Uutinen

Tapio Laakson haastattelu käynnistää Liigan uuden juttusarjan

Ilves / Liiga

Liiga.fi:ssä alkaa tänään uusi Runoudesta lajiin -juttusarja. Runoilija Linda Huhtinen tekee juttusarjassa tutkimusmatkan jääkiekon maailmaan, etsien runoutta ja tarinoita Liiga-kentiltä ja niiden laidoilta.

Sarjan ensimmäisessä osassa Ilves-kapteeni Tapio Laakso avaa Huhtiselle unelmiaan.

Huhtinen on 28-vuotias tamperelainen kirjoittaja ja runoilija. Hänen harrastuksiinsa kuuluvat kirjallisuus, hautausmaakävelyt ja vinyylit.

– Minä etsin runoutta kaikkialta. Erityisesti sieltä, missä sitä ei aina uskoisi olevan. En tiedä jääkiekosta paljoakaan ja siksi käsitykseni lajista oli vielä hetki sitten ratkaisevasti erilainen kuin nyt. Lyhyessä ajassa olen saanut nähdä tuon omintakeisen kauneuden, jota lajiin kätkeytyy. Jääkiekko saa ihmisen istumaan toisen ihmisen viereen. Se opettaa haaveilemaan ja pettymään – unelmoimaan ja hammasta purren jatkamaan eteenpäin. Silloinkin, kun olisi helpompi antaa periksi. Jääkiekko itkettää ja jääkiekko hymyilyttää. Siihen väliin mahtuu paljon tunteita ja tarinoita, Huhtinen kertoo.

Juttusarja tuo Liigasta tuttuja henkilöitä esille uudessa ympäristössä, kaukalon ulkopuolella. Pelaajien lisäksi juttusarjassa nostetaan esille muita Liigassa vaikuttavia henkilöitä. Ääneen pääsevät muun muassa päävalmentaja, tuomari, kannattaja ja seurajohtaja. Jokainen joukkue pääsee esille oman haastattelun kautta.

Huhtinen on aiemmin kirjoittanut samankaltaista juttusarjaa Mestiksestä. Jutut herättivät paljon kiinnostusta ja niitä toivottiin lisää, erityisesti Liigan puolelta. Mestis-juttuihin voit tutustua tästä.

Runoudesta lajiin -juttusarjan ensimmäisen osan, Ilves-kapteeni Tapio Laakson tarinan voit lukea tästä.


Ilves kohtaa seuraavassa kotiottelussaan TPS:n. Ottelu pelataan Hakametsän jäähallissa lauantaina 21.10. alkaen klo 17.00. Tervetuloa!

TWITTER

Lisää aiheita

8.8.2022 / Uutinen

CHL-kotiotteluiden liput nyt myynnissä!

Lipunmyynti CHL:n Nokia Arenalla pelattaviin kotiotteluihin on nyt avoinna. CHL:n lohkovaiheen kotiottelut: Pe 9.9. klo 19:00 Ilves – Fribourg-Gottéron Su 11.9. klo 16:00 Ilves –...

LUE LISÄÄ


2.8.2022 / Uutinen

Ilves ja Tappara tarjoavat taas ottelukyydit – Nysse ja liigajoukkueet sopivat lippuyhteistyöstä

Tampereen seudun joukkoliikenne Nysse, Tappara ja Ilves ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen. Syyskuusta lähtien kaikki Tapparan ja Ilveksen Liiga-otteluliput ja jääkiekon Mestarien Liiga CHL-pelien otteluliput toimivat matkalippuina...

LUE LISÄÄ


22.7.2022 / Uutinen

Henrik Haapala jatkaa Ilveksessä

Ilves ja hyökkääjä Henrik Haapala ovat solmineet jatkosopimuksen, joka kattaa kauden 2022–2023. Maaliskuun alussa Ilveksen joukkueeseen liittynyt hyökkääjä Henrik Haapala, 28, teki viime kevään aikana...

LUE LISÄÄ