1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Tampereen herrat juhlivat ysäriä ja tavoittelevat satasta SaiPan isäntänä

Tampereen herrat juhlivat ysäriä ja tavoittelevat satasta SaiPan isäntänä

Markus Mesiä
Ilves TO 1.1. klo 02:00 SaiPa

Ilveksen kolmen Hakametsässä pelatun ottelun viikko huipentuu lauantaina, kun vieraaksi saapuu SaiPa. Tamperelaiset lähtevät otteluun selvänä ennakkosuosikkina. Siinä missä tupsukorvat taistelevat tasaisessa väännössä kotiedusta pudotuspeleihin, lappeenrantalaisten kausi on taputtelua vaille valmis. Samalla Ilveksellä on mahdollista rikkoa seurahistoriallinen rajapyykki, sillä sadan pisteen rajaan on matkaa enää kahden pinnan verran.

Tasaisten vääntöjen Ilves

Tamperelaisten viikko alkoi synkissä merkeissä, kun Hakametsän lehtereille saapuneet fanit joutuivat pettymään karvaasti. Liigan häntäpäähän jumittuneet Jukurit nappasivat itselleen täyden pistepotin 3-1. Perjantain paikallisottelu onneksi palautti tupsukorvat jälleen oikeaan suuntaan, kun Ilves sinetöi Tampereen herruuden kaatamalla Tapparan jatkoajalla 2-1.

Vaikka Tappara kaatui ja pistetahtikin on ollut pysynyt parin viime ajan verrattaen hyvänä, maalinteko on tuottanut tamperelaisille vaikeuksia. Tupsukorvat ovat iskeneet edelliseen neljään otteluun vain kuusi ottelua, mihin nähden seitsemän pistettä on erittäin kova suoritus. Toisaalta tasaisissa väännöissä on selviä ennusmerkkejä myös pudotuspelejä varten, jossa maalikarkelot jäävät tasaisen ja fyysisen väännön jalkoihin.

Ilveksen onni on hyökkäystehojen rauhoittuessa ollut omassa päässä. Lukas Dostal muistuttaa illasta toiseen muuria, eikä Jyväskylässä voittolaukauskisasta lisäpisteen napannut Eetu Mäkiniemi ole tehnyt varmuuteen lovea. Kuten joukkueiden edellisessäkin kohtauksessa, myös lauantaina SaiPan pyrkimykset tamperelaisten maalille ovat kovan työn takana.

Tupsukorvien rivistön ykköstähtenä on veräjänvartijoiden ohella sarjan pistepörssiä johtava Eemeli Suomi. Niin ikään katseet kääntyvät edelleen Teemu Rautiaisen suuntaan, joka on metsästänyt uransa sadatta Liiga-täysosumaa. Edellinen syntyi juurikin SaiPaa vastaan, joten lappeenrantalaisten verkkojen kurittaminen on tuttua puuhaa.

Synkkä talvi latisti SaiPan haaveet

Syyskaudella pirteästi esiintynyt SaiPa vaikutti vielä marraskuussa olevansa kauden musta hevonen, mutta sen jälkeen alkanut syöksykierre on latistanut lappeenrantalaisten mielen. Pikimustat joulukuu ja tammikuu kartuttivat lähinnä ainoastaan tappiosaraketta, minkä myötä haaveet pudotuspelipaikasta saatiin kuopata. Helmikuun alun toiveikkaammat ennusmerkit olivat liian vähän liian myöhään. Viimeiseen 11 otteluun mahtuu kahdeksan tappiota, kaksi lisäpistettä ja vain yksi varsinaisen peliajan voitto. Samalla matkaa kymppipaikkaan on jo 14 pisteeseen.

SaiPan suurimmat murheet liittyvät maalintekoon, joka ei ole antanut todellisia mahdollisuuksia voittoihin. Viimeiseen 10 otteluun isketyt 16 täysosumaa ovat auttamatta liian vähän, kun omissa on soinut samalla otannalla tuplasti enemmän. Kun yli- ja alivoimakin ovat jättäneet toivomisen varaa, lappeenrantalaiset ovat joutuneet pettymään.

Jo hyvissä ajoin päättynyt kausi on näkynyt myös joukkueen kokoonpanossa. Joukkueen nimekkäimmästä kaartista poistuivat Teemu Ramstedt, Robin Salo sekä John Persson. Vaikka joukkue onkin heikentynyt, mukana on silti erityisesti vaarallinen Tomas Zaborsky. Kultakypärää selvällä marginaalilla kantava slovakkihyökkääjä on iskenyt kauden mittaan tehot 16+22=38.

Vaikka menetykset kokoonpanossa ovatkin paperilla heikentäneet SaiPaa, tarjoavat vieraat silti vaarallisen vastuksen. Perjantain ottelussa lappeenrantalaisen sitkeyden huomasi Kärpät. Sarjakärki oli SaiPan kanssa pinteessä aina viimeiselle kympille asti, jonka jälkeen isketyt osumat toivat oululaisille täyden pistepotin. Tamperelaisille ilman paineita kautensa päättävän joukkueen vaarallisuus paljastui viimeistään keskiviikkona Jukureiden kanssa.

Ilveksen oltava varuillaan

Ilves lähtee lauantain otteluun selvänä ennakkosuosikkina. Vaikka molemmat joukkueet joutuivat perjantaina painimaan täyden iltapuhteen, on tamperelaisten kuntopuntari, tehokkuus sekä kokoonpano selvästi illan vieraita edellä.

Etulyöntiasemasta huolimatta on selvää, että tupsukorvien on oltava lauantaina varuillaan. SaiPa osoitti Kärppien isäntänä kykenevänsä piinaavaan haastamiseen, minkä lisäksi jäljelle jäänyt joukkue on täynnä nälkäisiä pelaajia, jotka haluavat vakiinnuttaa paikkansa Liigassa. Lepsuiluun ei isännillä ole siis lauantaina varaa. Mikäli SaiPa saa kammettua itsensä alkumetreillä johtoon, voi ottelusta tulla tamperelaisille yhtä piinaava kuin keskiviikkonakin.

Ilves on kauden mittaan ollut SaiPalle kinkkinen vastus. Tamperelaiset ovat napanneet kaikki kolme edeltävää kohtaamista nimiinsä ja vieläpä kolmessa eri paikassa. Hakametsässä tupsukorvat voittivat 6-2, Lappeenrannassa 2-1 ja Tallinnassa 4-1. Mahdollinen voitto lauantaina tarkoittaisi myös Ilvekselle historiallista temppua, sillä tupsukorvat ovat vain kahden pisteen päässä sadan runkosarjanpinnan kaudesta. Kyseessä olisi perinteikkään seuran historian ensimmäinen kerta, jolloin rajapyykki rikkoutuisi.

Illan ottelu on erityinen The 90’s Theme Night -teemaottelu, jossa tamperelaiset nähdään vahvasti edellisen vuosituhannen teemoihin sonnustautuneena.

Lue lisää: 90s Night -teemaottelu ja Meet & Greet


Ilveksen poissaolot ja toipumisajat 22.2.2020

Hyökkääjät:
Robert Leino (sairaana, päivä kerrallaan)
Matias Maccelli (2 viikkoa)


Ilveksen Tampereen herruus kruunautui jatkoaikavoittoon
Lätkäehtoo: Ilves-SaiPa 22.2.2020
UUTISET