1. Etusivu
  2. Uutinen
  3. Simon Johansson solmi NHL-sopimuksen Minnesota Wildin kanssa

Simon Johansson solmi NHL-sopimuksen Minnesota Wildin kanssa

Ilves Hockey Oy

Ilveksen ruotsalaispuolustaja Simon Johansson, 22, on tehnyt kaksivuotisen ja kaksisuuntaisen tulokassopimuksen NHL-seura Minnesota Wildin kanssa.

Viime keväänä yksivuotisella sopimuksella Ilvekseen siirtynyt ruotsalaispuolustaja Simon Johansson iski ensimmäisellä kaudellaan Liigassa 58 runkosarjaottelussa tehopisteet 8+24=32 ja 10 playoffs-ottelussa 1+6=7. Hän on Ilveksen seurahistorian nuorin puolustaja, joka on yltänyt yhden kauden aikana 32 pisteeseen.

Johansson sijoittui runkosarjassa Liigan puolustajien pistepörssissä jaetulle kahdeksannelle ja playoffseissa jaetulle kolmannelle sijalle. Ilveksen sisäisessä pistepörssissä hän oli runkosarjassa toiseksi tehokkain ja playoffseissa tehokkain puolustaja.

– Tämä oli todella hauska kausi! Kun saavuin Tampereelle ensimmäisen kerran, en tarkkaan tiennyt, mitä odottaa, mutta ensimmäisen viikon jälkeen tunsin, että joukkue on täynnä hienoja kavereita, organisaatio on mahtava ja se todella auttoi meitä uusia pelaajia kaikessa, sanoo Johansson.

– Kauden edetessä pelasimme todella hyvin, joukkueessa oli upea kemia ja saimme mahtavaa tukea kannattajiltamme. Oli myös hienoa olla osa tätä joukkuetta tällä kaudella, kun hyvästelimme Hakametsän ja siirryimme uudelle areenalle. Vaikka emme saavuttaneet tavoitettamme voittaa mestaruus, koen meidän todella ansainneen voittaa pronssipelin ja varmistaa Ilvekselle mitalin.

Ennen siirtoaan Ilvekseen Johansson pelasi aikuisten tasolla Ruotsin SHL-pääsarjassa Djurgårdens IF:n riveissä ja toisella sarjatasolla Almtuna IS:n ja Mora IK:n joukkueissa. Minnesota Wild hankki Johanssonin pelaajaoikeudet vuoden 2018 NHL-varaustilaisuuden viidennellä kierroksella vuoronumerolla 148.

– Kun tein sopimuksen Ilveksen kanssa, tavoitteenani oli ottaa seuraava askel kehityksessäni ja tulla paremmaksi pelaajaksi. Olen aina uskonut omaavani taidot ja lahjakkuuden, mutta saamani tuki ja luotto auttoivat paljon itseluottamukseni ja pelini kehittymisessä. Mielestäni Ilveksellä on hieno organisaatio, joka tekee paljon töitä pelaajien kehittämiseksi eteenpäin, sanoo Johansson.

– NHL-sopimuksen allekirjoittaminen on unelmieni täyttymys, josta olen haaveillut pienestä pitäen. Oli uskomaton tunne päästä tekemään se.

Johansson lähettää kiitokset Ilveksen kannattajille kuluneesta kaudesta ja sanoo seurayhteisön jäävän hänen sydämeensä.

– Suuri kiitos kannattajillemme tästä kaudesta – olette olleet mahtavia tukiessanne meitä alusta loppuun. On ollut upeaa pelata teidän edessänne, ja tunnelma oli aina loistava jokaisessa pelissä. Ilveksellä tulee aina olemaan erityinen paikka sydämessäni.

Urheilujohtaja Timo Koskela esittää seuran kiitokset Johanssonille tämän tekemästä työstä Ilveksen paidassa.

– Simon Johansson pelasi upean kauden ja kehittyi valtavasti sen aikana. Hän oli kärkipuolustajia sekä joukkueemme että koko Liigan mittapuulla ja toimii hienona esimerkkinä siitä, että kun lahjakkuus ja työmoraali kohtaavat, voi lyhyessäkin ajassa ottaa isoja askeleita eteenpäin. Olemme todella iloisia hänen puolestaan, ja toivotankin koko Ilves-organisaation puolesta Simonille onnea tuleviin koitoksiin Pohjois-Amerikassa.

Marko Anttila and Marek Langhamer get national team call-ups
Simon Johansson signs with Minnesota Wild
UUTISET