3. Siipirikkoinen Ilves joutui taipumaan kirpeään tappioon

Siipirikkoinen Ilves joutui taipumaan kirpeään tappioon

Marko Herckman

Ilves pääsi jälleen kaukaloon lauantain päiväpelissä Jukureita vastaan. Siipirikkoinen kotijoukkue taisteli huipputunnelmaisessa Nokia Arenassa, mutta lopulta Jukurit onnistui nappaamaan 3-4-vierasvoiton.

Ilves palasi kaukaloon

Nokia Arenan komea alkushow herätti lauantain päiväpelissä varmasti kaikki paikalla olleet mukaan pelitempoon. Koronakurimuksessa viime aikoina kamppaillut sarjakärki Ilves onnistui haalimaan lainapelaajia kokoonpanoon ja pelejä pystyttiin taas jatkamaan. Lauantaina Ilveksessä esiintyi viisi uutta pelaajaa. Ivan Nikolishin tuli KHL-seura Amur Habarovskista koko loppukauden mittaisella sopimuksella, Albin Eriksson Ässistä viiden pelin lainasopimuksella ja 29-vuotias Ilves-kasvatti Tomi Iso-Mustajärvi Kooveesta toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella. Lisäksi Ilves-paidassa viilettivät KooKoo ja HPK-lainat Riku Tuomola, sekä Jere Jokinen.

Jukurit pääsi peliin helpommista lähtökohdista ja oli erän alkupuolella hallitsevampi osapuoli. Nopeasti päästä päähän kääntyneessä pelissä Jukurit onnistui luomaan enemmän laukaisupaikkoja, mutta kymmenen kertaa torjunut Marek Langhamer oli varmana. Ilveksen uusista pelaajjsta vahvimmin avauserässä näkyivät muutaman hyvän syötön jakanut Nikolishin, sekä fyysisyyttä kokoonpanoon tuonut Albin Eriksson. Lisää kokoonpanomurheita Ilvekselle toi puolustaja Leo Lööfin tipahtaminen kokoonpanosta ensimmäisen erän jälkeen.

Ilves sai erän toisella puolikkaalla muutaman mainion maalintekopaikan. Joona Ikosen vahva luistelu ja poikittaissyöttö toi paikan Eetu Päkkilälle, mutta huippukautta Jukurien maalilla pelaava Oskari Salminen torjui. Joonas Oden kilautti hetkeä myöhemmin tolppaan ja Eemeli Suomi pääsi vielä jatkopaikkaan, mutta Ilves-kapteenin yritys päätyi sivuverkkoon. Jukurit pääsi erän lopussa rokottamaan kun Simon Johanssonille sattui harvinainen virhe kiekon kanssa Otto Mäkinen pääsi nokikkain Langhamerin kanssa. Ajassa 18.50 syntynyt osuma vei vieraat 0-1-johtoasemassa toiseen erään.

Ilves osuu erän lopussa

Toisen erän alussa nähtiin tilannerikkaat avausminuutit. Jukurit tuuletteli jo maalia kun kiekko kimpoili jäässä makaavan Marek Langhamerin ohi, mutta maalia tilanteesta ei syntynyt. Hetkeä myöhemmin pitkän tauon jälkeen kaukaloon taas päässyt Matias Mäntykivi teki komean nousun kulmasta, mutta Oskari Salminen venyi kiekon eteen. Kun erää oli pelattu pari minuutti Jukurit käänsi nopean vastahyökkäyksen ja Joachim Rohdin pääsi poikittaissyötön jälkeen iskemään vieraat 0-2-johtoon.

Jukurit sai toisen maalin myötä pelin haltuunsa ja pystyi vyöryttämään useammankin pitkän hyökkäyksen Ilveksen puolustuspäädyssä. Ilves ei pyöritysten jälkeen saanut omaa hyökkäyspeliään käyntiin ja paikat erän avauspuoliskolla jäivät vähiin. Ilvekselle tarjottiin erän puolivälin jälkeen pariinkin otteeseen mahdollisuutta ylivoimaan Jukurien hyökkäyspään jäähyjen myötä. Ilves sai paineen hyökkäysalueelle, mutta ratkaisuyritykset jäivät vähiin.

Peli näytti venyvän Jukurien kahden maalin johdossa erätauolle, mutta Ilves oli eri mieltä. Joona Ikonen ja Eetu Päkkilä käynnistivät vastahyökkäyksen, jonka päätteeksi hyökkäykseen mukaan nuossut puolustaja Les Lancaster ampui tulisella ranteella kiekon ohi Salmisen. Ajassa 39.20 syntyneen osuman myötä erätauolle lähdettiin tilanteesta 1-2.

Kuva: Timo Koistinen, Ilves.com

Tuomaritoiminta aiheuttaa parranpärinää

Ilves lähti kolmanteen erään hyvällä tatsilla ja hallitsi tapahtumia. Nokia Arenan äänekäs kotiyleisö heräsi kunnon vihellyskonserttiin kun viiden minuutin pelin jälkeen Ilves-puolustaja Tuomas Salmelalta vedettiin päivänselvästi jalat alta ja Joachim Rohdin pääsi viemään vieraat jo 1-3-johtoon.

Ilves reagoi tuomarivirheeseen oikein ja laittoi kaasun pohjaan. Joona Ikonen ja Eetu Päkkilä vielä epäonnistuivat omista paikoistaan, mutta jälleen upean pelin pelannut Eemeli Suomi onnistui Joonas Odenin ja Matias Mäntykiven esityöstä ajassa 46.01. Seuraavaksi Ilves pääsi pariin kertaan yrittämään ylivoimaa ja jälkimmäinen tuotti tulosta. Eemeli Suomen oivallinen syöttö löysi maalin eteen luistelleen Albin Erikssonin ja ässälaina sivalsi Ilveksen 3-3-tasoituksen.

Tasoituksen jälkeen oli Tuomas Salmelan vuoro lähteä istumaan poikittaisesta mailasta kaksiminuuttista. Tilanteen hidastus aiheutti jälleen Nokia Arenassa hurjan vihellysmyrskyn, mutta se ei auttanut ja Jukurit onnistui tekemään kovan maalinedusmylläkän jälkeen 3-4-osuman ajassa 57.37.

Ilves yritti vielä kiivaasti tasoitusta, mutta se ei enää onnistunut ja peli päättyi 3-4. Vielä ottelun jälkeenkin tilanne oli karata tuomareiden näpistä, mutta siitä selvittiin lopulta Les Lancasterin ja Oliver Larsenin kymmenminuuttisilla.