1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. TPS-kamppailu aloittaa Ilveksen härkäviikon

TPS-kamppailu aloittaa Ilveksen härkäviikon

Ilves.com
Ilves TI 22.2. klo 18:00 TPS

Ilveksen joukkueen härkäviikot alkavat kotiotteluihin painottuvalla viikolla. Huomenna tiistaina Ilvestä vastaan asettuu TPS ja taistelu runkosarjan loppusijoituksista jatkuu kiivaana. Palaako Ilves kotivoittojen tielle heti tiistaina?

Ilveksen voittokulku päättyi lauantaina kovasti tunteita herättäneessä Ilves-Jukurit kärkikohtaamisessa, jossa monien vaiheiden jälkeen Jukurit oli lukemin 3-4 parempi. Tärkeintä ottelussa loppukautta ajatellen oli Ilveksen joukkueen sitkeys pelata isoista pisteistä. Rikkonaisella kokoonpanolla joukkue taisteli sarjakärkeä vastaan itsensä väkisin tasoihin kolmannessa erässä ja siihen pohjaan on loppukautta hyvä rakentaa.

Nyt kun runkosarjaa on jäljellä päivää ylitse kuukauden pelaa Ilves runkosarjan voitosta. Joukkueen pisteet/ottelu keskiarvo on sarjan suurin (1,91p/ottelu) ja tämän hetken sarjataulukossa sijoitus on kolmas Jukureiden ja Tapparan jälkeen. Ilveksen vahvaa runkosarjaa kuvaa hyvin se, että joukkue ei ole hävinnyt kahta kertaa perättäin lokakuun puolen välin jälkeen.

Pitkään varjojen mailla pelannut vierasjoukkue TPS on päässyt hyvään vireeseen, josta osoituksena neljän voiton putki jossa joukkue saapuu Nokia Arenalle. Kahdessa edellisessä kamppailussaan TPS on pelannut pitkän kaavan mukaan, sillä Pelicans taipui jatkoajalla ja viimeksi HPK voittolaukauskilpailussa.

Koe Stefan’s at Arena -katsomoravintola 119€ /hlö
– ottelulippu
– kolmen ruokalajin pöytiin tarjoiltu menu, katso menu (PDF)
– istumapaikat omassa katsomoravintolan pöydässä

Osta lippu otteluun


Ottelutapahtuman ovet aukeavat 1,5 tuntia ennen ottelun alkua. Areenan Original Long Drink Barissa järjestetään pregame- ja aftergame-tapahtumat, jossa on pregamen aikana happy hour kello 16:30-17:30. Pregame-tapahtumassa järjestetään myös avausmaaliveikkaus, jonka palkintona on #12 Matias Mäntykiven maila nimikirjoituksella.

Ilves-Kauppa areenan katutasossa palvelee ennen ottelua, sen aikana ja ottelun jälkeen. Ottelun aikana katsomotasolla palvelee myös pienempi Ilves-Kauppa sekä myyntikärryjä. Asioidessasi myymälässämme helmikuun aikana voit osallistua arvontaan, jossa palkintoina paljon GW- ja GI-paitoja! Pääpalkintona Lukáš Dostálin GW-paita.

Nyssen kyydillä veloituksetta Nokia Arenalle ottelulipulla, lue uutinen:
Nyssen kyytiin jääkiekko-ottelulipulla

Lue lisää lippukäytännöistä, ottelumuutoksista ja rajoituksista:
Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin


Pelaajakommentit, Matias Mäntykivi
Haastattelu: Vesa Suonsyrjä

Maanantain aamujäiden jälkeen tavoitettu Matias Mäntykivi vastaili hyväntuulisena puhelimen välityksellä kysymyksiin ajankohtaisiin asioihin.

Ilves pelaa tulevina viikkoina kolmen-neljän ottelun viikkotahdilla, miltä tämä tuntuu ajatuksen tasolla?

– Onhan tuo tiukkaa settiä, mutta pelaaminen on hauskaa ja kun meillä on nyt monta kotiottelua niin on mahtavaa päästä pelaamaan ja esiintymään kotiyleisölle. Kliseisesti sanoen mieluummin sitä pelaa kuin harjoittelee.

Runkosarjan lopulla harjoittelun luonne muuttuu, kun harjoituskerrat vähenevät peliruuhkan myötä. Osaatko ennakoida miten se Ilveksessä vaikuttaa?

– Kyllä maksimivoiman tekeminen on nyt lopussa ja harjoitukset tulevat olemaan pääsääntöisesti palauttavia. Tietenkin pelin yksityiskohtia, kuten erikoistilanteita pystytään käymään läpi myös otteluiden välisinä päivinä, ennakoi Mäntykivi.

Kuva: Timo Koistinen, Ilves.com

Olit sivussa lähes kolme viikkoa, miltä tuntui palata kaukaloon lauantain kotiottelussa?

– Olihan se hienoa päästä pelaamaan kotiyleisön eteen. On tuntunut vaikealle polkea kuntopyörää ja seurata joukkueen pelaamista kaukalon ulkopuolelta. Paluuottelussa alkuun vähän puuskututti, mutta pelin edetessä pääsin mielestäni hyvin peliin sisään. Kun tässä nyt tulee tiiviisti pelejä niin uskon parantavani heti seuraavissa otteluissa.

Huomenna tiistaina kotiottelussa vastaan asettuu TPS, minkälaisia ajatuksia ennakkoon tuosta ottelusta?

– Loppukaudesta ei tule helppoja otteluita. TPS on hyvä joukkue, joka on parantanut viime peleissä ja sinne on nyt tullut uusia ulkomaalaispelaajia. Meidän tarvitsee onnistua hyvin, jotta pisteet jäävät kotiin.

Siipirikkoinen Ilves joutui taipumaan kirpeään tappioon
Monitoimityökalu Juuso Pulli nauttii jokaisesta vaihdosta Ilveksen paidassa
UUTISET