1. Etusivu
  2. Otteluraportti
  3. Tampereen valtikka pysyy Ilveksellä – Tappara kaatui jälleen

Tampereen valtikka pysyy Ilveksellä – Tappara kaatui jälleen

Mikko Alahäivälä

Kauden kolmas paikallispeli kulki edellisten kohtaamisten tapaan, kun Ilves otti jälleen täydet sarjapisteet. Tällä kertaa tupsukorvien voittolukemat kirjattiin 4-1. Ilveksen maaleista vastasivat Matias Maccelli, kahdesti osunut Teemu Lepaus ja loppulukemat tyhjiin viimeistellyt Antti Saarela. Eetu Mäkiniemi torjui ottelussa 37 kertaa.

Ylivoimat eivät tuota avausmaalia

Ottelun neljännen minuutin kohdalla nähtiin tilanteet molemmissa päädyissä. Ensin Tappara karkasi ylivoimahyökkäykseen, mutta Ilves-puolustaja Tuomas Salmela pääsi väliin ja Kristian Tanuksen laukaus kimposi mailasta päätyverkkoihin. Seuranneen aloituksen jälkeen Ilveksen Eetu Päkkilä väläytti nopeuttaan, mutta nousu vasemmalta laidalta maalille ei myöskään tuottanut avausosumaa.

Kaksi ja puoli minuuttia myöhemmin Ilveksen aktiivinen hyökkäyspään karvaus tuotti tulosta, kun Roby Järventie pääsi riistämään pelivälineen itselleen. Maalin kulmalla päivystänyt Joni Ikonen ei kuitenkaan onnistunut viimeistelemään päätyviivan takaa lähteneestä syötöstä. Erän ensimmäinen tilastomerkintä saatiin ajassa 9.01 Tapparan Maksim Matushkinin lähtiessä jäähylle poikittaisesta mailasta. Ylivoiman aikana Anssi Salmela laukoi tulisesti kohti oikeaa yläkulmaa, mutta Tapparan Christian Heljanko torjui räpylällä.

12. minuutilla Heljanko joutui jälleen torjuntatöihin, kun Matias Myttynen ampui matalan rannelaukauksen kilpikäden puolelle. Ajassa 12.54 Ilveksen Roby Järventielle tuomittiin kaksiminuuttinen kampituksesta ja oli Tapparan vuoro yrittää ylivoimalla. Avausmaali kävi lähellä, mutta Eetu Mäkiniemi onnistui torjumaan pahasti maskista tulleen viivalaukauksen.

Erän kolmanneksi viimeisellä minuutilla Ilveksen Antti Saarela ja Eetu Päkkilä polkivat kovavauhtiseen suoraan hyökkäykseen ja loivat kahdella syötöllä hyvän vetopaikan, mutta Christian Heljanko onnistui torjumaan Saarelan kudin. Ilveksen hallitseman avauserän torjunnat kirjattiin: Eetu Mäkiniemi 4, Christian Heljanko 11.

Kuva: Aarno Vuorinen, Ilves.com

Neljän maalin erä, Suomelle 200. tehopiste

Toiseen erään Ilves sai hyvän alun, kun Tappara-maalin verkko heilahti ensimmäistä kertaa ajassa 22.47. Miro Nallin pystysyötöstä punaviivalla kiekon saanut Matias Maccelli polki hyökkäykseen ja ampui haaston jälkeen vasemmalta b-pisteeltä rannelaukauksen räpyläkäden takakulmaan vieden Ilveksen 1-0-johtoon.

Ajassa 25.38 Tappara sai toisen ylivoimamahdollisuutensa, kun Ilveksellä oli liikaa pelaajia jäällä. Tällä kertaa kirvesrintojen pakkopeli oli tehokasta, sillä kiekko oli verkossa viidessä sekunnissa. Aloitusvoiton jälkeen Maksim Matushkin jakoi pelivälineen oikealle b-pisteelle, josta Jukka Peltola latasi lukemat 1-1:een.

Lukemat eivät nytkään pysyneet kauan ennallaan, sillä ottelun kolmas osuma syntyi jo ajassa 26.43. Ilves-kapteeni Eemeli Suomi kiesi maalin ja ampui rystylaukauksen, jonka Christian Heljanko vielä torjui. Teemu Lepaus oli kuitenkin terävimpänä irtokiekossa ja siirsi pelivälineen sisään maalin kulmalta. Ilveksen 2-1-osumaan toinen syöttöpiste kirjattiin Ville Meskaselle. Maaliin vahvan esityön tehnyt Eemeli Suomi sai samalla täyteen 200 tehopistettä Liigan runkosarjassa.

