Miia Kahila

Tampereen Ilves ja Saimaan Pallo kohtasivat ensimmäistä kertaa tänä kautena Lappeenrannan Kisapuiston lauantai-illassa. Ottelu venyi eilisen Ässät-kamppailun tapaan voittomaalikilpailuun, jolloin SaiPa ratkaisi ottelun edukseen lukemin 3-2 vl. (1-1, 1-1, 0-0, 0-0, 1-0).

SaiPa sai lauantaina vieraakseen kolmea pistettä hamuavan Ilveksen. Ensimmäinen erä mentiin Ilveksen hallinnassa, vaikka SaiPa tekikin ottelun avausmaalin ylivoimalla jo reilun neljän minuutin pelin jälkeen. Ilveksen avausta jouduttiin odottamaan erän loppuhetkille asti. Tasoituksesta vastasi kolmosketju syöttäjinään Matias Mäntykivi ja Santeri Virtanen sekä maalintekijänä Jani Nyman, joka teki kauden kuudennen osumansa.

Toisen erän aloitti kultakypärä Oula Palveen upea laukaus Saipa-verkkoon ja hetki nautittiin hienoisesta Ilves-johdosta, kunnes vuorostaan SaiPan kultakypärä Antti Kalapudas toi SaiPan tasoihin.

Ilves hallitsi kiekolla myös kolmannessa erässä, mutta SaiPa piti pintansa ja tehoton Ilves ei päässyt edes ylivoimalla lisämaalien makuun. Varsinaisen peliajan päätyttyä tasatilanteeseen siirryttiin eilisen Ässät-ottelun tapaan jatkoajalle, jossa Ilves-vahti Jakub Málek otti kopit varmasti ja vei Ilveksen voittomaalikilpailuun.

Voittomaalikilpailussa ratkaisua jouduttiin hakemaan aina kuudenteen pariin asti, jolloin SaiPan Antti Kalapudas tekee ratkaisevan osuman Ilveksen laukojan epäonnistuessa ja voitto jää Lappeenrantaan lukemin 3-2.

OTTELUN RATKAISU: Ilveksen tehottomuus. Vanha hokilatteus ”Jos et itse tee, niin kaveri tekee” piti tänään sananmukaisesti kutinsa.

Eteenpäin.

Seuraavat ottelut: Keskiviikkona jatkuu Ilveksen CHL-taival, kun joukkue matkustaa Rouen Dragonsin vieraaksi Ranskaan CHL-runkosarjan viimeiseen otteluun. Ottelu alkaa klo 21.00.

Ilveksen seuraava kotiottelu on Vaasan Sportia vastaan sunnuntaina 22. lokakuuta. Ottelu järjestetään Lasten peli -teemalla ja se alkaa Nokia Arenalla klo 16:00.

Osta ottelulippu: ilves.lippu.fi