Otteluennakko

Tärkeät pisteet jaossa Hämeenlinnassa

Vesa Suonsyrjä

TO 01.01. 00:00

Hämeenlinnassa pelataan isoista pisteistä, sillä sarjan ylitettyä jo puolivälinsä on molemmilla joukkueilla kova tarve lisäpisteille, sillä pudotuspeliviivaan on molemmilla joukkueilla yli kymmenen pistettä. HPK on Ilvestä kaksi pistettä edellä yhden ottelun enemmän pelanneena sijalla 12.

Ilves tarvitsee pidempiä tuloksekkaita vaiheita

Ilves on onnistunut kääntämään kahdesti pitkäksi venyneen tappioputken poikki. Sarjan alkuun tullutta viiden ottelun tappioputkea seurasi parempi jakso, jonka aikana Ilves voitti seitsemän peliä kymmenestä. Hyvän pelillisen kauden jälkeen lokakuun loppu meni vaihtelevissa merkeissä, mutta marraskuussa joukkue ajautui jälleen pitkään tappioputkeen. Kuutta tappiota on seurannut jakso, jossa Ilves on voittanut viidestä ottelustaan kolme.
Edellisessä kamppailussaan Ilves hävisi kotiottelussa Vaasan Sportille heikon esityksen jälkeen lukemin 4-6. Ottelu oli vieraille jo 1-5 ennen Ilveksen lyhyttä parempaa jaksoa. Kriittisen tärkeää Ilveksen haaveille pudotuspelejä ajatellen on tuloksellisuuden paraneminen loppukauden otteluissa.

Ilveksen pelillinen ykköshahmo viime kamppailuissa on ollut Sami Sandell, joka on päässyt koko ajan parempaan vireeseen vaikeiden loukkantumisten jälkeen. Viimeisessä viidessä kamppailussa ”Ässä” on koonnut tehot 1+8=9 ja +4. Joukkueen loukkantumistilanne on hyvä, sillä ainoastaan Arto Laatikaisen pelaaminen on epävarmaa.

Parannettavaa joukkueella on ennen kaikkea alivoimapelaamisella, jossa maalinedusta vuotaa ajoittain parasti ja maalivahdit ovat aivan yksin. Puolustajien avauspelaaminen ja sitä kautta koko joukkueen hyökkäyspelaamisen rakenne on ajoittain näyttänyt löytyvän, mutta välillä taso romahtaa ja pelaaminen menee hidastempoiseksi ja sekavaksi.

HPK:lla kausi on edennyt tasaisen alavireisesti

Hämeenlinnassa kausi on ollut vaikea ja viime kaudella runsaasti positiivista palautetta kerännyt Antti Pennasen valmentava ryhmä on vajonnut sarjataulukossa sijalle 12. Joukkueen otteita on vaivannut ailahteleminen ja joukkueen paras putki osui marraskuun puoliväliin, jolloin se nappasi neljä perättäistä voittoa. Viimeisestä viidestä kamppailustaan HPK on voittanut ainoastaan yhden. Edellisessä kamppailussaan se taipui HIFK:lle lukemin 1-3.

HPK:n kolmesta parhaasta pistemiehestä ainoastaan kultakypärä Oula Palven pelaaminen on todennäköistä, sillä HPK kärsii vakavista kokoonpanomurheista. Näillä näkymin Kristian Vesalainen ja Teemu Turunen ovat sivussa pistepörssin kärkikolmikosta ja lisäksi Robert Leino, Victor Backman, Severi
Sillanpää  ovat loukkantuneina sivussa. Ykköspuolustaja Joonas Lehtivuoren ja maalivahti Emil Larmin tilanne on myös epävarma Larmin oltua edellisestä kamppailusta sivussa ja Lehtivuoren pystyttyä vain yhteen vaihtoon. Puolustaja Miro Karjalainen on pelikiellossa ja sama uhka leijuu Juho Keräsen niskassa.

Jopa katsomossa välillä istunut entinen ykköspakki Matias Porseland on noussut takaisin ykköspariin, jossa edellisessä kamppailussa parina pelannut Jesper Lindgren kellotti hurjat 30:30 eli yli puolet peliajasta. ”Kerhoon” palannut veteraanihyökkääjä Ville Viitaluoma on koonnut kaksi syöttöpistettä pelaamissaan kymmenessä kamppailussa.

