1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Kilpailu runkosarjan voitosta jatkuu – keskiviikkona vastassa SaiPa

Kilpailu runkosarjan voitosta jatkuu – keskiviikkona vastassa SaiPa

Ilves.com
Ilves KE 9.3. klo 18:30 SaiPa

Ilves kohtaa keskiviikkona SaiPan kauden kolmanneksi viimeisessä runkosarjan kotiottelussa. Joukkue kamppailee jopa runkosarjan voitosta, joten nyt on taas aika lähteä kannustamaan Ilves kotivoittoon!

Ilves on historiansa aikana kerännyt pisteitä enimmillään toistaiseksi seuraavasti. Kaudella 2019-20 Jouko Myrrän päävalmentamana 114 pistettä, kaudella 2005-06 92 pistettä Kari Elorannan päävalmentamana ja kaudella 2018-19 91 pistettä Karri Kiven toimiessa päävalmentajana.

Nyt kuluvalla kaudella Ilves on kerännyt jo historiansa toiseksi suurimman pistemäärän, kun 52 ottelun jälkeen joukkueella on koossa runkosarjassa 96 pistettä. Nykyisellä pistetahdilla (1.846 pistetttä/ottelu) jatkaessaan Ilves kerää kuluvassa runkosarjassa 111 pistettä, mutta mahdollisuus on enimmillään 120 pisteeseen, joka olisi seuraennätys.

Kuluvalla kaudella Ilves ja SaiPa ovat kohdanneet kolmesti. Lokakuun yhdeksäntenä päivänä SaiPa haki kaksi pistettä Hakametsästä lukemin 2-3 Mikko Juusolan jatkoaikamaalilla. Lokakuun lopulla Ilves vieraili ensimmäistä kertaa Lappeenrannassa, josta mukaan tarttui kolme pistettä 2-4 vierasvoitolla, jossa maalit iskivät Aleksi Elorinne, Eetu Päkkilä, Panu Mieho ja Eemeli Suomi.

Edellinen seurojen välinen kohtaaminen pelattiin joulukuun puolivälissä Lappeenrannassa, jossa Ilves oli toistamiseen perättäin parempi lukemin 2-4. Ilveksen maaleista tuossa ottelussa vastasivat Petri Kontiola, Matias Mäntykivi, Panu Mieho ja Joni Ikonen.

SaiPa luopui lukuisista avainpelaajistaan siirtorajan lähestyessä varmistaakseen taloudellisia näkymiään tulevaan kauteen keskittyessä. Meritoitunut päävalmentaja Pekka Virta lataa joukkueen varmasti edelleen jokaiseen otteluun kamppailemaan voitoista ja joukkueen riveissä on hyvää kautta pelaavista pelaajista jäljellä mm. 33 tehopistettä iskenyt hyökkääjä Ville Petman, Ilveksestäkin tuttu tehopuolustaja Kalle Maalahti ja nuori puolustaja Nuutti Viitasalo.

Veikkauksen etuasiakkaille tarjous keskiviikon Ilves-SaiPa -otteluun kaksi lippua yhden hinnalla! Lunasta Veikkausetu: https://veikkaus.fi/etuasiakas

Osta lippu


Saavuthan ajoissa paikalle ruuhkan välttämiseksi. Ottelutapahtuman ovet aukeavat 1,5h tuntia ennen ottelun alkua kello 17. Areenan Original Long Drink Barissa järjestetään pregame- ja aftergame-tapahtumat, jossa on pregamen aikana happy hour kello 17-18. Pregame-tapahtumassa järjestetään myös avausmaaliveikkaus, jonka palkintona on #86 Balázs Sebökin maila nimikirjoituksella. Ottelun alkushow alkaa kello 18:15.

Ilves-Kauppa areenan katutasossa palvelee ennen ottelua, sen aikana ja ottelun jälkeen. Ottelun aikana katsomotasolla palvelee myös pienempi Ilves-Kauppa sekä myyntikärryjä.

