsin myös yhteistyöseura KOOVEE:ssa pelaamaan miesten Mestis-pelejä, mikä helpotti paljon tähän Liiga-kauteen lähtemistä.

Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela näkee 190-senttisen, 91-kiloisen ja vasemmalta puolelta laukovan hyökkääjän ominaisuuksien tarjoavan hyvät edellytykset NHL-uraan.

– Suuret onnittelut Roby Järventielle NHL-sopimuksesta koko Ilves-perheen puolesta. Hänen pelaamisensa on kehittynyt suurin askelin viimeisen kahden vuoden aikana. Luonnollisesti Roby tarvitsee vielä lisää voimaa ja kokemusta, mutta poikkeuksellisen lahjakkaana pelaajana hänellä on kaikki työkalut pelata NHL:ssä ennemmin tai myöhemmin, sanoo Koskela.

 

Ville Meskanen ei jatka Ilveksessä
Eemeli Suomi ja Jarkko Parikka Leijonien MM-leirille
UUTISET