Molemmilla yksi voitto aiemmista kohtaamisista

Syyskuun puolivälissä joukkueet kohtasivat Hämeenlinnassa ja vaikka Ilves hallitsi kamppailua pitkiä pätkiä oli Emil Larmi ohittamaton maalillaan. HPK vei ottelusta täydet pisteet 2-0 voitolla.

Joukkueiden viimeisin kohtaaminen on lokakuun alusta, jolloin nähtiin värikäs kamppailu. Otto Koivula vei Ilveksen johtoon avauserässä. Toisen erän alkupuolella nähtiin pitkään puhuttanut tilanne, kun Janne Lahti ajoi Antti Lehtosen päälle ja Lehtonen sai aivotärähdyksen. Tilanteesta ei kuitenkaan tuomittu rangaistusta. Tilannetta seuranneesta aloituksesta Kristian Vesalainen tasoitti lukemiksi 1-1. Tämän jälkeen maaleja iskettiin vuorotahtiin ja lopulta tilanne ennen kolmatta eää oli 3-4 vierasjoukkueelle. Osansa maaleista oli osuman saaneen Lehtosen pyrkiessä jatkamaan otteluaan. Kolmanteen erään Lehtonen ei pystynyt luistelemaan edes vaihtoaitioon ja maalille vaihdettiin Markus Ruusu. Ilves tuli tasoihin Stefan Espelandin laukauksella 51:01. Aivan ottelun lopulla Ilves sai vielä ylivoiman ja Teemu Rautiainen pääsi huudattamaan Hakametsää 5-4 voitto-osumalla ajassa 59:52.

EDELLISET OTTELUT
AJANKOHTAKOTIVIERASTULOSSARJAYLEISÖ
To 01.01.1970IlvesHPK5-3Runkosarja6500
To 01.01.1970HPKIlves3-2 JARunkosarja10
To 01.01.1970HPKIlves5-1Runkosarja3109
To 01.01.1970IlvesHPK6-1Runkosarja4467
To 01.01.1970IlvesHPK2-3Harjoitusottelut321
To 01.01.1970HPKIlves4-1Runkosarja0
To 01.01.1970HPKIlves1-2 JARunkosarja0
To 01.01.1970IlvesHPK4-5 JARunkosarja0
To 26.12.2019IlvesHPK3-5Runkosarja6537
Pe 22.11.2019HPKIlves3-2 VLRunkosarja4181
Pe 04.10.2019IlvesHPK5-2Runkosarja5036
Pe 16.08.2019IlvesHPK5-2Harjoitusottelut1441

Perjantaina Hakametsässä Ilves -TPS, saavu paikalle kannustamaan!

TWITTER

Lisää aiheita

18.8.2022 / Uutinen

Harjoituskausi päätökseen tappiolla Kuopiossa

Ilves pelasi tänään viimeisen harjoitusottelunsa Kuopiossa. Kotijoukkue Kalpa johti avauserän maaleilla, mutta Jani Nymanin kaksi maalia veivät ottelun jatkoajalle. Kun jatkoajalla Ilveksen tekemä maali hylättiin...

LUE LISÄÄ


16.8.2022 / Uutinen

Ilves taisteli Tesomalla jatkoaikavoiton KooKoosta

Kiivastahtinen harjoitusottelu venyi jatkoerään, jossa Tesomalle vieraaksi saapuneet kouvolalaiset taipuivat 3-2-lukemin. Ilveksen illan maaleista vastasi Karri Aho, Joona Korhonen ja Joona Ikonen. Vauhdikas ensimmäinen erä...

LUE LISÄÄ


15.8.2022 / Uutinen

Liiga-kauden 2022–2023 otteluliput nyt myynnissä!

Liigan runkosarjan Ilveksen Nokia Arenalla pelattavien kotiotteluiden liput ovat nyt myynnissä. Runkosarja alkaa keskiviikkona 14.9. kotiottelulla Porin Ässiä vastaan. Ottelulippuja voi ostaa Lippupisteen verkkokaupan ja...

LUE LISÄÄ