Seuraavat tilastomerkinnät tulivat jäähyjen muodossa, kun ensin Tapparan Patrik Virta lähti istumaan koukkaamisesta vihellettyä jäähyä ajassa 27.40 ja perään Ilveksen Joni Ikonen samasta syystä ajassa 29.03. Ylivoimat ja heti niiden jälkeen avautuneet paikat eivät kuitenkaan lisäosumia vielä tuoneet. Joukkueiden tullessa täysilukuisiksi Tapparan Anton Levtchi karkasi läpi, mutta Eetu Mäkiniemi torjui tulisen rannelaukauksen kilvellä. Perään toisessa päädyssä Ilveksen Teemu Väyrysen nousu maalille ei myöskään tuottanut tulosta.

Erän jälkimmäinen puolisko eteni pitkään ilman tilastomerkintöjä, mutta lopulta sellainen saatiin, kun Ilves iski kiekon verkkoon kolmannen kerran. Eemeli Suomi kaivoi kiekon itselleen kulmassa ja näki maalin eteen täysin vapaaksi jääneen Teemu Lepauksen. Kapteenin syöttö napsahti lapaan, ja Lepaus veivasi kiekon rystyltä sisään Christian Heljangon patjojen välistä. Ilves siirtyi Lepauksen illan toisella osumalla 3-1-johtoon ajassa 36.31.

Perään Ilveksen hyvä jakso jatkui, kun kolmosketjun Eetu Päkkilä tarjosi Miro Nallille hyvän vetopaikan, mutta hyökkääjän kuti painui vasemmalta ohi. Lisäosumia ei enää nähty, joten toiselle erätauolle siirryttiin Ilveksen kahden maalin johdossa. Eetu Mäkiniemi torjui toisessa erässä 16 kertaa ja Christian Heljanko 12.

Kuva: Aarno Vuorinen, Ilves.com

Lopullinen ratkaisu tyhjiin

Kolmannen erän alussa Tapparan luoma paine tuotti kirvesrinnoille ylivoiman, kun Joni Ikoselle vihellettiin jäähy koukkaamisesta ajassa 41.21. Ilves kuitenkin kesti alivoimansa ilman takaiskua ja oli sen jälkeen lähellä iskeä itse, kun hyökkäyspään pyörityksen päätteeksi Anssi Salmela laukoi Niko Peltolan syötöstä tolppaan.

Tupsukorvien vuoro yrittää ylivoimalla tarjoutui ajassa 46.11, kun Maksim Matushkin lähti rangaistusaitioon polvitaklauksesta. Anssi Salmela osoitti maalinälkäänsä ampumalla kolmeen kertaan tulisesti, mutta oikeaa osoitetta ei löytynyt. Kolmannen yrityksen jälkeen Teemu Lepauksella oli tilaisuus iskeä irtokiekosta illan kolmas maalinsa, mutta hyökkääjä ei onnistunut hyödyntämään tilannetta.

Jatkotilanteesta Lepaukselle itselleen tuomittiin huitomisjäähy, joten hetkeä myöhemmin oli jälleen Tapparan vuoro pelata ylivoimalla. Antti Saarela oli lähellä iskeä alivoimamaalin, mutta suoraviivainen nousu maalille ei tuottanut illan viidettä osumaa. Tappara työllisti Eetu Mäkiniemeä viivalaukauksilla, jotka Ilves-maalivahti kuitenkin selvitti, ja lukemat pysyivät ennallaan.

Kahden maalin takaa-ajoasemassa ollut Tappara otti Christian Heljangon pois maalilta jo viisi minuuttia ennen loppua. Ilves käytti aikalisänsä ajassa 56.12 ja iski ottelulle sinetin ajassa 58.16, kun Antti Saarela kävi viimeistelemässä 4-1-lukemat tyhjiin. Syöttöpisteet maaliin merkittiin Joona Ikoselle ja Eemeli Suomelle.

Ilves jatkoi hyvää paikallispelivirettään kaatamalla Tapparan jo kolmannen kerran tällä kaudella. Ensimmäisen ottelun voittolukemat kirjattiin 5-2, toisen 4-5 ja kolmannen 4-1.

Tilastonosto

Ilves-kapteeni Eemeli Suomi kirjautti ottelussa kolme syöttöpistettä, joilla hyökkääjän kokonaistehot Liigan runkosarjassa nousivat lukemiin 77+125=202. Suomi nousi Ilveksen kaikkien aikojen pistepörssissä Mika Niemisen (72+129=201) ohi sijalle 17.

Seuraavat ottelut

Ilves kohtaa huomenna Jyväskylässä JYPin. Tiistaina on vuorossa seuraava kotiottelu, jossa vastaan asettuu KooKoo.

Kuva: Aarno Vuorinen, Ilves.com
Kauden kolmas paikallispeli
Sweet victory against the rivals
UUTISET