Vesa Suonsyrjä
Ilves PE 5.3. klo 18:30 Tappara

Ilves ja Tappara kohtaavat kolmatta kertaa tällä kaudella. Poikkeuskaudella edellisestä paikalliskohtaamisesta on kulunut kuitenkin jo lähes neljä kuukautta – ottaako Ilves kolmannen kiinnityksen paikallisherruuteen?

Ilveksen sairastupa tyhjentymässä

Ilves saa illan kamppailuun tärkeitä pelaajia sairastuvalta, kun kapteeni Eemeli Suomi palaa kokoonpanoon oltuaan edellisen pelin sivussa. Tärkeä puolustaja Jarkko Parikka on ollut sivussa yli kymmenen ottelua oltuaan mukana EHT-turnauksessa ja sen jälkeen karenssissa. Kokoonpanoon palaavat myös Matias Myttynen ja Joona Ikonen.

Siirtorajalla hankitut Adam Rockwood ja Santeri Virtanen eivät ole vielä kokoonpanossa. Ilveksen otteet ovat olleet pitkään ailahtelevia ja etenkin maalinteko on takunnut pahasti. Joukkueen kokoonpano on elänyt jatkuvien muutosten ja loukkaantumisten vuoksi poikkeuksellisen paljon, joten on toivottavaa että kun lähes paras kokoonpano saadaan jalkeille alkaa pistetahti kiihtyä runkosarjan kääntyessä kohti loppukiriään.

Tapparan kone käynnistynyt

Alkukaudesta rämpinyt Tappara on saanut pelinsä kulkemaan, josta osoituksena viimeisestä kahdestakymmenestä kamppailusta neljätoista voittoa. Keskiviikkona viimeksi pelannut paikallisvastustaja kaatoi siinä ottelussa KooKoon lukemin 3-2.

Tappara on vahvistanut joukkuettaan kauden mittaan huippupuolustaja Maksim Matushkinilla, joka on iskenyt viidessätoista ottelussaan neljätoista tehopistettä. Toinen tehopuolustaja Valtteri Kemiläinen on edelleen sivussa, samoin kuin Ben Blood. Joukkueen kultakypärää kantaa 38-vuotta helmikuussa täyttänyt Kristian Kuusela, jota vuodet eivät tunnu hidastavan. Neljässäkymmenessä ottelussaan Kuusela on tehnyt viisi maalia ja syöttänyt kolmekymmentä. Ilveksen onkin syytä pysytellä pois rangaistusaitiosta, sillä Tapparan ylivoimassa riittää tulivoimaa.

Ilves johtaa kamppailua paikallisherruudesta 6-0

Kaksi edellistä paikallisottelua on päättynyt Ilveksen voittoon. Lokakuun lopulla Ilves oli parempi lukemin 5-2, jolloin maaleista vastasivat Arttu Ruotsalainen kahdesti, Eetu Päkkilä, Panu Mieho ja Roby Järventie.

Viimeisin paikallisottelu pelattiin 13.11, jolloin Ilves oli parempi lukemin 4-5. Ilveksen maaleista vastasivat Arttu Ruotsalainen ja Joose Antonen kahdesti sekä Miro Nalli.

Ilveksen kausikorttiasiakkaana voit lunastaa ilmaisen katselukoodin Pregame- ja C More-palveluihin:

ilves.com/tilaa-katselukoodisi

Pregame-livestudio: Ilves-Tappara perjantai 5.3.
Tampereen valtikka pysyy Ilveksellä – Tappara kaatui jälleen
UUTISET