1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Tänään vuorossa neljäs paikalliskamppailu

Tänään vuorossa neljäs paikalliskamppailu

Vesa Suonsyrjä
Tappara PE 19.3. klo 18:30 Ilves

Runkosarjan kääntyessä viimeiselle viidesosalleen on vuorossa kauden neljäs paikalliskamppailu. Ilves on dominoinut paikallisotteluita tällä kaudella – onnistuuko Ilves ottamaan neljännen perättäisen paikallispelivoiton ja varmistamaan paikallisherruuden?

Tapparan peli ailahtelee

Edellinen paikallispeli mukaanlukien Tappara on pelannut noin kahteen viikkoon seitsemän ottelua, joista se on voittanut kolme, hävinnyt kerran jatkoajalla ja hävinnyt kolmesti. Illan kamppailuun Tappara lähtee kahden ottelun tappioputkessa kun tällä viikolla se on taipunut TPS:lle 2-3 ja Ässille 1-0.

Sarjataulukossa Tappara on viidentenä 1,72 pisteen keskiarvolla. Kymmenen edellisen ottelun otannalla joukkueella toimii etenkin alivoimapelaaminen, joka on ollut tällä ajanjaksolla sarjan eliittiä. Myös ylivoimapelissä Tappara on ollut hyvä ja tällä ajanjaksolla liigan viidenneksi paras.

Tapparan kultakypärää kantaa Kristian Kuusela, jonka vaarallisuus korostuu ylivoimalla jossa syöttötaito on maailmanluokkaa. Tapparan puolustuksessa usein korostetaan tulivoimaisia puolustajia, mutta joukkueen ehkä tärkein puolustaja on Michal Moravcik, joka tekee hyvää työtä alivoimissa ja tasaviisikoin. Tehotilaston lukema +17 on Tapparan selvästi paras.

Kuusela on tänään sivussa, kuten myös Maksim Matushkin ja Valtteri Kemiläinen.

Ilveksellä tutut ongelmat jatkuneet

Ilveksen otteita seuranneet ovat asiaan jo tuskastuneetkin, mutta on edelleen selvää että Ilveksen pitää pystyä parempaan etenkin maalinteon tehokkuudessa, aloittamisessa ja ylivoimapelaamisessa. Erikoistilannepelaamiseen saatiin pieniä valonpilkahduksia JYP-ottelussa, jossa alivoimapelaaminen oli rautaa. Myös molemmat maalivahdit ovat pelanneet viime viikot hyvällä tasolla, tänään Ilveksen maalia vartioi Eetu Mäkiniemi.

Ilves on kärsinyt kuluvalla kaudella runsaasti loukkantumisista ja tänään uutisoitiin Niko Peltolan kauden olevan ohitse. Sivussa ovat yhä myös Panu Mieho, Antti Saarela, Santeri Virtanen, Santeri Hatakka ja Santeri Airola.

Positiivisena uutisena kokoonpanossa on Teemu Lepauksen paluu pelikiellon jäljiltä. Huippuvireessä oleva Lepaus on pystynyt tekemään isoja maaleja viime viikkoina ja siihen on tänäänkin tilausta.

Puolustaja Niko Peltolan kausi ohi
U20-joukkueen kausi päätökseen
UUTISET