Vesa Suonsyrjä
Ilves LA 10.4. klo 15:00 Tappara

Ilves ja Tappara pelaavat tänään Ilveksen runkosarjan päättävässä kamppailussa isoista pisteistä, sillä sijoitukset voivat molemmilla joukkueilla vielä vaihdella runkosarjan päätöskierroksilla – jatkaako Ilves dominointiaan paikallispeleissä?

Ilves taistelee paikasta kuuden joukkoon

Illan ottelusta kaksi pistettä riittää varmaan paikkaan runkosarjassa kuuden joukkoon ja samalla Tapparan edelle varmuudella selviämistä. Muilla joukkueilla jäljellä olevista otteluista riippuen Ilvekselle voi riittää kuudenteen sijaan, jopa 0 pisteen tappio ja vastaavasti kolmen pisteen voitolla Ilves taistelisi jopa neljännestä sijasta.

Ilves on pelannut tällä viikolla kahdesti palattuaan koronakaranteenista. Tiistaina kaatui Sport vieraissa 0-4 ja torstaina Lukko varmisti runkosarjan voiton kaatamalla Ilveksen 4-3 viime minuuttien rangaistuslaukauksella.

Illan otteluun Ilves lähtee luottaen pitkälti samaan kokoonpanoon kuin Lukko-ottelussa. Liigan sivuilla haamuminuutit Raumalla pelanneen Miro Nallin pitäisi tänään olla totutusti Eetu Päkkilän ja Antti Saarelan ketjussa. Kolmantenatoista hyökkääjänä tekee Ilveksessä liigadebyyttinsa 20-vuotias hyökkääjä Eppu Varjamo, joka esiintyy pelinumerolla 44.

Tapparalla jäljellä vielä kolme ottelua – mahdollisuudet kuuden joukkoon olemassa

Eri skenaarioiden paljous korostuu myös Tapparan osalta. Kun paikallisvastustajalla on jäljellä paikallispelin jälkeen kaksi ottelua alavireistä Kärppiä vastaan on sen mahdollisuus ohittaa Ilves siinä, että se ottaa kolme suoraa voittoa ja yhdeksän pistettä, kaikissa muissa skenaarioissa Ilves on edellä runkosarjassa ensimmäistä kertaa kymmeneen vuoteen.

Tapparan lopulliseen sijoitukseen runkosarjassa vaikuttavat omien otteiden lisäksi vielä KalPa, Kärpät, Pelicans ja KooKoo ja runkosarjan loppukierroksille mennessä haarukka loppusijoituksesta on suuri 4-9. Tänään illalla liigakierroksen jälkeen eri skenaariot vähenevät.

Tappara on ollut laskusuhdanteessa viimeisen kymmenen ottelun otannalla, sillä noista kymmenestä ottelusta Tappara on kerännyt ainoastaan kaksitoista pistettä. Kolmen pisteen voitot tällä aikakaudella ovat tulleet pudotuspelien ulkopuolelle jäävistä joukkueista. Tapparaa ei kuitenkaan missään nimessä pidä väheksyä ja illan otteluun se lähtee TPS-tappiota edeltäneen kolmen ottelun voittoputken varmasti nostamassa itseluottamuksessa.

Ilves on jo varmistanut paikallisherruuden kuluvalla kaudella

Neljä ottelua, maalisuhde 18-8, pisteet 12-0.

23.10 Ilves-Tappara 5-2 Kuva : Aarno Vuorinen
13.11 Tappara-Ilves 4-5 Kuva : Aarno Vuorinen
5.3 Ilves-Tappara 4-1 Kuva : Aarno Vuorinen
19.3 Tappara-Ilves 1-4 Kuva : Saana Hakala

Ilveksen kausikorttiasiakkaana voit lunastaa ilmaisen katselukoodin Pregame- ja C More-palveluihin:

ilves.com/tilaa-katselukoodisi

Kuukauden Kotipizza-pelaaja: Matias Maccelli, maaliskuu 2021
Ilves taipui Tapparalle runkosarjan päätöskamppailussa
UUTISET