3. Täyspotti Ilveksen Liiga-avauksesta Porista

Täyspotti Ilveksen Liiga-avauksesta Porista

Miia Kahila

Liiga-kausi alkoi Ilveksen osalta vieraspelillä Porin Ässiä vastaan. Porilaiset antoivat viime kauden puolivälierissä hyvän vastuksen Ilvekselle, joten odotukset hienolle kiekkoillalle leijuivat ilmassa Porin Enersense Areenalla. Vauhdikas ottelu päättyi Ilveksen voittoon 3-4 (1-0, 0-3, 2-1).

Ilveksen Liiga-avaus sai heti alkuun nopean käänteen, kun porilaisten Eemil Erholtz vei Ässät johtoon vain 19 sekuntia ottelun aloituksesta. Ilves pääsi kahdesti yrittämään tasoitusta ylivoimalla ensimmäisen erän aikana, mutta tuloksetta. Lähimpänä onnistumista oli Ilveksen Jani Nyman tulisella vedollaan, mutta Ässät-vahti Niklas Rubin oli tilanteen tasalla.

Toisessa erässä alkoi tapahtua. Jani Nyman kaatui kiekollisena, mutta sai ujutettua maalin edustalta kiekon vielä eteenpäin Oula Palvelle, joka toi Ilveksen tasoihin. Kohta oli jälleen sama pari asialla. Palve voitti aloituksen Nymanille, jonka huikea veto yllätti täysin Rubinin. Vain kaksi minuuttia kului Nymanin osumasta, kun Ilves karkasi jo kahden maalin johtoon. Asialla Petr Kodýtek, joka tuikkasi kiekon maalin edustalta verkkoon.

Kolmannen erän puolivälissä Ässät pääsi ylivoimalle, jolloin Eemil Erholtz teki illan toisen osumansa ja Ässät pääsi maalin päähän. Ottelun viimeiset minuutit sisälsivät tilanteita toisensa perään. Ensin Ilveksen Petr Kodýtek laittoi kiekon toistamiseen tarkasti verkkoon ja vei Ilveksen jälleen kahden maalin karkuteille. Ässät tuli maalin päähän ajassa 59.20, kun Lenni Hämeenaho kavensi ilman maalivahtia, mutta Ilves piti kuin pitikin pintansa ja tämän Liiga-kauden ensimmäisestä ottelusta kotiintuomisina oli kolme pistettä.

ILLAN KYLMÄSTÄ KUUMAAN:

Ilveksen aloitusvoittoprosentit ovat vielä vähän kesälomilla, mutta Oula Palveen aloitus suoraan Jani Nymanille oli yksinkertaisesti hieno.

ILLAN ILVES:

Petr Kodýtek teki pari maalia, kellotti parikymmentä vauhdikasta minuuttia, on siellä missä pitääkin ja antaa mahtavaa esimerkkiä siitä, kuinka liike ratkaisee.

Seuraava ottelu: Ilveksen ensimmäinen kotiottelu pelataan torstaina 14. syyskuuta Nokia Arenalla, kun Ilves kohtaa kauden kotiavauksessaan Rauman Lukon. Ottelu Nokia Arenalla alkaa klo 18.30. Osta ottelulippu: ilves.lippu.fi.