Nyssen kyydillä veloituksetta Nokia Arenalle ottelulipulla, lue uutinen:
Nyssen kyytiin jääkiekko-ottelulipulla

Lue lisää lippukäytännöistä, ottelumuutoksista ja rajoituksista:
Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin


Pelaajakommentit, Aleksi Elorinne
Haastattelu: Vesa Suonsyrjä

Morjesta Allu, kuulin että lähestyt pelikuntoa. Missä nyt mennään paluun kanssa?

– Olen päässyt viimeisen viikon mukaan harjoituksiin, joista muutaman viimeisen päivän olen päässyt vetämään jo täysillä vilkuilematta sykemittaria. Kyllä tässä siis jo käytännössä täysillä olen palannut harjoituksiin ja pelikunto lähenee päivä päivältä. Muutamat harjoitukset vielä ja palaan pelikentälle mahdollisesti jo tällä viikolla, paljastaa hyvät uutiset Aleksi Elorinne.

Pelasit alkukaudesta urasi tehokkainta kiekkoa, kuten myös koko Ilveksen muu puolustus. Osaatko kertoa miten tämä selittyy?

– Meillä on aktiivinen pelitapa, jossa meidän pitää luvan kanssa osallistua aktiivisesti hyökkäyspelaamiseen. Koko joukkueen puolustajissa ei ole yhtään puhdasta oman pään luutijaa, vaan kaikilla on kyky tukea hyökkäyksiä. Puolustajien hyvät tehot ovat myös pitkälti hyökkääjien ansiota, sillä nopeat hyökkääjät ja nopea suunnanmuutos pelaaminen avaavat paikkoja myös meille puolustajille, analysoi Elorinne.

Kuva: Timo Koistinen, Ilves.com

Tätä haastattelua tehdessä Ilves on matkalla Raumalle ja runkosarjaa on jäljellä kahdeksan ottelua. Ilves taistelee edelleen jopa runkosarjan voitosta, mutta kuinka tärkeää tällä hetkellä on esimerkiksi voittaa runkosarja?

– Isossa kuvassa tärkeintä on oman joukkueen pelin kehittyminen. Kuluvalla kaudella sarja on varsinkin siirtorajan lopun hankintojen jälkeen ennätyksellisen tasainen ja kaikki pudotuspeleihin pääsevät joukkueet omaavat mahdollisuuden jopa mestaruuteen saakka.

– Mitä korkeammalla runkosarjassa olemme niin sitä pidempään meillä on kotietu, jolla alkaa olemaan todellista merkitystä kun pudotuspelit etenevät, sillä esimerkiksi palautumisessa on kotiedusta suuri etu. Vaikka runkosarjan voitosta ei saa mitään varsinaista palkintoa, niin se on sen voittavalle iso virstanpylväs, paaluttaa Elorinne.

Pudotuspeleissä tuomarilinja yleensä hieman löysentyy ja maalien merkitys korostuu puolustuspelaamisen tiivistyessä. Mitä muuta pudotuspeleissä tapahtuu suhteessa runkosarjaan?

– Otteluiden tempo ja vaatimustaso nousevat välittömästi, kasvaneen panoksen vuoksi kamppailupelaaminen ja otteluiden rasittavuus nousevat selvästi. Jokainen tilanne pelataan loppuun saakka ja yksittäisten maalien osuus korostuu. Kolme kovaa joukkuetta pitää voittaa jos halutaan mestaruus voittaa ja kun eri joukkueiden väliset erot ovat suhteellisen pieniä on aivan sama mikä joukkue tulee vastaan, sillä kaikki pitää kuitenkin pystyä voittamaan.

Kuukauden Kotipizza-pelaaja: Nicholas Baptiste, helmikuu 2022
Ilves nousi Raumalla upeaan voittoon vaikeitten vaiheiden jälkeen
UUTISET